32" monitörün rekabetçi oyunlardaki ve tek kişilik oyunlardaki farkı nedir ?

Reaksiyon skoru
28
Arkadaşlar 10-12 yıldır Asus VS228 modeli monitör kullanıyorum. Ürün 21.5" ve diğer açtığım konulara bakarsanız Odyssey G65B ürününün 27" olan ekranını aldım. Fakat bazı durumlar olduğu için iade edebilirim. Bu durumda yine Samsung ürünün bu sefer direkt Samsung internet mağazasından alacağım. Çünkü 1619₺ daha vererek 32" monitör alabilirim. Şİmdi bu kadar büyük bir monitör tek kişilik oyunlar için mantıken iyi olabilir. Fakat rekabetçi için durum nedir. Özellikle CS2'yi çok düşük çözünürlüklerde(1280x768 olabilir tam emin değilim) oynuyorum. Burada ne gibi sorunlarla karşılaşırım ? Mesela Battlefield ve COD gibi oyunlarda en yüksek çözünürlük(1920x1080p) ne ise onda oynuyorum. Bunlarda ne gibi problemler olur?

Bir başka konuda tepkime süreleri değişiyor denmiş. Böyle bir durum var mı ? Aynı model olmasına rağmen 27" ile 32" arasında bir fark oluşuyor mu ?

ekranın boyu büyükçe, düşük çözünürlükler daha yağlı ve bulanık bir şekilde görünmeye başlar

gerçi yeni monitörlerin bir çoğunda keskinleştirme seçenekleri oluyor o yüzden öyle çok "ıyyy bu ne beee öğğk" tribi yaşatmaz

ekranın boyu büyükçe, düşük çözünürlükler daha yağlı ve bulanık bir şekilde görünmeye başlar

gerçi yeni monitörlerin bir çoğunda keskinleştirme seçenekleri oluyor o yüzden öyle çok "ıyyy bu ne beee öğğk" tribi yaşatmaz
Bu söylediğini 1280x768 gibi çözünürlükler için de geçerli mi ? :) Bir de 27" monitör ile 1080p izlediğimde(ki çoğu video/film platformlarında bu çözünürlük var sadece- ya da çoğunlukta diyelim) çok hafif hissettiriyordu diyelim fakat bu 32" de ne boyutta olur ?

32 inç 1080p kullanılmamalı. En az 2k olması gerekiyor ki çamur gibi bir görüntü olmasın. 27 inç bile 1080 için fazllla geliyor ama yine de sınır denebilir.

CS2 oynuyorsan 24 inç diğerleri için serbest.

32 inç 1080p kullanılmamalı. En az 2k olması gerekiyor ki çamur gibi bir görüntü olmasın. 27 inç bile 1080 için fazllla geliyor ama yine de sınır denebilir.
Evet masaüstü/ekran çözünürlüğü 2k olacak zaten, asıl olay izlediğimiz videoların 1080p olması 32" üzerinde nasıl boyutta sorun oluyor. Yani monitörün ana çözünürlüğü 2k olacak diyelim ve sadece CS2'de belirttiğim düşük çözünürlükte olacak. Diğerlerinde zaten 2k'yı tercih edeceğim. Çünkü ekran kartım RX 6700xt ve işlemci Ryzen 5 5600, 1080p'de oyun oynadığımda bazen kasıyordu fakat 2K'ya geçince bu durum düzeldi gibi hissettim.

Evet masaüstü/ekran çözünürlüğü 2k olacak zaten, asıl olay izlediğimiz videoların 1080p olması 32" üzerinde nasıl boyutta sorun oluyor. Yani monitörün ana çözünürlüğü 2k olacak diyelim ve sadece CS2'de belirttiğim düşük çözünürlükte olacak. Diğerlerinde zaten 2k'yı tercih edeceğim. Çünkü ekran kartım RX 6700xt ve işlemci Ryzen 5 5600, 1080p'de oyun oynadığımda bazen kasıyordu fakat 2K'ya geçince bu durum düzeldi gibi hissettim.
eğer monitörü 2k alacaksan cs2 deki çözünürlük ayarları değişir aga gene 4:3 bi ölçeklendirme olur ama 2k ile 1080p nin arasında görünür onu kullanırsın hem totolar büyük olur hem görüntü çok bozulmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,852
Üyeler
184,062
Son üye
sonsuz42
Geri