Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

Gökhan61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Gökhan Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
peki ya ben kimim cf kennedy mi ben sana soruyorum hayat senin açından nasıl anlat bakalım aslan parçası

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Çocukları canlı canlı acımadan katleden soykırım baştacı dine inanmak yerine, İstanbulun fethinde tek bir sivili dahi öldürmeyenlerin dinini tercih ederim.
Sen öyle tercih ediyorsun, bunda sıkıntı yok. Ama risk almamak istiyorsan Hristiyanlık, Yahudilik, İslamiyet, Budizm gibi bütün dinleri bilmeli ve net bir şekilde hangisinin doğru olduğunu anlamalısın, bence bu çok zor. Hiçbir dinin doğruluğundan emin olamayız.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Sen öyle tercih ediyorsun, bunda sıkıntı yok. Ama risk almamak istiyorsan Hristiyanlık, Yahudilik, İslamiyet, Budizm gibi bütün dinleri bilmeli ve net bir şekilde hangisinin doğru olduğunu anlamalısın, bence bu çok zor. Hiçbir dinin doğruluğundan emin olamayız.
O yüzden yaşasın Septisizm!

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Cidden bütün hayatının 60-70 belki daha kısa olduğunamı inanıyorsun?
Ya da öldükten sonra yok olacağını mı düşünüyorsun?
Cidden sonsuz güçte bir varlığın işi gücü bırakıp kendisinden 100 kat güçsüz canlıları bana inananlar cennete inanmayanları cehenneme diye ayırması bundan daha mı mantıklı. Ben inanmıyorum diyenleri sonsuza kadar yakması, kendisine inanmayanlara sonsuz nefret duyması daha mı mantıklı?
peki ya ben kimim cf kennedy mi ben sana soruyorum hayat senin açından nasıl anlat bakalım aslan parçası
Bu forumdakilerden farklı yaşamayan biriyim aslında, pc başında otururum :D, işlediğim maks günah küfür etmektir hatta. Hayatımın anlamını vs. soruyosan yok sanırım, yaşıyoruz öyle..
Çocukları canlı canlı acımadan katleden soykırım baştacı dine inanmak yerine, İstanbulun fethinde tek bir sivili dahi öldürmeyenlerin dinini tercih ederim.
Müslümanlar çok mu masum sanıyorsun?
Gerçekten ya öldüğünde karşına şeytani melekler çıksa ne yaparsın ne tepki verirsin ? Fazla riskli olmuyor mu sence çünkü bir kanıt yok ortada Allahın olmadığına dair. Ayrıca bu kadar yazılmış kitaplar, incil,tevrat, Kuran vb. kitapları kim yazdı nasıl yazıldı diye düşündün mü ? Bu kitapları tek bir insan veya bir grup yazmış olamaz.
Muhtemelen bir grup yazdı, Kuranı yazmak kolay çünkü Tevrat ve İncilin birleşimi gibi, kopyası. zor olan Tevratı yazmak, o zaman yahudi olalım. Öldüğümde hiç bir şey olmayacak.
Ayrşu cevabından sonra ilgi isteyen ve yaşının max 15 yaşında olduğundan emin oldum
Tekrar okudum ve bir yanlışlık göremedim, bunu yazacağına nesi yanlış olduğunu yazaydın keşke, ama senin bilgin yok fikrin var o yüzden yazamazsın.

Son düzenleme:

rapstarjustercik

80+ Bronze
Cidden sonsuz güçte bir varlığın işi gücü bırakıp kendisinden 100 kat güçsüz canlıları bana inananlar cennete inanmayanları cehenneme diye ayırması bundan daha mı mantıklı.

Bu forumdakilerden farklı yaşamayan biriyim aslında, pc başında otururum :D, işlediğim maks günah küfür etmektir hatta. Hayatımın anlamını vs. soruyosan yok, yaşıyoruz öyle.

Muhtemelen bir grup yazdı, Kuranı yazmak kolay çünkü Tevrat ve İncilin birleşimi gibi, kopyası. zor olan Tevratı yazmak, o zaman yahudi olalım. Öldüğümde hiç bir şey olmayacak.

