9070xt ler Kapışıyor

Ben oyun testlerine inanmıyorum, markalara silikon kalitesi karışık ürünler geliyor. Test edip iç modellerini ona göre yapmakla uğraşan var mı bilmiyorum. Hiçbir kart termal throttling olacak kadar ısınmıyor, performanslarının da aynı olması lazım.

Şöyle tüm 9060xtlerin tüm modelleri kapıştığı ve 5060ti tüm modellerinin kapıştığı video yokmu

asus tuflarda phase change thermal pad kullaniyo diye biliyorum o yüzden biraz gerilerden seyretmiş

GPU, Hotspot, Memory ve VRM genel total sıcaklık değerlerini toplayıp en düşük hangisi diye baktığımız zaman Nitro+, Red devil ve Taichi arasında en iyi model ufak farkla Red devil, daha sonra Nitro+ ve en son Taichi geliyor.

Tüm kartlar arasında Quicksilver en iyisi gibi görünüyor ama onun da 2480mhz gibi inanılmaz düşük frekans değerleri var, muhtemelen XFX bu modelin biosuna çok düşük voltaj girdi bu yüzden frekanslar bu kadar düşük haliyle güç tüketimi ve sıcaklıklar da en iyisi.

Swift de aynı şekilde fakat bazı oyunlarda bu kadar düşük frekans %10 a yakın FPS kaybına neden olmuş. Misal COD da nitro+ dan %1 de 8 fps, ortalama da 7 fps fark yemiş.

Velhasıl XFX i sıcaklık anlamında pek baz almamak lazım.

Bir önceki kartim xfx 7900xt merc modeli idi. Sirf 9070xt serilerini merak ettiğimden geçenki vatan indirimi ile asrock 9070xt taichi aldim. Açıkçası radeon tarafinda bu saatten sonra sadece xfx alirim. Taichi performas ve ses olarak oldukça iyi iş cikarmis ama hotspot ve memory sicakliklari xfxe gore oldukca kötü. 90 dereceleri rahat görüyor. Gpu sicakligida garip bir sekilde 55 derecelerde kaliyor. Aslında xfx gerçekten cok iyi urunler çıkarıyor ama bizim ulkemizde tercih sıralamasında gerilerde kaliyor..

maglum boykot sitede 33 e kadar düşmüştü red devil alınabilitesi var ama göze çarpan powercooler helhound da gayet güzel sinerjide var 33 bin bandına iyi performans sakın pulse almayın baya kötü
32bine red devil aldım incehesap gaming gecesinden 3 taksit vadesiz yaptılar.Boykot dediğiniz site incehesap mı ve nedeni nedir?

32bine red devil aldım incehesap gaming gecesinden 3 taksit vadesiz yaptılar.Boykot dediğiniz site incehesap mı ve nedeni nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,816
Üyeler
190,979
Son üye
cdc1907
Geri