Yardım 9800x3d 107W = 86C normal mi?

Kanka yüksek watt çekerken sıcaklığı ölçebilirsen çok sevinirim. 100W'lara dayandığı bir an mutlaka oluyor.
Bunlarda low ayarlardaki sonuçlar. 40w çekiyor en fazla.
100w çekerse evet benimki de naneyi yer :D
Sende hep mi 100w yoksa ara sıra mı?

Ekler

• Assassin's Creed Odyssey_2025.08.14-01.36_1.webp
    Assassin's Creed Odyssey_2025.08.14-01.36_1.webp
    113.7 KB · Hit: 14
  • Assassin's Creed Odyssey_2025.08.14-01.37.webp
    Assassin's Creed Odyssey_2025.08.14-01.37.webp
    244.1 KB · Hit: 14
Bunlarda low ayarlardaki sonuçlar. 40w çekiyor en fazla.
100w çekerse evet benimki de naneyi yer :D
Sende hep mi 100w yoksa ara sıra mı?
Kanka arada mesela gemiyle bir yere gidiyorum anlık olarak 110W çekiyor 120W çektiği bile oluyor o aralar mortingen oluyor. :)

seninkide sıcak çalışıyormuş ki, 37w çekerken 60 dereceye dayanmış. bende 65-70w çekerken aynı sicakliga anca ulaşıyor. soğutman neydi
Deepcool ak620 kullanıyorum.
70w çok nadir çektiği oluyor sıcaklıkta 70 derece oluyor o zaman.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka arada mesela gemiyle bir yere gidiyorum anlık olarak 110W çekiyor 120W çektiği bile oluyor o aralar mortingen oluyor. :)
Normalde aynı mı peki benim attıklarımla?

o zaman yapabilecegin 2 şey var

ilki biostan curve optimizer ile undervolt yapmak, youtubeda donanim arsivinin videosu var 9800x3d overclockladim adında, o videoda ryzen overclocking sekmesine girip curve optimizerdan negative all cores -20 yap, daha sonra stabilite testi için occt indirip cpu test kısmından extreme profil seçip 1 dakika çalıştır. eger pc donmazsa veya occt hata vermezse biosa tekrar girip -25 e düşür, yine test et böylelikle en alt seviyeyi bul. eğer şanslıysan -30 a kadar düşürebilirsin. undervolt yapmak performansindan hiçbir kayıp yapmaz bu arada, hatta 9800x3d ler o kadar stabil ve az güç ile çalışabiliyor ki undervoltsuz kullanmamak hata bile sayılır.

ikinci olarak undervoltta şansın yaver gitmedi diyelim (bende mesela -25 de crash yiyor occt testinde, -24 de occt testini rahatlikla geçebiliyor ama garanti olsun diye -20 de 5.2 ghz stock hızlarda çalıştırıyorum) sende de diyelim -20 de stabil çalıştı ama hala daha işlemci sıcaklığından memnun değilsen 5.2 ghz yerine işlemciyi 5.0 ghzde çalıştırabilirsin, biraz performans kaybın olur ama sıcaklığada etki eder her türlü. önce ilk paragrafta yazdığımı dene muhtelemen sadece undervolt ile sıcaklıktan memnun kalırsın, eğer kalmazsan 5.0 ghzye düşürmen için gereken ayarlarida söylerim
@DracheN hocam bu soylediklerimi uygular mısınız

Deepcool ak620 kullanıyorum.
70w çok nadir çektiği oluyor sıcaklıkta 70 derece oluyor o zaman.

Normalde aynı mı peki benim attıklarımla?
Kanka bu wattlarda benimde düşük sıcaklık neredeyse benzer fakat bazı sahneler oluyor yüksek W çekiyor o aralar tutamıyor işlemciyi.

@DracheN hocam bu soylediklerimi uygular mısınız
-25'te -30'da bile kullandım OCCT hata vermedi fakat yüksek wattlarda sıcaklığı tutamıyor. Cinebench'te 90-91'i görüyor.

Kanka bu wattlarda benimde düşük sıcaklık neredeyse benzer fakat bazı sahneler oluyor yüksek W çekiyor o aralar tutamıyor işlemciyi.
Cyberpunk ve RDR 2 oynuyorum mesela hiç böyle ani yükselmeler olmuyor bende.
Acaba arkada virüs tarama, Windows update falan mı yapıyor senin PC?

Cyberpunk ve RDR 2 oynuyorum mesela hiç böyle ani yükselmeler olmuyor bende.
Acaba arkada virüs tarama, Windows update falan mı yapıyor senin PC?
Kanka oyun biraz bozuk ve 1080P oynadığım için oluyor. Başka bir oyun daha deneyeceğim merak ettim.

420mm arctic 3 91.5 derece occt pbo level 3 enhanced hazır profil (x870 tomahawk) 😄
1755142137412.webp

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,144
Üyeler
183,390
Son üye
dnjsjdsjj
Geri