Çözüldü✓ 9800x3d çok ısınıyor

Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar işlemcim cinebench testinde (multicore) 95 derece sizce normal mi Antalya da yaşıyorum hava 36 derece

Ryzen 7 9800x3d işlemci
Bitfenix cube v2 240m sıvı soğutma

Merhaba arkadaşlar işlemcim cinebench testinde (multicore) 95 derece sizce normal mi Antalya da yaşıyorum hava 36 derece

Ryzen 7 9800x3d işlemci
Kasa bakımları yeni yapılmadıysa macunda eskidiyse normal olabilir

Ryzen 7 9800x3d işlemci
ona 240 yetmez ayrıca daha iyi bir soğutucu alabilirdin

yaz icin normal diyelim ya, zaten kışın hava 15-20 dereceye düştüğünde senin sıcaklıkta 80 civarına düşecektir. termal macunu umarım mx-6 kullanmışsındır.

oyunlarda kaç derece alıyorsunuz önemli olan bu. testlerde alınan sıcaklıklara pek takılmayın hocam.
Rustda 67-71 derece 1080p daha monitör gelmedi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yaz icin normal diyelim ya, zaten kışın hava 15-20 dereceye düştüğünde senin sıcaklıkta 80 civarına düşecektir. termal macunu umarım mx-6 kullanmışsındır.
Gamegarajdan aldım artık onlar ne kullandıysa

240 yeter, belki montajında hata yapmışlardır macununa falan bakmakta fayda var, sıvı soğutmanın temas ettiği bölgedeki jelatinini sökmeyü unutan bile var

Yani normal mi diyorsunuz iade etmeme gerek yok mu

240 yeter, belki montajında hata yapmışlardır macununa falan bakmakta fayda var, sıvı soğutmanın temas ettiği bölgedeki jelatinini sökmeyü unutan bile var
Söküp bakayım mı sökersem termal macun yenilememe gerek var mı

Yani normal mi diyorsunuz iade etmeme gerek yok mu

Söküp bakayım mı sökersem termal macun yenilememe gerek var mı
Normal ya onun hakkı 360 bu sıcakta 240 normal

Antalya da yaşıyorum hava 36 derece
Cevabını vermişsin sorunun aslında.

O işlemciye 360 da alsan yakın sıcaklıklara ulaşırsın. BIOS ayarlarını falan yapmadıysan onları yap istersen. Birkaç derece etkiler.

Ayrıca o işlemcinin maksimumu zaten 95 derece. Üstüne çıkmaması iyiymiş yine. Frekansları (Mhz) çok düşüyor mu onu kontrol et.

Oyunlarda zaten devasa yüksek derecelerde gezmez. Kullanımında cpu drop,kasma vs. gibi şeylere sebep olmuyorsa kullanmaya devam edebilirsin. Ses çok fazlaysa soğutucu pompasından veya fan hızından kaynaklı, ona pek yapabileceğin bir şey yok.

Bilmiyorsan eğer demonte etmeni pek tavsiye etmem.

her önüne gelene bakım yap macun yenile diyen tipler gelmiş yine 😅 sanki 9800x3d çıkalı ne kadar oldu da macunu kuruycak bakim isteyecek komiklesmeyin ya.

Ryzen 7 9800x3d işlemci
240mm sıvı soğutma ve biraz dandik marka olması dışında cinebenchte 95 dereceye ulaşması gayet normal, zaten render almadığın sürece oyunlarda bu kadar ısınması imkansız.
yinede donanim arsivinin 9800x3d pbo videosunu izleyip SADECE undervolt kısmını uygula, -20 negative all cores ver curve optimizerdan sıcaklıklarinda ciddi düşüş olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,126
Üyeler
183,779
Son üye
Kyylmz03
Geri