Neler Yeni

🔥İndirim Altus AL 4933 Es Espresso Makinesi 2.249 TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
abuzittin
Nasıl ürün dostum ? İdare eder mi ? Yoksa parasının hakkını veriyor mu ?
şuan bi tık pahalanmış sanırım ama 2 küsür civarına bedava gibi. tek olumsuz yanı ilk süt köpürtme çalışınca aşırı tiz bir ses yapıyor biraz sürüyor sonra geçiyor. genel olarak bence baya iyi cihaz malzeme kalitesi v.s premium duruyor.

not: ayrıca bugün sabah kahve yaparken arızalandı sandım. süt köpürtmeye çeviriyorum normal kahve aparatını taktığımız yerden su geliyordu saçmaladı biraz. aç kapa yaptım düzeldi.bozulsada garantisi var problem yok.hemde 3 sokak arkamda.

• Beğen
Reaksiyonlar: isra

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berkecan Ergin
Uygunsuz davranış
baristalık yaptığına emin misin ? 55 60 derece ne ? kör topal demeden önce biraz araştırmanı ve doğru bildiğin yanlışlarını telafi etmeni beklerim.İdeal kahve sıcaklığı dünyanın en ünlü baristalarından james hoffman ideal sıcaklığın 88 ve 93 arası olduğunu söylüyor.Youtube a da kendin james hoffman coffee ideal temperature yazarak bilgilenebilir ve öğrenebilirsin.Sadece james hoffmana da bakmana gerek yok dünyanın en ünlüleri bu ortak fikri savunuyor.şöyle diyor ''ortalama kavrulmuş espresso çekirdekleri için 86 santigrat derece ile 91 santigrat derece arasındaki bir sıcaklık tercih edilir biraz daha hafif kavrulmuş espresso çekirdekleri için 89 santigrat derece ile 93 santigrat derece arasındaki bir sıcaklık aralığı en iyi sonucu verir'' ve sen bunlardan 3 5 derece değil 30 35 derece düşük söyledin :) kahve kültürünü geliştirmelisin çünkü senin dediğin sıcaklıklar ideal banyo su sıcaklık değerlerine yakın karıştırmış gibi duruyorsun.55 derece kahve sıcaklığı konusunda da ısrarcıysan ilgili makale ya da sağlam kaynakları atabilirsin.
Reis sen a.tal mısın? Ben sütün krema kıvamında olmasından vs bahsetmişim, sana espresso sıcaklığından mı bahsettim? O adamların bahsettiği espresso sıcaklığı, zaten makinede ortalama 18-20 gr öğütülmüş kahveye verilen sıcak su basıncı ile espresso o sıcaklıkta çıkıyor üstünde olursa zaten kahve yanar. Sağdan soldan okuduğun eksik bilgilerle laf sokmaya mı çalışıyorsun. Daha bahsettiğim şeyi idrak edememişsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

baristalık yaptığına emin misin ? 55 60 derece ne ? kör topal demeden önce biraz araştırmanı ve doğru bildiğin yanlışlarını telafi etmeni beklerim.İdeal kahve sıcaklığı dünyanın en ünlü baristalarından james hoffman ideal sıcaklığın 88 ve 93 arası olduğunu söylüyor.Youtube a da kendin james hoffman coffee ideal temperature yazarak bilgilenebilir ve öğrenebilirsin.Sadece james hoffmana da bakmana gerek yok dünyanın en ünlüleri bu ortak fikri savunuyor.şöyle diyor ''ortalama kavrulmuş espresso çekirdekleri için 86 santigrat derece ile 91 santigrat derece arasındaki bir sıcaklık tercih edilir biraz daha hafif kavrulmuş espresso çekirdekleri için 89 santigrat derece ile 93 santigrat derece arasındaki bir sıcaklık aralığı en iyi sonucu verir'' ve sen bunlardan 3 5 derece değil 30 35 derece düşük söyledin :) kahve kültürünü geliştirmelisin çünkü senin dediğin sıcaklıklar ideal banyo su sıcaklık değerlerine yakın karıştırmış gibi duruyorsun.55 derece kahve sıcaklığı konusunda da ısrarcıysan ilgili makale ya da sağlam kaynakları atabilirsin.
Beynin yok fikrin var birde bildiğin yanlışları telafi et demiş. Harbi kör topal ilerliyorsunuz bu yazdığın yazıdan belli. Ben krema kıvamı sütten bahsetmişim bahsettiğim şey sütlü kahvelerken bana espresso sıcaklığından laf sokmaya çalışıyor kamilsin ya :D hahahahahahah kör topal cahilsin

Faramirxx

80+
Reis sen a.tal mısın? Ben sütün krema kıvamında olmasından vs bahsetmişim, sana espresso sıcaklığından mı bahsettim? O adamların bahsettiği espresso sıcaklığı, zaten makinede ortalama 18-20 gr öğütülmüş kahveye verilen sıcak su basıncı ile espresso o sıcaklıkta çıkıyor üstünde olursa zaten kahve yanar. Sağdan soldan okuduğun eksik bilgilerle laf sokmaya mı çalışıyorsun. Daha bahsettiğim şeyi idrak edememişsin.

Beynin yok fikrin var birde bildiğin yanlışları telafi et demiş. Harbi kör topal ilerliyorsunuz bu yazdığın yazıdan belli. Ben krema kıvamı sütten bahsetmişim bahsettiğim şey sütlü kahvelerken bana espresso sıcaklığından laf sokmaya çalışıyor kamilsin ya :D hahahahahahah kör topal cahilsin
komik bir arkadaşsın bence baya güldüm :D hayatımda gördüğüm en büyük r olabilir :D beyninin varlığını olup olmadığını sen düşün :D kendi yazdığını bile idrak edemiyor musun ????? ''kahve zaten çok sıcak içilmez kahvenin ideal bir sıcaklığı vardır 55-60 belki 65 derece diyebiliriz ama bizim millet çay kıvamında sıcak istiyor '' bunu sen yazdın şimdi kıvırmaya çalışma.sen baya akıllı bir arkadaşa benziyorsun idrak yeteneğin olmadığı için sana daha fazla bilgi vermeyeceğim.tekrar yazdığını okuman için atıyorum belki anlama yeteneğin vardır bunu tekrar okuduğunda evet benim idrak yeteneğim yokmuş kendi yazdığımı bile yazmamış gibi başka şeylerden bahsedip sütün krema kıvamı olmasından bahsetmiş gibi r yapmışım dersin. ''kahve zaten çok sıcak içilmez,kahvenin ideal bir sıcaklığı vardır 55-60 belki 65 derece diyebiliriz ama bizim millet çay kıvamında sıcak istiyor''.Kahvenin ideal bir sıcaklığı vardır 55 60 65 bunu yazan sensin.Bunu yazarken kahvenin olması gereken sıcaklığından bahsediyorsun yani.Tekrar oku ve türkçe paragraf anlam bilgisi çalış dostum.kamil olan sensin

Yorumuna denk geldimde bir şey söylemek istiyorum çok ısıtmıyordan kasıt ne acaba, kahve zaten çok sıcak içilmez ama bizim millette kahve kültürü daha yeni oluşmaya başladı ve kör topal ilerliyor her işte olduğu gibi, kahvenin ideal bir sıcaklığı vardır 55-60 belki 65 derece diyebiliriz ama bizim millet çay kıvamında sıcak istiyor zaten bu şekilde yapınca süt krema kıvamında kalmıyor hemde lezzet istenilen şekilde yakalanmıyor.

Baristalıkta yaptım kahveyi gönderiyoruz bu soğuk diye geri gönderiyorlar oysa kahve sütü tam krema olmuş sıcaklığı çok ideal ama mecbur süt kaynayacak duruma gelene kadar yapıp gönderiyorduk çok güzel sıcacık oldu diyorlardı :D
''kahvenin ideal bir sıcaklığı vardır 55-60 belki 65 derece diyebiliriz ama bizim millet çay kıvamında sıcak istiyor.''Sabah sabah baya güldürdün :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Top Bottom