Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Kurtuluş savaşından aşırı derece de büyük zorluklar içinde çıkmış bir ülke için bile çok normal bir durumdur şahsiyetimce.
Zaten Atatürkün bilim ve yeniliğe ne kadar önem verdiğini araştırabilirsin. Atatürk zamanı ülke çok çok iyiydi. Bunun sebebi ise dinin katı kurallarından kurtulmaktı.
Bkz: Şapka inkılabı, Laiklik, Medeni kanun, tarikat olayları....

rapstarjustercik

80+ Bronze
Zaten Atatürkün bilim ve yeniliğe ne kadar önem verdiğini araştırabilirsin. Atatürk zamanı ülke çok çok iyiydi. Bunun sebebi ise dinin katı kurallarından kurtulmaktı.
Bkz: Şapka inkılabı, Laiklik, Medeni kanun, tarikat olayları....
Bir Müslüman olarak sana katılıyorum, ülkemiz de aşırı zeki bilim adamları ve aşırı zeki komutanlar vardı o zamanlar. Fakat çakma din hocaları her yenilik için gavur icadı deyip ülkeye sokturmadılar. Fatih zamanında bir çok çakma din hocası öldürülmüş ve Osmanlı inanılmaz yükselmiştir. Çünkü herkes rahat rahat yenilik yapabiliyor, gavur icadı diyen bir hoca ile karşı karşıya kalmıyordu. Demek ki din ile de oluyormuş. Tek gereken şey geri kafalı bazı çakma din hocalarını ya idam etmek yada sürgün etmek. İslam bile böyle bir şey demiyor gavur icadı kullanmayın diye. Hz.Ali'nin bununla ilgili bir sözü vardır : İlim Çin de bile olsa, gidin onu alın. İnsanlar birbirleri ile uyum içerisinde yaşaması için iki cinsiyet şeklinde yaratılmışlardır.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Deprem olunca ne diye kaçacaksınız?

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Bir Müslüman olarak sana katılıyorum, ülkemiz de aşırı zeki bilim adamları ve aşırı zeki komutanlar vardı o zamanlar. Fakat çakma din hocaları her yenilik için gavur icadı deyip ülkeye sokturmadılar. Fatih zamanında bir çok çakma din hocası öldürülmüş ve Osmanlı inanılmaz yükselmiştir. Çünkü herkes rahat rahat yenilik yapabiliyor, gavur icadı diyen bir hoca ile karşı karşıya kalmıyordu. Demek ki din ile de oluyormuş. Tek gereken şey geri kafalı bazı çakma din hocalarını ya idam etmek yada sürgün etmek. İslam bile böyle bir şey demiyor gavur icadı kullanmayın diye. Hz.Ali'nin bununla ilgili bir sözü vardır : İlim Çin de bile olsa, gidin onu alın. İnsanlar birbirleri ile uyum içerisinde yaşaması için iki cinsiyet şeklinde yaratılmışlardır.
Haklısın, İslam bilimi engelleyen bir din değil aslında.
Şu anda ülkede çok iyi bilim insanları olabilirdi, biontech aşısını Türk karı-koca bulmuş. Ama almanyada :(

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu

rapstarjustercik

80+ Bronze
Haklısın, İslam bilimi engelleyen bir din değil aslında.
Şu anda ülkede çok iyi bilim insanları olabilirdi, biontech aşısını Türk karı-koca bulmuş. Ama almanyada :(
Maalesef hükümetimiz bunları değerlendiremiyor. Keşke doğru bilip doğru konuşsalar. Beyin göçü oranı inanılmaz yüksek. Ekonomi berbat, refah seviyesi çok düşük. Sonumuz sovyet rusyası gibi, askeri olarak dünya gücü ama huzursuz bir halk ve yemek bulamayan insanlar...
Mesaj otomatik birleştirildi:

İzmir depremine yakalandım ve travma oldu o deprem bende. Keşke hatırlatmasaydın...
Geçmiş olsun dostum umarım ailenden veya sülalenden biri zarar gelmemiştir.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
Maalesef hükümetimiz bunları değerlendiremiyor. Keşke doğru bilip doğru konuşsalar. Beyin göçü oranı inanılmaz yüksek. Ekonomi berbat, refah seviyesi çok düşük. Sonumuz sovyet rusyası gibi, askeri olarak dünya gücü ama huzursuz bir halk ve yemek bulamayan insanlar...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçmiş olsun dostum umarım ailenden veya sülalenden biri zarar gelmemiştir.
Saolun gelmedi, ailem ve sülalem değil ama tanıdıklarıma zarar geldi, çok yakınımızda bir bina yıkıldı vs. vs. uzatmaya gerek yok bu konuyu.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Cidden sonsuz güçte bir varlığın işi gücü bırakıp kendisinden 100 kat güçsüz canlıları bana inananlar cennete inanmayanları cehenneme diye ayırması bundan daha mı mantıklı. Ben inanmıyorum diyenleri sonsuza kadar yakması, kendisine inanmayanlara sonsuz nefret duyması daha mı mantıklı?

Bu forumdakilerden farklı yaşamayan biriyim aslında, pc başında otururum :D, işlediğim maks günah küfür etmektir hatta. Hayatımın anlamını vs. soruyosan yok sanırım, yaşıyoruz öyle..

Müslümanlar çok mu masum sanıyorsun?

Muhtemelen bir grup yazdı, Kuranı yazmak kolay çünkü Tevrat ve İncilin birleşimi gibi, kopyası. zor olan Tevratı yazmak, o zaman yahudi olalım. Öldüğümde hiç bir şey olmayacak.

Tekrar okudum ve bir yanlışlık göremedim, bunu yazacağına nesi yanlış olduğunu yazaydın keşke, ama senin bilgin yok fikrin var o yüzden yazamazsın.
Soruya soruyla cevap verme.
Öldükten sonra yok olacağına inanman yüreğini deşmiyor mu?

Top Bottom