Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

rapstarjustercik

80+ Bronze
Çok iddialı bir söz :D Peygamber Türk değilse Türklerin yok olması islamın yok olacağı anlamına gelmez.
Dostum zaten Peygamberlerin Arap yarım adalarına inmesinin en büyük nedeni arapların kız çocuklarını diri diri gömmesi, içki içip birbirlerini öldürmesi, kölelik yapmalarıdır. Cahiliye dönemi zaten Arapların yüz karasıdır. Peygamberden sonra Araplarda tüm bu olanlara son verilmiştir. Suudi Arabistan zaten Amerikanın köpeği bunu sen de bende çok iyi biliyoruz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Çok doğru söyledin, Araplar bizi hep satmıştır. İncil'i de Tevrat'ıda Allah göndermiştir, ama benim şahsi düşünceme göre İncil ve tevrat büyük oranda değiştirilmiştir. Neden diye sorarsan : İncil ve Tevratta bu kadar katliamlık zorbalık emredilirken nasıl aynı din'den çıkma Kuran'ı Kerim de hoşgörü paylaşma ve yardımlaşma emrediliyor ? Müslüman terör örgütleri Hristiyanlar tarafından çıkarılmış İslamı karalama politikasıdır, bir tanesine sor İslam'ın şartını bilmez e nasıl müslümansın sen ?
Tevrat ve İncil değiştirildi o kesin ama karalama politikası olduğunu düşünmüyorum, her dinin iyisi kötüsü vardır. Ayrıca Kuran da muhtemelen değiştirildi.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Tevrat ve İncil değiştirildi o kesin ama karalama politikası olduğunu düşünmüyorum, her dinin iyisi kötüsü vardır. Ayrıca Kuran da muhtemelen değiştirildi.
Kuranda galiba birkaç harfin hangisinin doğru olup olmadığı tartışılıyordu. İncilin de bi yeni hali bir de eski hali vardı, eski olan ilk haliyle uyuşuyor diye duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Kuran değiştirilmedi, Kuran'ın eski zamandan kalma bir sayfası ile şimdi ki bir Kuran'ın sayfası karşılaştırılmış ve imla yazımı hariç hiç bir fark bulunmamıştır. Buyur istersen : https://www.milliyet.com.tr/gundem/kurani-kerimin-degismedigi-ispatlandi-1276500

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Kuran değiştirilmedi, Kuran'ın eski zamandan kalma bir sayfası ile şimdi ki bir Kuran'ın sayfası karşılaştırılmış ve imla yazımı hariç hiç bir fark bulunmamıştır. Buyur istersen : https://www.milliyet.com.tr/gundem/kurani-kerimin-degismedigi-ispatlandi-1276500
Kuran Hz. Muhammedin öldüğünden bildiğim kadarıyla 20-30 sene sonra kitap haline getirildi, bu sürede değiştirilmiş olabilir.
2. olarak da bu sayfalara karbon testi yapılmış mı? Ne kadar eski? 400-500 senelik bir kitapsa muhtemelen değiştirilmemiştir. Ama daha eskiden değiştirilmiş olabilir. ''olabilir''
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca son zamanlarda zorla alttan alttan değiştirilmiştir en azından Türkçe meallerde. Evren genişliyor mucizesini elbet duymmuşsundur, bu ayet meali 90'lar ve sonra yazılan meallerde vardır, öncesinde çevirisi hep ''genişlik sahibi'' olarak yazılmaktaydı. Bkz; Elmalılı hamdi yazır.
90'lardan sonra ise genişlemekte diye çevirilmeye başladı.

Son düzenleme:

rapstarjustercik

80+ Bronze
Kuran Hz. Muhammedin öldüğünden bildiğim kadarıyla 20-30 sene sonra kitap haline getirildi, bu sürede değiştirilmiş olabilir.
2. olarak da bu sayfalara karbon testi yapılmış mı? Ne kadar eski? 400-500 senelik bir kitapsa muhtemelen değiştirilmemiştir. Ama daha eskiden değiştirilmiş olabilir. ''olabilir''
Bu sürede değişmiş olduğuna yürürlüğe koyup kabul ettik varsayalım, İslamı değiştirmek isteyen adam dinen İslama inanmıyordur, ne yapar gider zekatı kaldırır, dinine inanmayanı vur öldür der bir şekilde yolundan çıkarılır. Kuran da öyle demiyor ama, git günde 5 vakit abdest al vücüdunu temiz tut, vakit tutmayı sorumluluk almayı öğren ve namazını kıl, zinaya bulaşma diyor. Ayrıca namaz kılarken ki secdeye yatma pozisyonu insan vücüduna faydası vardır, istersen kendin de araştırıp bir tanıya varabilirsin. İngiltere de el yazısı ile yazılmış 1300 yıl önce ki bir Kuran ile şu an ki Kuran karşılaştırılmış ve sadece imla farkları vardır : http://www.gazetevatan.com/1370-yillik-kur-an-heyecani-832777-gundem/

