serhatzorlu45
80+
Dahası
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Son düzenleme:
Daha kaç kere cevap vereceğiz her gün aynı soruyu soruyorsun. Hayır vermez.Arkadaşlar hepinize merhaba. Bugün artık kafamdaki bir tane daha saçma sapan soruyu kafamdan çıkartmak istiyorum.
2 hafta önce bir sistem topladım.
Gigabyte B450M S2H Anakart
AMD Ryzen 5 2600X
Zotac Gaming NVIDIA GeForce GTX 1650 Super
G-Skill 8X2 3000 MHZ CL16 Ram
120 GB SATA 6 550/450 SSD
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
FSP 500 60 AHBC Power Supply
Gametech 6x120 mm ARGB FAN kasa
Bu sistemin stabilitesini sağlamak, yüksek performansda çalışmasını sağlamak için çok fazla stress test yaptım. Gerek işlemciye, gerek ekran kartına, gerek disklere vs.
Kullandığım programlar güvenilir programlara benziyor. (MSI AfterBurner, AIDA64, FurMark, Prime95, OCTT, MSI Kombustor, CPUID, CPU temprature, AMD Ryzen Master vs.)
Yaptğım stress testleri, işlemci için toplam üç saattir. Bir stress testinde hiç bir zaman 10-15 dakikayı geçmedim. Grafik kartı için de aynı şekilde. Fakat bu testleri yaparken bazen işlemcide 105 dereceleri gördüğüm, bilgisayarın kendini resetlediği oldu fakat hepsi çözüldü ve
sistemin stabilitesi sağlandı. Çok uzattım biliyorum, kısacası sorum şu; yukarıda yazmış olduğum herşeyi yaparken parçalara herhangi bir fiziksel ya da diğer türlü zarar vermiş miyimdir? Ömürlerini kısaltmış mıyımdır?
Bu soruları artık kafamdan çıkarmak istiyorum!
Otomatik olarak buraya da atmış sorry. Başka forumlardan da bilgi topluyordum ondan.Daha kaç kere cevap vereceğiz her gün aynı soruyu soruyorsun. Hayır vermez.
Zarar vermemiştir ama stok fanın sanki yetersiz ileride kule sağutucu alabilirsin
SnıowMan t6 ultra6 kullanıyorum stok fan değilZarar vermemiştir ama stok fanın sanki yetersiz ileride kule sağutucu alabilirsin
O soğutucuya o derece sanki fazla gibiOtomatik olarak buraya da atmış sorry. Başka forumlardan da bilgi topluyordum ondan.
Mesaj otomatik birleştirildi:
SnıowMan t6 ultra6 kullanıyorum stok fan değil
teşekkürler
Bilmem bence değil. Stok fanla 105 leri gördüm bir aralar. Şu an 67 civarıO soğutucuya o derece sanki fazla gibi
Bu sorudan yanlışlıkla gönderdiklerim de olduçDaha kaç kere cevap vereceğiz her gün aynı soruyu soruyorsun. Hayır vermez.