128 GB (4X32) Ram Önerisi

Reaksiyon skoru
19
Bütçe
30.000
Merhabalar, yeni topladığım sisteme 4X32 ram satın almak istiyorum, bütçe sınırım yok, MSI Mag X870E Edge TI anakarta takacağım. ARGB ve beyaz olursa daha güzel olur, ancak RGB'siz ve siyaha da hayır demem. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, yeni topladığım sisteme 4X32 ram satın almak istiyorum, bütçe sınırım yok, MSI Mag X870E Edge TI anakarta takacağım. ARGB ve beyaz olursa daha güzel olur, ancak RGB'siz ve siyaha da hayır demem. Şimdiden teşekkür ederim.
Türkiye'de öyle seçenek tek tük var ve pahalı

4 slot kullanmanı tavsiye etmem hız saatleri düşüyor max 4800 kullanıyorsun

Render yafa profesyonel amaçlı mı istiyorsun

4 x 32 yaparsan hız çok düşer. 2 x 64 olan kitlerden al.
Msi anakartinin resmi sitesine gir, 4 slot kullanırsan hızının kaça düşeceği yazar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bence idareten 16 gb ram alın, şu an ram almak için en saçma zaman zira fiyatlar zirvede.
Büyük ihtimalle iş için lazım bu kadar yüksek kapasiteli ram. Ayrıca bu saatten sonra RAM fiyatlarının düşüp yükseleceğini kimse bilemez. Görüntü RAM ve SSD lerin daha da yükseleceği.
32 GB kitler 5000 TL lerde iken alayım mı- bekleyeyim mi diyenler birkaç günde %100 üzerinde fiyatlar gördü biliyorsun.

hocam bence idareten 16 gb ram alın, şu an ram almak için en saçma zaman zira fiyatlar zirvede.
Alanların elinde patlar zaten ama herkes beklemek istemiyor. Ben zamanında elimde olan ekran kartımı bile satmıştım mesela mining krizi çıktığında. Dolar 10 lirayken 6K ya sattığım kartı dolar 40 lirayken 3K ya satıyorlar şuan bile. Krizi fırsata çevirip 3 model üstüne geçmiştim bedavaya 😀

Şansıma sistemim hala DDR4 benim. DDR5 yapmış olsam idarelik DDR3e döner yine tüm ramlerimi satardım 😂

Beklemek istemiyorum ve evet, 3D Render ve ayrıca oyun için istiyorum. Dual Channel daha hızlı olur diyorsanız 2x64 alırım. Dediğim gibi fiyatları çok umurumda değil, önemli olan işimi görüp kaliteli olmaları. Öneriniz var mıdır?

Türkiye'de öyle seçenek tek tük var ve pahalı

4 slot kullanmanı tavsiye etmem hız saatleri düşüyor max 4800 kullanıyorsun

Render yafa profesyonel amaçlı mı istiyorsun
Evet hocam 3D Render alacağım ve oyun oynayacağım. Tek tük olanlar nelerdir acaba, ve kaliteli m?

Teşekkür ederim hocam, başka çeşitler varsa hâlâ açığım, en son karşılaştıracağım. Normalde Viper alacaktım ama stokta bitmiş.

Parana çok yazık edersin

Sana fazlasıyla yeterli render için gpu yukseltmek coook daha mantıklı

Beyaz istersen

Geri