Ayrıca son zamanlarda zorla alttan alttan değiştirilmiştir en azından Türkçe meallerde. Evren genişliyor mucizesini elbet duymmuşsundur, bu ayet meali 90'lar ve sonra yazılan meallerde vardır, öncesinde çevirisi hep ''genişlik sahibi'' olarak yazılmaktaydı. Bkz; Elmalılı hamdi yazır.
90'lardan sonra ise genişlemekte diye çevirilmeye başladı.
Mesela Kuran'da göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar diye bir ayet vardır, fakat mantıklı bakıldığına zaman böyle bir ayet yoktur ve bazı hocalar tarafından uydurulmuştur. Hayır ilk defa senden duydum, çevirisi değiştirilmiş olabilir fakat tefsir'i hala aynıdır diye düşünüyorum. Zaten yeni Türkçe ile beraber Kuran da bazı mealler değişmiştir. Osmanlı da ki Kuranın mealleriyle şuan kiler yazım olarak birbirlerini tutmuyor fakat mantık hep aynı mantık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Mesela Kuran'da göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar diye bir ayet vardır, fakat mantıklı bakıldığına zaman böyle bir ayet yoktur ve bazı hocalar tarafından uydurulmuştur. Hayır ilk defa senden duydum, çevirisi değiştirilmiş olabilir fakat tefsir'i hala aynıdır diye düşünüyorum. Zaten yeni Türkçe ile beraber Kuran da bazı mealler değişmiştir. Osmanlı da ki Kuranın mealleriyle şuan kiler yazım olarak birbirlerini tutmuyor fakat mantık hep aynı mantık.
Önce kendi dinini öğren.
Bir çok hocaya göre de Elmalılı Hamdi Yazırın en güvenilir. Genişliyor olayının da arapça açıklamasını atabilirim. Genişlik sahbiyiz anlamı çıkıyor.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Yani dostum gerçekten şu an sana hak vermiyor değilim, şu an o kadar cahil müslümanlar var ki adamı dinden çıkartır. Benim de öyle tanıdıklarım var. Diyanet çıkmış aşı orucu bozmaz diyor, bazıları inanılmaz yobazlık yapıyor, yani ülke olarak berbat bir dönemdeyiz. Tek vazifem uçuruma doğru son sürat koşan milletimi yeniden göklere çıkarmak, umarım bunu başarabilir ve İslamı insanlara daha doğru ve gerçeklerle anlatabilirim. Fakat nasıl bu forumda biri yanlış bilgi verdiği zaman foruma bilgisiz damgası vuramıyorsak, İslamı yanlış tanıtan bazı din hocaları, cahil insanlar ve İşid gibi sözde islam ama gerçek dini yahudilik olan teröristler yüzünden İslamı da kötü olarak yorumlayamayız.

Önce kendi dinini öğren.
Bir çok hocaya göre de Elmalılı Hamdi Yazırın en güvenilir. Genişliyor olayının da arapça açıklamasını atabilirim. Genişlik sahbiyiz anlamı çıkıyor.
Zaten sana yalanmadım, tefsiri aynıdır dedim, tefsiri bilmeyecek kadar cahilsen problem benim değil senindir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Yani dostum gerçekten şu an sana hak vermiyor değilim, şu an o kadar cahil müslümanlar var ki adamı dinden çıkartır. Benim de öyle tanıdıklarım var. Diyanet çıkmış aşı orucu bozmaz diyor, bazıları inanılmaz yobazlık yapıyor, yani ülke olarak berbat bir dönemdeyiz. Tek vazifem uçuruma doğru son sürat koşan milletimi yeniden göklere çıkarmak, umarım bunu başarabilir ve İslamı insanlara daha doğru ve gerçeklerle anlatabilirim. Fakat nasıl bu forumda biri yanlış bilgi verdiği zaman foruma bilgisiz damgası vuramıyorsak, İslamı yanlış tanıtan bazı din hocaları, cahil insanlar ve İşid gibi sözde islam ama gerçek dini yahudilik olan teröristler yüzünden olaylar çok farklı yorumlanıyor.
Attığım linke bak, tüm çevirilerde aynı. Milleti göklere çıkartmak için dinden biraz olsun arınmamız lazım kusura bakma ama gerçekler bu. Ülkenin gündemi hiç bir zaman bilim olmadı, her ramazan sakız orucu bozar mı? Şu günah mı? Diye sorular sorduk, hiç bir zaman kafamızda bilim yoktu. Kafamızı öbür tarafla bozduk. Şu anda göklere din ile çıkmanın imkanı yok, çıkılırsa bilim ile çıkılır.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Önce kendi dinini öğren.
Bu arada benim bir sorum daha var, 19 mucizesi hakkında ne düşünyorsun? Ben ilk başta şans eseri denk gelmiş bazı sayılar olarak görüyordum fakat aslında baya bi maddesi var. 365 kere gün 12 kere ay geçmesi gibi, bunu okuyunca bayağı heyecanlandım fakat sonrasında heyecanım yavaşça söndü. Çünkü bakınca bunların gerçekten o sayılar kadar geçip geçmediğini anlayamıyorsun, çünkü o kuran yanlış, bu harf yanlış yazılmış deniyor, kendi evinde oturup bunun doğruluğunu denetleyemiyorsun, burası doğru değil deyince illahaki bir kulp buluyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Yani dostum gerçekten şu an sana hak vermiyor değilim, şu an o kadar cahil müslümanlar var ki adamı dinden çıkartır. Benim de öyle tanıdıklarım var. Diyanet çıkmış aşı orucu bozmaz diyor, bazıları inanılmaz yobazlık yapıyor, yani ülke olarak berbat bir dönemdeyiz. Tek vazifem uçuruma doğru son sürat koşan milletimi yeniden göklere çıkarmak, umarım bunu başarabilir ve İslamı insanlara daha doğru ve gerçeklerle anlatabilirim. Fakat nasıl bu forumda biri yanlış bilgi verdiği zaman foruma bilgisiz damgası vuramıyorsak, İslamı yanlış tanıtan bazı din hocaları, cahil insanlar ve İşid gibi sözde islam ama gerçek dini yahudilik olan teröristler yüzünden İslamı da kötü olarak yorumlayamayız.

