9800X3D DDR5 6000 Mhz CL 30 Overclock Rehber (Güncellendi)

En az 1.4 volt vermesi lazım B650 lerde sıkıntı var.
aynen knk genel olarak sorunlu voltajla düzeliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam korkuyorum açıkçası bu mavi ekranı nasıl çözebilirim cl32 5600 mhz 1.35v çalıştırdım ama mavi ekran verdi sıfırdan cihazı açınca mavi ekran veriyor ama kullanımda sorun yok
mavi ekran hala devam ediyor mu hangi değerleri değiştirdin

Son düzenleme:
biosa girip dram voltajını söyler misin expo açıkken 1.3 mü yoksa 1.35 mi asusta kronik ram sorunu b650 anakartlarında genel olarak bu sorun var
Şuan expo 2 açık hocam 1.25 görünüyor

aynen knk genel olarak sorunlu voltajla düzeliyor

mavi ekran hala devam ediyor mu hangi değerleri değiştirdin
Herhangi bir değer değiştirmedim pcyi kullanmam gerektiği için expo 2 aktif edip bıraktım sadece daha sonra deneyeceğim buraya atarım hocam hem bios ekran görüntüsü hem diğer uygulamaları.

Gdm ve c-state nedir nasıl disable edilir? Hynix A Die Ram var CL30 6000 mhz ama CL30 çalışmıyor cl36 5600 Mhz expo2 çalışıyor CL30 6000 expo1 çalışmıyor. Bu sebeple Manuel vermeye çalışıyorum. Biostan ayar yapıp başlayınca sorun yok pc kendini tamamen kapatıp açınca mavi ekran veriyor az önce 0xc000021a hatası aldım. Sorun nedir sizce?
Alıntıyı görüntüle

Expo2 profili bu şekilde ssdeki gibi mi yapmalıyım? MCLK ve UCLK nereden ayarlanıyor biosta bulamadım.

Auto yazdığınız kısım autoda zaten oraya dokunmadım hiç.
manuel olarak expoyu aç manuel ram mts yi 6000 mhz ye çekip dram voltaj 1.45 vddq 1.38 ve ddio 1.38 voltaj verip mclk uclk 1:1 mode yapsana bi resimde ddq voltajın 1.80 gözüküyor aşırı riskli yanlış bir şey var orada

manuel olarak expoyu aç manuel ram mts yi 6000 mhz ye çekip dram voltaj 1.45 vddq 1.40 ve ddio 1.40 voltaj verip mclk uclk 1:1 mode yapsana bi resimde ddq voltajın 1.80 gözüküyor aşırı riskli yanlış bir şey var orada
biosu sıfırla dediklerimi yap bi

manuel olarak expoyu aç manuel ram mts yi 6000 mhz ye çekip dram voltaj 1.45 vddq 1.40 ve ddio 1.40 voltaj verip mclk uclk 1:1 mode yapsana bi resimde ddq voltajın 1.80 gözüküyor aşırı riskli yanlış bir şey var orada

Autoda hocam orası 1.8 kendisi veriyor

manuel olarak expoyu aç manuel ram mts yi 6000 mhz ye çekip dram voltaj 1.45 vddq 1.38 ve ddio 1.38 voltaj verip mclk uclk 1:1 mode yapsana bi resimde ddq voltajın 1.80 gözüküyor aşırı riskli yanlış bir şey var orada

değerleri güncelledim bunları gir

Autoda hocam orası 1.8 kendisi veriyor
expoyu aktif et, ram mhzsini 6000 mhzye kendin manuel olarak çek expo açıkken sorun olmaz, Dram voltajını 1.43-1.45 VDDQ 1.38 , DDIO voltajını 1.38 ver. MCLK UCLK autodan 1:1 mode yap, bunları yapmadan önce biosu sıfırla. auto da olsa ben sana değerleri yazdım manuele çekip yapabilirsin o değer normal değil.

expoyu aktif et, ram mhzsini 6000 mhzye kendin manuel olarak çek expo açıkken sorun olmaz, Dram voltajını 1.43-1.45 VDDQ 1.38 , DDIO voltajını 1.38 ver. MCLK UCLK autodan 1:1 mode yap, bunları yapmadan önce biosu sıfırla.
Default bios yapınca yetmiyor mu hocam?

expoyu aktif et, ram mhzsini 6000 mhzye kendin manuel olarak çek expo açıkken sorun olmaz, Dram voltajını 1.43-1.45 VDDQ 1.38 , DDIO voltajını 1.38 ver. MCLK UCLK autodan 1:1 mode yap, bunları yapmadan önce biosu sıfırla. auto da olsa ben sana değerleri yazdım manuele çekip yapabilirsin o değer normal değil.
Bunu yapacağım ama 1.8de sorun var dediniz onu kaç yapmam gerekiyor.

@qwerty12

O ayar silik gözükür bu ayarları load optimized default dedikten sonra yapacaksın dostum. Auto da kalsın sıkıntı olmaz.

O ayar silik gözükür bu ayarları load optimized default dedikten sonra yapacaksın dostum. Auto da kalsın sıkıntı olmaz.
1.8 de sıkıntı var dedi ya o yüzden sorayım dedim. Timingleri neye göre ayarlayayım? Ben 6000 MHz çalıştırmayacağından eminim zaten de expo 2 açtım. Hocamın dediklerini yaptım. Değer normal değil dedi ya o korkutuyor.

1.8 de sıkıntı var dedi ya o yüzden sorayım dedim. Timingleri neye göre ayarlayayım? Ben 6000 MHz çalıştırmayacağından eminim zaten de expo 2 açtım. Hocamın dediklerini yaptım. Değer normal değil dedi ya o korkutuyor.
Silik gözükmüyor mu o açık halde 1.8 mi gözüküyor? Autoya çekersin olmadı.
@Cryptology

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,348
Üyeler
183,415
Son üye
İsmail.001
Geri