Tekrar okudum ve bir yanlışlık göremedim, bunu yazacağına nesi yanlış olduğunu yazaydın keşke, ama senin bilgin yok fikrin var o yüzden yazamazsın.
O zamanın şartlarına göre üstün bilimsel kurgular ortaya koyacak biri varsa gerçekten ellerinden öperim, olmadı toplanalım forumdan 30-40 kişi yazalım bir kitap adı da "DONANMA" olsun. Müslümanlar, Hristiyanlar ve yahudilerden kat kat daha masumlar. En büyük örnek ingiltere ve şu anki İsrail. Ölümden sonra bir hayat olacağı kesindir, mantıklı düşün : Diyelim kıyamet falan yok hiç bir şey, zaten insanlar dünyanın sonunu getirecekler, o zaman ne olacak ? Yeni bir dünya mı oluşacak ne olacak ? Seyit Onbaşı Allahın en büyük örneğidir. Dünyada şu an hayvan gibi kas yapmamış çok iyi beslenmemiş ölüm korkusu görmemiş kimse o 215 kiloluk mermiyi kaldıramaz. Seyit Onbaşı öyle kaslı güçlü bir adam değildir ha normal bir Osmanlı Askeridir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
O zamanın şartlarına göre üstün bilimsel kurgular ortaya koyacak biri varsa gerçekten ellerinden öperim, olmadı toplanalım forumdan 30-40 kişi yazalım bir kitap adı da "DONANMA" olsun. Hristiyanlar ve yahudilerden kat kat daha masumlar. En büyük örnek ingiltere ve şu anki İsrail. Ölümden sonra bir hayat olacağı kesindir, mantıklı düşün : Diyelim kıyamet falan yok hiç bir şey, zaten insanlar dünyanın sonunu getirecekler, o zaman ne olacak ? Yeni bir dünya mı oluşacak ne olacak ? Seyit Onbaşı Allahın en büyük örneğidir. Dünyada şu an hayvan gibi kas yapmamış çok iyi beslenmemiş ölüm korkusu görmemiş kimse o 215 kiloluk mermiyi kaldıramaz. Seyit Onbaşı öyle kaslı güçlü bir adam değildir ha normal bir Osmanlı Askeridir.
Bilimsel kurgu falan değil, bir tane bilimsellik yok. İnsanlığın sonu gelince insanlığın sonu gelmiş olacak, bu kadar basit. Seyit Onbaşı örneğin ise saçmalık, o zaman müslümanların tüm savaşları kazanması lazım. Ayrıca yüksek adrenalinde büyük bir enerji çıkar insanda, Seyit Onbaşı'nda böyle bir durum oldu muhtemelen.

islam dini en masum dindir asla insanların birbiri ile kavga etmesini istemez boş yapma eğer birisi bir şey çalmışsa haram yemişse birini öldürmüş ve zina yaptıysa o zaten yarı müslümandır islam dini şu dünyadaki en temiz dindir ayrıca senin ilfi iasteyip sonra ağlamana yanıtsız kalmayanlara eyvallah sen bugün nasıl kavga çıkarsam diye dururken hakettiğinide aldın

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
O zamanın şartlarına göre üstün bilimsel kurgular ortaya koyacak biri varsa gerçekten ellerinden öperim, olmadı toplanalım forumdan 30-40 kişi yazalım bir kitap adı da "DONANMA" olsun. Müslümanlar, Hristiyanlar ve yahudilerden kat kat daha masumlar. En büyük örnek ingiltere ve şu anki İsrail. Ölümden sonra bir hayat olacağı kesindir, mantıklı düşün : Diyelim kıyamet falan yok hiç bir şey, zaten insanlar dünyanın sonunu getirecekler, o zaman ne olacak ? Yeni bir dünya mı oluşacak ne olacak ? Seyit Onbaşı Allahın en büyük örneğidir. Dünyada şu an hayvan gibi kas yapmamış çok iyi beslenmemiş ölüm korkusu görmemiş kimse o 215 kiloluk mermiyi kaldıramaz. Seyit Onbaşı öyle kaslı güçlü bir adam değildir ha normal bir Osmanlı Askeridir.
Askerlerimizin suriyede savaştığı insanlar da müslüman, çok da iyi insanlar olduklarını söyleyemem

Bilimsel kurgu falan değil, bir tane bilimsellik yok. İnsanlığın sonu gelince insanlığın sonu gelmiş olacak, bu kadar basit. Seyit Onbaşı örneğin ise saçmalık, o zaman müslümanların tüm savaşları kazanması lazım. Ayrıca yüksek adrenalinde büyük bir enerji çıkar insanda, Seyit Onbaşı'nda böyle bir durum oldu muhtemelen.
işte boş yaptığının esas kanıtı bu zaten kıyametin gelmesi allah diyenler kalmayınca olacaktır yani kötüler kazandığında olacakdır gene kendin ile çeliştin

rapstarjustercik

80+ Bronze
21 gram deneyini araştırmanı tavsiye ederim.
''İnsan, kendisini bir damlacıktan yarattığımızı görmez mi ki bize karşı apaçık bir düşman kesilir? ve yaratılışını unutarak bize örnekli bir soru yöneltti: "çürüdükten sonra kemikleri kim diriltecek? de ki, "kim onları ilk kez yarattıysa onları yine o diriltecek. o her türlü yaratmayı bilendir."

Top Bottom