5060-5060ti 14600kf fırsatları

Hocam öncelikle konu için teşekkürler. Evet, güzel fırsatlar var, misal ben kardeşim için pc bakıyorum ancak intel işlemciler korkutuyor çünkü maalesef şöyle bir mevzu var;

13. ve 14. nesil i7 ve i9larda var ama bu i5 geçtiği için bunda bozulma yok diye biliyorum. yanlış olabilir

13. ve 14. nesil i7 ve i9larda var ama bu i5 geçtiği için bunda bozulma yok diye biliyorum. yanlış olabilir
Reddit de konusu vardı bulabilirsem eklerim, videoda i5 ler de geçtiği için var olarak varsaydım. Ha teknoloji şans işi, belki hiç sorun yaşatmayacak bilemiyorum ama yine de tedirgin ediyor.

Reddit de konusu vardı bulabilirsem eklerim, videoda i5 ler de geçtiği için var olarak varsaydım. Ha teknoloji şans işi, belki hiç sorun yaşatmayacak bilemiyorum ama yine de tedirgin ediyor.
fiyatları çok makul olmasa alınmaz zaten. ama %60 kadar falan fiyat farkı oluyor

Anakart ağlıyor arkada 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Microcode güncellemesi, BİOS düzenlemeleri geldikten sonra kullanılmaya başlanan işlemcilerde bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Sorunun olma sebebi genelde işlemciye yanlış voltaj verilmesi ve bunun kalıcı hasara sebep olması.

Anakartın beni bi salın deme ihtimali daha yüksek o sistemlerde 😀

Sistem: Anakart: Gigabyte B760 Gaming X İşlemci: I5 13500 Ekran Kartı: MSI Ventus RTX 4060 RAM: Kingston 5600 MHz CL36 DDR5 2X16 Güç Kaynağı: MSI MAG A650BN Depolama: Kioxia Exceria G2 1TB Depolama: Samsung Evo 870 Kasa: Aorus C450 Glass
ben bu sistemi 30 bine aldım. Bu sistemle kendi sistemini karşılaştırinca işlemci ve ekran kartı iyi ama SSD,RAM ve en önemlisi olan anakart zayıf bu sistemde. Anakart en azından b760 olsaydı alınırlığı olurdu. @İtopya olmamış

En son Mayıs ayında yayınlanan microcode BIOS güncellemeleri sonrasında sorun kalmadı. Sorun yaşarsanız da intel birebir değiştiriyor.

Komple avantajı olmayan sistem yaratmışlar ucuz yapacaz diye. 14600KF dediğimiz işlemci 220w a kadar çekiyor. Bırakın 2 ısı borulu 9cm hava soğutmayı 360 sıvılarla soğutulmalı bu işlemci. Anakart zaten 220w ı vrmlerinden geçirdiği anda ölecek. Kasa psu ayrı fail. Bir tık ileriye dönük ileride ekran kartı filan yükseltirim derseniz, 750w üstte 360 destekli bir kasa almanız lazım, oda +2.100 tl. İntel şuan güç tüketimi ile biliniyor. Sen bu markanın güçlü 3. çipini kullanıp bütün bileşenleri neden giriş seviyesi koyarsın ki. Düzgün bir sisteme çevirmek için anakart değişmeli, 2. ram alınmalı, kasa-psu değişmeli, soğutma eklenmeli, ssd filanda yetersiz vs. Sonra tabi 5060ti la da kullanmanın pek albenisi kalmıyor. 9070xt-5070-5080 gibi ekran kartları ile güzel bir 2k oyun-render sistemi olur. Hazır sistemden elinizde sadece işlemci kalıyor yani. İşlemciyi ayrı satıp indirim yapsalarmış keşke.

Son düzenleme:

ben genelde full amd sistemler toplardım am5 de bir sürü sorunlar yaşadım uzun uzun düşündüm 14700kf aldım yaklaşık 1 yıldır bende şuan kadar 1 kez bile mavi ekran veya başka bir sorun görmedim ve adamlar 5 yıl garanti veriyor al geç bozulsa dahi paranı alırsın :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,135
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri