ARCTIC MX-4 Ryzen 5 5500'e uygun mu?

batuyed

80+
Reaksiyon skoru
37
Merhaba. Yeni sistem topluyorum ve Ryzen 5 5500 alıp, stok fanı arasına Arctic MX-4 8 gr termal macun sürmeyi düşünüyorum. 300TL bir fiyati mevcut. Bu fiyata, gramaja ve işlemciye göre tercih edilebilir mi?

Merhaba. Yeni sistem topluyorum ve Ryzen 5 5500 alıp, stok fanı arasına Arctic MX-4 8 gr termal macun sürmeyi düşünüyorum. 300TL bir fiyati mevcut. Bu fiyata, gramaja ve işlemciye göre tercih edilebilir mi?
Edilir niye edilmesin

Isınan bir işlemci değil macuna para harcamak yerine o işlemciye tek kule soğutucu alsan daha mantıklı olur, eğer soğutucun yoksa ve stok fan için o macunu alıyorsan yani.

Gayet yeterli

Amacım hem stok fanda ısınup performans düşüşü yaşamamak. 300tl 8 gram birkaç bakımı çıkartır zaten. Fan alsam 1k harcamak gerekecek.

Çok sıcak çalışıyorsa FAZ değişimli termal ped işini görebilir. Laptopta kullanıyorum. Masaüstü ne kadar fayda eder bilemem

Amacım hem stok fanda ısınup performans düşüşü yaşamamak. 300tl 8 gram birkaç bakımı çıkartır zaten. Fan alsam 1k harcamak gerekecek.
5500 ü stok fan rahat soğutur. Ayrıca 8 gram macun nerden baksan ölene kadar kadar yeter. Yılda bir yapsan bitmez o macun. Bende 4 gram var 2 3 kere yeniledim hala duruyor yani.

Geri