Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Güneşten bir parça kopup o parçanın dünyayı oluşturduğu düşünülüyor, tabi bu sorular güneş nasıl oluştu vs. vs. diye devam eder, ama bunun ateizmle bir alakası yok güneşten parçayı koparan Allah da olabilir.
Allah yoksa nasıl koparıyor ? Senin inancına göre yok.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Ne için dinini değiştirdin?
Fikrim değiştiği için, aslında İslamı da ben seçmedim, ailem ve okul beni Müslüman yaptı buradaki herkes gibi. Yanlış anlaşılmasın çocukluktan bahsediyorum sonra dini sorgulayıp hala dinde kalanlar da var tabii.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Fikrim değiştiği için, aslında İslamı da ben seçmedim, ailem ve okul beni Müslüman yaptı buradaki herkes gibi. Yanlış anlaşılmasın çocukluktan bahsediyorum sonra dini sorgulayıp hala dinde kalanlar da var tabii.
Işte fikrini değiştiren şey nedir onu merak ettim ve hiç kuran ı kerimi okudun mu Türkçe mealini ya da incili filan niye ateistlik onu soruyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Allah yoksa nasıl koparıyor ? Senin inancına göre yok.
Meteor çarpıyor, o çarpmanın etkisiyle kopuyor. Şimdi o meteor nereden geliyor vs. diye soracaksın, cevap basit- bilmiyorum.
Zaten insanlar bazı şeylere cevap bulamadığı için tanrıyı düşünmüşler islamdan bahsetmiyorum, örneğin biz nasıl geldik? diye sormuşlar, cevabını bilemedikleri için tanrı yaptı demişler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Işte fikrini değiştiren şey nedir onu merak ettim ve hiç kuran ı kerimi okudun mu Türkçe mealini ya da incili filan niye ateistlik onu soruyorum
Evet okudum, incil hakkında az bilgim var ama Kuranı okudum ve bana mantıksız gelen şeyler oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah yoksa neye inanmıyorsun ?
Allahın olduğuna inanmıyorum. Veya Allahın olduğunu söyleyenlere inanmıyorum.

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Zodiac takma adlı bir seri katil var,belki biliyorsundur.Bu katil hala yakalanamadı ama bir sürü can aldı ve bedel ödemedi.Bedel ödemeden ölürse yaptıkları yanına kalmış olacak.Bu sana mantıksız gelmiyor mu?

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Güneşten bir parça kopup o parçanın dünyayı oluşturduğu düşünülüyor, tabi bu sorular güneş nasıl oluştu vs. vs. diye devam eder, ama bunun ateizmle bir alakası yok güneşten parçayı koparan Allah da olabilir.
E madem Tanrıyı net bir şekilde yalanlamıyorsun neden Agnostik değilsin?

• Beğen
Reaksiyonlar: -cN4

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Evet okudum, incil hakkında az bilgim var ama Kuranı okudum ve bana mantıksız gelen şeyler oldu.

Allahın olduğuna inanmıyorum. Veya Allahın olduğunu söyleyenlere inanmıyorum.
Peki tam olarak nereleri saçma geldi öğrenmek istediğim için soruyorum ayrıca evrenin nasıl oluştuğuna dair ne kadar düşüncemde kesin bir felsefik düşünce sonucuna ulaşamadım senin fikrin nedir aslında bana da İslam dinin deki kişilerin yaptıkları saçma gelmeye başladı çünkü artık neredeyse kimse kuran ı kerimin anlamına bile bakmamış kişiler üstelik ilk önce oku ayetinin indirilmesine rağmen aslında İslamı dini araştırın diyor zaten ama insanlar bundan sapmış gibi bu yüzden insanlar yüzünden biraz bende soğumuş gibiyim ama eski zamanlarda kadınlara hak verilmesi bence büyük bir devrim niteliğinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Zodiac takma adlı bir seri katil var,belki biliyorsundur.Bu katil hala yakalanamadı ama bir sürü can aldı ve bedel ödemedi.Bedel ödemeden ölürse yaptıkları yanına kalmış olacak.Bu sana mantıksız gelmiyor mu?
Mantıksız tabii, ama şöyle düşün. Evde oturan, işlediği maks günah küfür etmek olan, kimseye bir zarar vermeyen ben ateistim diye sonsuza kadar yanmayı hak ediyor muyum?

Peki tam olarak nereleri saçma geldi öğrenmek istediğim için soruyorum ayrıca evrenin nasıl oluştuğuna dair ne kadar düşüncemde kesin bir felsefik düşünce sonucuna ulaşamadım senin fikrin nedir aslında bana da İslam dinin deki kişilerin yaptıkları saçma gelmeye başladı çünkü artık neredeyse kimse kuran ı kerimin anlamına bile bakmamış kişiler üstelik ilk önce oku ayetinin indirilmesine rağmen aslında İslamı dini araştırın diyor zaten ama insanlar bundan sapmış gibi bu yüzden insanlar yüzünden biraz bende soğumuş gibiyim ama eski zamanlarda kadınlara hak verilmesi bence büyük bir devrim niteliğinde
Kuantum dalgalanmasını bir araştır, fizikçiler yeni yeni maddelerin yoktan var olabileceğini buluyorlar. Big bang böyle oluştu sonrası zaten kelebek etkisi.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Bu insanın cezasını almadan ölmesi tanrıyı kanıtlamaz ki. Ben de şahsen sorgulama aşamasındayım dinden uzaklaşıyorum her geçen gün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
E madem Tanrıyı net bir şekilde yalanlamıyorsun neden Agnostik değilsin?
Ateizm ile ilgili bir soru olmadığı için, e bu kanıtlanmış bir şey olsa ve bunu Müslümana sorsan onu Allah yaptı diyebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,035,001
Üyeler
164,081
Son üye
unalyesilyurt