Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Direkt arapa bile sordum , yanlış çeviri bu kelimenin modern arapçadaki anlamı alınmış...
Daha güzel çeviriler varken bu tercih edilmiş.
Diyanete güvenmeyişimin sebeplerinden biri...
Dövün diyor, en eski Türkçe kuranlarda da dövün diyordu, darabe kelimesi dövmek anlamına gelir, eğer arapça darabe yazılışından bir nokta çıkarırsan sarabe olur ve bu kelime de çıkarmak gibi bir anlama gelir. Müslümanlar bunu söyler. Ama orada darabe yazar ve dövün anlamına gelir. Diyanet değil ayrıca tüm çevirilerde neredeyse dövün der hadi eyw.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Peki 👍
Tartışın buna karşı değilim ancak İslam hakkında tam bilgi birikimi olmadan şunu inkar ediyor diyen biriyle yapılan tartışma ne kadar sağlıklı olur? Orasını bilemem
Hadi saldım konuyu 😁
Beyin fırtınası işte

Avolay

80+ Gold

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Dövün diyor, en eski Türkçe kuranlarda da dövün diyordu, darabe kelimesi dövmek anlamına gelir, eğer arapça darabe yazılışından bir nokta çıkarırsan sarabe olur ve bu kelime de çıkarmak gibi bir anlama gelir. Müslümanlar bunu söyler. Ama orada darabe yazar ve dövün anlamına gelir. Diyanet değil ayrıca tüm çevirilerde neredeyse dövün der hadi eyw.
Ayetin alt tarafındaki mealini değil tam mealini de bir bakın ben kıs abir bölümünü ss aldım bakmak isteyen linkten bakabilir
20210421_013006.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam aslında böbrek ve bağırsaklarımızında gün içerisinde dinlenmeye ihtiyacı var oruçta bunu karşılıyor bence mantıklı

Hocam kaynağınız nedir benim BBC den bu Alıntıyı görüntüle
Zararları vardır ve bazılarını okudum ani şeker düşüklüğü ve artışı filan yazıyordu kapattım zaten şekeri olan bir insan oruç tutamazki Allah önce sağlığınız diyor
Hocam bunu görmediniz sanırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Hiçlikten var olmamızı açıklayabilir misin? Nasıl oluyor sana göre merak ettim.
Bilim adamları yeni yeni hiçlikten maddenin oluşabileceğini bulmaya başladı, kuantum dalgalanmasını araştır. Kuantum dalgalanması ile big bang oldu, sonra olaylar kelebek etkisi ile devam etti ye düşünüyorum. Ayrıca tanrı nasıl hiçlikten var oldu dersem o hep vardı dersin ama bu yeterli bir cevap olmaz.

Ayetin alt tarafındaki mealini değil tam mealini de bir bakın ben kıs abir bölümünü ss aldım bakmak isteyen linkten bakabilirAlıntıyı görüntüle

Hocam bunu görmediniz sanırım
Çeviride dövün yazıp sonra onu düzeltmek için kırk takla atarlar, kardeşim e direkt düzeltsene meali, aslında dövün demiyorsa direkt meale doğrusunu yazsana.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Bilim adamları yeni yeni hiçlikten maddenin oluşabileceğini bulmaya başladı, kuantum dalgalanmasını araştır. Kuantum dalgalanması ile big bang oldu, sonra olaylar kelebek etkisi ile devam etti ye düşünüyorum. Ayrıca tanrı nasıl hiçlikten var oldu dersem o hep vardı dersin ama bu yeterli bir cevap olmaz.

Çeviride dövün yazıp sonra onu düzeltmek için kırk takla atarlar, kardeşim e direkt düzeltsene meali, aslında dövün demiyorsa direkt meale doğrusunu yazsana.
Hocam vahiy gelirken çıktı alacakları zaman fotokopi makinesinin bozulacak hali yok diyaneti diyorsanız çok da zor değil iki şeyle değiştirilebilir zor değil yani (diyaneti ayetleri değiştirmekle suçlamıyorum)

bu konu hala nasıl kitlenmedi yav :unsure:
Küfür kullanmadık siyaset konuşmak bile yasal tck uy yeter

Avolay

80+ Gold

Kur'an mealleri sayfasında dövün diyen de var , öbür manayı çıkaranlar da.
Kur'an bütün halinde okunmalıdır , tüm ayetlerde böyledir dediği bir şeyin tersini söylemez. Yorumlarken kendi amaçları lehine yorumlayan insanların hatasıdır

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Kur'an bütün halinde okunmalıdır , tüm ayetlerde böyledir dediği bir şeyin tersini söylemez. Yorumlarken kendi amaçları lehine yorumlayan insanların hatasıdır
Evet çeviride bazen yanlışlıklar olabiliyor tek tek kelimeleri ele alırsak diğer dillerdeki gibi oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Bunu çeviren kişiler bir akışa göre çeviriyor, benim en güvenilir bulduğum meal Elmalılı Hamdi Yazır’ın meali. Oradan bakabilirsiniz diyanet yerine.

Evet çeviride bazen yanlışlıklar olabiliyor tek tek kelimeleri ele alırsak diğer dillerdeki gibi oluyor
Çeviren bir sürü kişi var ve hepsi mi hata yaptı? Meallerin yüzde 70’i 80’inde dövün diye geçer.

Avolay

80+ Gold
Bunu çeviren kişiler bir akışa göre çeviriyor, benim en güvenilir bulduğum meal Elmalılı Hamdi Yazır’ın meali. Oradan bakabilirsiniz diyanet yerine.

Çeviren bir sürü kişi var ve hepsi mi hata yaptı? Meallerin yüzde 70’i 80’inde dövün diye geçer.
Yanlışlıktansa "istismar" Atatürk isyan hazırlıkları dışında bu kesimin İslam'ı kendi yararlarına kullanmasın diye tekke ve medreseleri kappattırdı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,112
Üyeler
164,441
Son üye
enes uzumluoglu
Top Bottom