ALİEXPRESS KUPON VE VERGİ

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar ben aliexpress 10$ kuponundan faydalandım 87 liralık bir ürün 12 ye fln geldi benim vergi hesaplamam 12 üzerinden mi yoksa 87 üzerinden mi olacak

87 Üzerinden olacak ama 12 ile 87 ye aynı vergi kesiliyor 13 tl gümrük ücreti 8 tl gümrüğe sunma ücreti 80 kuruşta bir şey işte. Yani 22.80 ödüyorsun. Küçük bir şey aldıysan da hiç açmadan direk vergiyi yapıştırıyorlar.

87 Üzerinden olacak ama 12 ile 87 ye aynı vergi kesiliyor 13 TL gümrük ücreti 8 TL gümrüğe sunma ücreti 80 kuruşta bir şey işte. Yani 22.80 ödüyorsun. Küçük bir şey aldıysan da hiç açmadan direk vergiyi yapıştırıyorlar.
Akıllı bilekliğe kordon aldım reis öyle mi gelir

Arkadaşlar ben aliexpress 10$ kuponundan faydalandım 87 liralık bir ürün 12 ye fln geldi benim vergi hesaplamam 12 üzerinden mi yoksa 87 üzerinden mi olacak

Vallaha ne yaptıklarını bi anlasam Dota 2 etkinliğinden kazandığım hediyeyi yolladılar kapıda 20 TL istediler para ile almadığım şeyde vergi varken pek bu konuda bir şey diyemiyorum ama arkadaşların dediği gibi yüzde 20 vergi kesiyorlar damga filan derken her ne kadar vergi ödesende yine ucuz yine ucuz türkiye piyasasına göre devamke o yüzden.

Neden 23?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

16TL vergi geliyor ucuz şeylere.
32 TL'lik ürün aldım 23 tl vergi ödedim 13 tl gümrük 8 tl sunma parası 0.80 tl de damga vergisi. 16 TL bilmiyorum.

13 tl lik ürüne 22tl gümrük vergisi 8 kuruşluk ürüne 23 tl gümrük vergisi 16 tl lik ürünede 3tl gümrük vergisi ödedim sistem bana saçma geldi

Geri