Zaten sana yalanmadım, tefsiri aynıdır dedim, tefsiri bilmeyecek kadar cahilsen problem benim değil senindir.
Kuranda açık açık yazıyor tesfirde yok orada aslında kara delikten bahsetmiş diye uzatıyorlar, tefsirlerin hepsi çarpıtmadır. Kuranda ne yazıyorsa odur. Ayrıca;
HAC Suresi 16. Ayet Böylece, biz onu apaçık ayetler olarak indirdik.

rapstarjustercik

80+ Bronze
Attığım linke bak, tüm çevirilerde aynı. Milleti göklere çıkartmak için dinden biraz olsun arınmamız lazım kusura bakma ama gerçekler bu. Ülkenin gündemi hiç bir zaman bilim olmadı, her ramazan sakız orucu bozar mı? Şu günah mı? Diye sorular sorduk, hiç bir zaman kafamızda bilim yoktu. Kafamızı öbür tarafla bozduk. Şu anda göklere din ile çıkmanın imkanı yok, çıkılırsa bilim ile çıkılır.
Sadece bilimlede çıkılır, din ve bilimlede çıkılır. Osmanlı nasıl 16.Yüzyılda göklere çıktı zannediyorsun ? Dine olan bağlılığı ve bilime verdiği önem sayesinde. Ali Kuşcu gibi bir çok insan buluşlarını Osmanlıda sürdürmüştür. Ne yazık ki bazı padişahlar yüzünden bu böyle devam etmemiştir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Sadece bilimlede çıkılır, din ve bilimlede çıkılır. Osmanlı nasıl 16.Yüzyılda göklere çıktı zannediyorsun ? Dine olan bağlılığı ve bilime verdiği önem sayesinde. Ali Kuşcu gibi bir çok insan buluşlarını Osmanlıda sürdürmüştür. Ne yazık ki bazı padişahlar yüzünden bu böyle devam etmemiştir.
16. yüzyılda dinle çıkılabiliyordu çünkü, o zaman da Osmanlı da bilim yoktu çünkü bilime gerek yoktu, savaş taktiklerine gerek vardı. Şu an ise sadece bilimle çıkılır. Dine ters diye evrimi müfredattan çıkarttık, daha çok bekleriz yükselmeyi, evrim bilimsel bir gerçektir.

Din ile bir yere ulaşılmaz bu dönemde. Nasıl Japonya gibi dinden arınmış, bilime önem vermiş ülkeler iyiyse. Dine önem vermiş ülkeler ise berbat durumdadır.

Bu arada benim bir sorum daha var, 19 mucizesi hakkında ne düşünyorsun? Ben ilk başta şans eseri denk gelmiş bazı sayılar olarak görüyordum fakat aslında baya bi maddesi var. 365 kere gün 12 kere ay geçmesi gibi, bunu okuyunca bayağı heyecanlandım fakat sonrasında heyecanım yavaşça söndü. Çünkü bakınca bunların gerçekten o sayılar kadar geçip geçmediğini anlayamıyorsun, çünkü o kuran yanlış, bu harf yanlış yazılmış deniyor, kendi evinde oturup bunun doğruluğunu denetleyemiyorsun, burası doğru değil deyince illahaki bir kulp buluyorlar.
İyi matematik bilen birisi bu yöntemi gayet yapabilir, buna numeroloji denir.
Bkz: Tonton ve arkadaşları.

Top Bottom