Ben de görüşümü belirteyim.
Öncelikle "paran yoksa oyun yok" diyenleri resmî olarak satılan ürünlerle tam parasıyla Windows lisansı almaya davet ediyorum. Windows'ta da Türkçe dil desteği var, güncellemelerde geri kalmıyor TR versiyonları ve zaten PC'nize bolca para verdiniz:
Microsoft Windows 11 Home Türkçe İşletim Sistemi (KW9-00660) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
www.sinerji.gen.tr
Aynı zamanda sizi eğer kullanıyorsanız Adobe Office, AutoCAD uygulamalarının lisansını almaya da davet ediyorum. Eğer bunları kullanmıyorsanız veya lisanslıysa Windows'unuz da lisanslıysa sözüm size değil.
Bana göre ucuza alınan Windows key'leri de crack'ten farksız. OEM key'ler hiçbir zaman toplama PC kullanımı için tasarlanmıyor.
Crack'i savunanları da aynı zamanda oyun yapımını öğrenmeye davet ediyorum. Hem işte ciddi para var, çalışır kazanır onu da harcarsınız, hem de büyük oyunların yapım emeklerini az buçuk tahmin edebilirsiniz. Tamam, ülke ekonomisi belli ama inanın bana yaşınız küçük ise yurtdışında genelde anne-babalar çocuklarına yüzlerce dolarlık oyunlar almıyor. 15 yaşını geçtiysen çalışıp kazanıyorsun. Bizim ülkede tabii durum farklı, karşılaştırılamaz, ama benim demek istediğim şu: Milletçe ucuzcuyuz. İsterseniz bu oyunu oynatacak PC'niz varsa zaten bu oyunu da öyle böyle alırsınız. Hem crack oyunların dağıtımı da sağlıklı değil, virüs, 0-day vuln. exploit vs. vardır ruhunuz duymaz PC'nizi sömürür. Antivirüs filan da kurtarmaz exploit'leri. Durumunuz yoksa ve PC'nizde de oyun zaten 5-10 FPS filan çalışacaksa sözlerim sizlere değil.
Demek istediğim şu: İkisini de demek çok uç durumlar. Açıklarız, bilinçlendiririz, isteyen istediğini yapar. Korsan kullanacak birisi zaten "korsana hayır" sözüyle korsanı bırakmaz.