Enermax 1650W 80+ Gold Full Modüler PSU - 7.199 TL / 1350W modeli ise 5.899 TL

Evet D.F bazı yerlerde Tier A, bazı yerlerde Tier B. Bunla ilgili tam bilgi yok hocam. Yanlışım yoksa Avrupa'da DFIII olarak geçiyor bu. Yorumlar oldukça olumlu. İncelemeleri de çok iyiydi. Tam puana yakın neredeyse. 1350W olanı alayım diyorum. İleride 6090-7090 gibi kartlar 800-900W güç çektiğinde acaba diyorum zora sokar mı PSU'yu 1000W'ı aşınca? Her ihtimale karşı 1650 almama gerek var mı, emin olamadım.
hocam ben 1350w olanindan siparis gectim. yuzde 50de bile kullanacagimi sanmiyorum ama 0 db modu beni cezbediyor. pcyi surekli acik birakiyorum, bosta butun kasa fanlari 400 rpm altinda donuyor. simdiki psu 6 yasina girince ve fani ses yapmaya baslayinca bunun sessizligi beni tavladi diyebilirim.

konusunu acarken 1650w modeli tercih ettim. bana daha avantajli geldi fiyat farki cok fazlaydi cunku.

RTX5090'a 10K üzeri para vermeye kıyıp psu almayanların başına ne gelse müstehaktır.

https://www.techpowerup.com/331542/geforce-rtx-5090-power-excursions-tested-can-spike-to-901w-under-1ms
Enermax 1350W çok büyük ihtimalle 6090 için bile yeterli olur hocam, anlık spikelara rağmen. Acaba diyorum çok uzun süreli kullanım için 1650W olanı almak daha mı mantıklı olur, onda kararsızım. Ama ileride yine güç girişleri vs. değişebilir. Büyük ihtimal sistem değişmek gerekir. En tatlı nokta 1350W olacak gibi. İncelemelerde bayağı olumlu puanlanmış bence her türlü bu fiyata müthiş bir PSU.

Bu kadar inceleme olmasına rağmen Tier List'te neden durumu spekülatif görünüyor onu da çözemedim. Ripple sorunu falan da görünmüyor incelemelerde. Sadece yapı kalitesi üst düzey ama tam premium değil demişler, onun dışında müthiş görünüyor her şeyiyle.

Bu bende açılmıyor hocam
1744828515578.png

Bu fiyata bu watt baya iyi. Herkes unutuyor da PSU ya binen yük de azalıyor 1600w olmasıyla.
1000w da 850w çekmek, ile 1600w da 850w çekmek aynı şey değil.

@Aykut D. içi nasıldır hocam
Hangi model hocam ? kaç w hangi modeli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Aykut D. içi nasıldır hocam
1600 olan model için konuşacağım

Lehimleme pcb kalitesi muazzam çift taraf lehim işlemeli pcb
Giriş katı blok kondansatör gayet iyi
Yarı iletken mosfet soğutucular yeterince büyük kullanılmış
Büyük kılıf mosfet kullanılmış .
Korumalar yeterli seviyede
Ball bearing fan yatağı
2 Tane gen5 pcı besleme kablosu bulundurması
1600w'da 680mf 18ms hold up tıme intel standartlarına karışılayabilecek seviyede blok kondasatorler

Eksiler
Rakipleri çıkış kondansatörünü zengin tutup 20mv output ripple sunarken 50 mv rıpple sunması kayda değer bir yükselik olmasada fiyatla birlikte dikkate alınması gerek.

genel olarak b u fiyatta mükemmel özellikler sunuyor alınabilir bir psu .

Son düzenleme:

Lehimleme pcb kalitesi muazzam
Yarı iletken mosfet soğutuculer yeterince büyük kullanılmış
Ball bearing fan yatağı
1600w'da 680mf 18ms hold up tıme intel standartlarına karışılayabilecek seviyede blok kondasatorler

Eksiler
Rakipleri çıkış kondansatörünü zengin tutup 20mv output ripple sunarken 50 mv rıpple sunması kayda değer bir yükselik olmasada fiyatla birlikte dikkate alınması gerek.

850w üzeri önerin ne olur hacı

En son 1200w gold Psu aldığımda sene 2012, crossfire kullanıyodum o zaman da 850 yetiyo diyenler vardı. Kasımda yeni değiştim. 750-850w alan zeka küpleri bu 12 senelik süreçte 2-3 kere psu değiştiler.

Psu zamanla güç kaybeder. Alabiliyosanız 1000w üstü candır. Evladiyeliktir.

Alıntıyı görüntüle

Bu fiyata bu watt baya iyi. Herkes unutuyor da PSU ya binen yük de azalıyor 1600w olmasıyla.
1000w da 850w çekmek, ile 1600w da 850w çekmek aynı şey değil.
Her şeyi yüksek sevenlerin alacağı bir psu.Nitelik nicelik gözetmeyenler alabilir.ben fiyatını uygun bulmadım 1650w ne yahu mining mi yapacaz.az olsun kaliteli olsun 850w çoğu kullanıcıya çok bile.

Arkadaşlar fırsattan istifade sormak isterim. RTX 5080 VRAM yükselttiğinde bir adet satın alacağım. Şu an 850W PSU'm var. Sizce sıkıntı yaşar mıyım? Nvidia 850W öneriyor, ben de çok oyun oynayan birisi değilim zira 1 senedir ekran kartsız idare edebildim.

Lehimleme pcb kalitesi muazzam çift taraf lehim işlemeli pcb
Yarı iletken mosfet soğutucular yeterince büyük kullanılmış
Ball bearing fan yatağı

Eksiler

1350W olanla gözlemlediğiniz veya gördüğünüz bir fark var mı peki kayda değer?

Geri