Nirvana
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 1,169
Merhabalar değerli dostlar ön izlemeden sonra deneyimlerimi aktarmak istedim hælæ youtube ve diğer forumlarda incelemesi gerçekleşmemiş laptobu ayrıntısına girmeden değerlendirdim ve bunu rehber niteliğinde paylaşmak istedim. Normalde Geçen Cuma Donanım arşivi Paylaşım yapacaktı ama yetişmedi dün bekledim dünde gelmedi ben rehberini hazırlarsam bugün gelir bence
tuf laptobum olduğu için onla kıyas yapacağım işlemci ve grafik kartı bileşenini hesaba katmayacağım çünkü aynı segmentte değiller sadece donanım fiziksel özellikler hakkında yorum yapacağım. Videolar en altta fan ses videosu
Erazer Deputy 15 P1 MD62764
Bana Göre Artıları :
- Fiyat olarak gayet uygun bir fiyat ve 10 taksitin avantajını kullanıp 44.000₺ seviyesinden aldım
- Bileşenleri bu fiyata harika 144hz, iyi bir işlemci ve grafik kartı 1tb ssd ve 16gb RAM
- Ekranı gayet iyi
- Aydınlatmayı seçebilirsunuz.
- Kendine ait yazılımı var ve bu arayüzden fan ayarı - batarya kullanım yüzdesini ayarlama gibi seçenekleri mevcut. ((Özellikle laptop aldığımda baktığım tek özlelik batarya ileride çok çok pahalılaşacağını düşündüğüm bir şey)))
- PUBG'de en kalabak en yoğun en kaosun olduğu yerde fps 100ün altına düşmüyor
- Counter Strike 2 de 180 altına düşmüyor genelde.
- Genel kablolaması arka tarafında olduğu için benim işimi çok çok kolaylaştırdı.
- Type c girişi mevcut
- Yurtdışında araştırınca bulursunuz fiyatı 1099,95€ yani 54.073,79 10x taksitle çok uyguna aldığımı düşünüyorum .
- Soğutması gayet yeterli ve gürültüsüz hızlı fan sesi ( 6000rpmde dönen videosu en altta )
Bana Göre Eksileri : ( Asus Tuf Kıyaslama )
- Toucpadini beğenmedin, Asusun kalitesş burada belli oluyor.
- Ses her ne kadar Sound Blaster olsada ses gayet çok açık temiz ama asusun yanında tok ve çevreleyici bir ses veremiyor onuda duymak için odyolog olmanız gerekiyor
- Kasa tasarımı ve kalite olarak Asus gayet açık ara önce 2019 ün tasarım ödülünü alan kasası ama erazerin kasası kötü demiyorum ortalama
- Asusun klavye aydınlatması daha iyi erazer klavye aydınlatması gerçekten kötü
- Laptabun genel anlamda kasa üstünü beğenmedim güç tuşunu özellikle . Buradan okuyan yetkili insanlar artık marka farketmeksizin asus ve msi hariç diğer laptoplar kasa üstü tasarımı klavyeyi insanın içini daraltan şekilde değilde rahat bir şekilde yayın toucpadın yanları bomboş yanlara yön tuşlarını koyun number tuşlarını oraya koyun.
Benim söyleyeceklerim bu kadar alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum beni birçok arkadaş olumsuzluk açısından düşündürttü evet anlayan anlamayan insanlar her yerde var bana kalırsa alırım tam fiyat/performans ürünü bana göre kıyasladığım eksileri fiyatına göre eksileri değil markaya göre eksileridir. Karşısında msi olsa bu eksiler dahada fazla olacaktır. Laptopta sıcaklık sorun edilemez arkadaşlar bunlar masaüstündeki gibi kafam kafar soğutucular soğutulmuyor birde mobil işlemci mobil grafik kartı olduunu unutmayın bu kıyaslamayı yapan insanlar laptop kullanmazmıştır kullandıysa bile cahildir bilip bilmeden yorum yaparlar. Laptopları sürekli kullandığım için iyi bilirim. Laptopların kralları eski MSİ TİTAN SERİSİ ve TİTAN PRO serileridir. Bunları alırsanız sıcaklığı sorun edebilirsiniz. Bunlarda ki soğutma hala günümüz laptoplarında kullanılmıyor adamlar malzemden kaçmamış malzeme tedariği ve kalitesinde sınırlandırılma olmamış laptoplardır bunlar ama yenileir ince tasarımı sahip laptoplar.
Son düzenleme: