64 gb ram gereklimi ?

İlla o 4 slota RAM takıp patlayacak ama ne diycen işte. :kekw:
DDR4 sorun yokta, DDR5 o konuda fiyasko oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kral benim sistemde mi sorun var bilmiyorum ama pc hocasının r7 9800x3d ve 5080 li sistemine baktım benle işlemci ekran kartı aynı ondada 10 12 gb valoda kullanıyordu sadece win11 de 5 gb kullanıyor ondan dedim ben yan ekran dan aimlabs mc fln da açıyorum emin değilim yani

Niye patlıyım

Boşta 30 kullanıyor oyunda 60 70
Windows 11 zaten fazla RAM tüketiyor, bunu kabul etmek lazım. Eğer Windows 12 çıkarsa, muhtemelen daha da fazla tüketecek; her yeni sürümde RAM kullanımı artıyor. Bence artık günümüzde 2x16 GB RAM altı sistemler tercih edilmemeli.

edit yapıyorum
Editleri 2K 4K ve fazla profesyonel yapmıyosanız pekte bi işe yaramaz diye düşünüyorum. 32 şuanda hayli hayli yetiyor sistemlere 64 biraz fazla lüks MC ve Valo'ya 32 yetmiyorsa zaten bi problem var demektir

Selam beyler bende 32 gb ram var sizce 2*16 daha alayımmı genellikle oyun oynuyorum bir monitöre valo diğerine mc açıyorum ve edit yapıyorum sizce alıyımmı anakartta 2 slot boş
gereksiz

Son düzenleme:
Editleri 2K 4K ve fazla profesyonel yapmıyosanız pekte bi işe yaramaz diye düşünüyorum. 32 şuanda hayli hayli yetiyor sistemlere 64 biraz fazla lüks MC ve Valo'ya 32 yetmiyorsa zaten bi problem var demektir
Hocam sadece valo açıkken% 70 kullanıyor

böyle devam ediyorsa bir sıkıntı var demektir bence hem pc sağlığın için hemde akıl sağlığın için boşver valoyu git spider man serisini oyna dün bitirdim hala etkisindeyim muazzam bir oyun

8x2 16GB 3200MHZ Ram ile XMP açık şekilde kullanıyorum
Aynı anda Valorant, FM24, 7-8 bazen daha fazla brave sekmesi açık şekilde kullanıyorum. %94-95 kullanıyor bazen.
dediğim gibi 32 yeterli olacaktır

böyle devam ediyorsa bir sıkıntı var demektir bence hem pc sağlığın için hemde akıl sağlığın için boşver valoyu git spider man serisini oyna dün bitirdim hala etkisindeyim muazzam bir oyun
Sevmiyorum o tarz oyunları

fantezi meselesi biraz fakat benim tavsiyem almamanız

3D modelleme, 4k video edit veya veri isleme yapay zeka falan yapmayacaksan gereksiz, 32 ideal
En son framepack kullanirken 50 falan gordum fakat extreme durumlar bunlar

fantezi meselesi biraz fakat benim tavsiyem almamanız
Kral sorun olurmu diye alma diyorsun ihtiyaç yok diye mi çünkü ztn sadece valo mc cs için üst düzey sistem dizdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,293
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri