1
Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile mühendisliğe geçiş yapmak istiyorum. Direkt mühendislik hedefim değil çünkü ailevi durumum şu an pek elverişli değil ve web yazılım ile uğraşıyorum.
Bu nedenden ötürü iş + TYT şeklinde ilerliyorum.
Siz şu an hangi üniversitedesiniz?
DGS'ye çalışmak ile ilgili tüyo verir misiniz?
DGS ile mühendisliğe geçiş yapmak mantıklı mı?
DGS sınavında sıralamanız kaçtı?
1-)DGS matematik türkçe şuan ki sınav sistemini bilmiyorum ama ben 5 yıl önce girmiştim normal sınavlardan pek farkı yok
2-) 2 yıl bilgisayar programcılıgı okuyan biri için mantıklı ama kolay degil aynı üniversiteye girer gibi okullar puan yayınlıyor ona göre tercih yapıyorsun
3-) dedigim gibi 5 yıldan fazla oldu bazı şeyler degişmiş olabilir sıralamayı hatırlamıyorum önemli olan girmek istedigin şartlarını karşılamak
DGS ile geçmek normalden daha zor şuan yapamıyorsan bile direk mühendislik denemeni tavsiye ederim alımlar dgs ile çok az
şuan ne iş ile ugraşıyorsunuz bilmiyorum ama kendini o iş üzerinde uzmanlaştırabilirsin yada daha sonrada mühendislik için mühendis bile olsan iş kendini geliştirmekte bitiyor diploma olsun olmasın kendini ne kadar geliştirirsen okadar iyi
kısaca
bilgisayar mühendisligi okuyup kendini geliştirsen bu en iyi seçenek ama okuyamayıp kendini geliştirsen buda fena bir seçenek degil iş sende bitiyor