Evde kedi beslemek??

arkadaşlar yaklaşık 6 7 yıldır çok kedi beslemek istiyorum en sonunda ailemi ikna ettim sayılır ama perdelere koltuklara zarar vermesinden korkuyorum. Kedi yaparmı? Engellemek için neler yapmalıyız? Ayrıca tüy dökümünü azaltması için bir takviye yöntemi gibi bir şey varmı?
Engellemek icin bisey yapamassin ama tekir gibi cinsler daha hareketli oldugundan biseyi kirip dokmeye daha yatkin british scotish gibi kediler daha sakin daha az ortaliga hasar verirler ama kedinin kendisine bagli kimisi akilli kimisi yaramaz tuy konusuna gelince gene kediyle ve mama kalitesiyle alakali ama mamasini kaliteli alirsan malt yedirirsen ve duzenli tuyunu tararsan cok az dokulur ve file yaptirmayi unutma

2 yildir tekir bakiyorum koltuklara perdelere zarari yok sadece yatiyo ama cok tuy dokuyor

arkadaşlar yaklaşık 6 7 yıldır çok kedi beslemek istiyorum en sonunda ailemi ikna ettim sayılır ama perdelere koltuklara zarar vermesinden korkuyorum. Kedi yaparmı? Engellemek için neler yapmalıyız? Ayrıca tüy dökümünü azaltması için bir takviye yöntemi gibi bir şey varmı?
Sen kedini en kaliteli tüy dökmeyen mamayla beslesen bile onların tüy dökme mevsimleri var senede 2 defa oluyor yazdan kışa ve kıştan yaza geçerken mevsim geçişlerinde dökülüyor. Ben de 2 tane kedi bakıyorum ailemle. Tüy toplayıcı rulolardan alıp onları evden eksik etmemek lazım. Aklına takılan başka soru olursa yazabilirsin. 2018 den beri kedi baktığım için tecrübeliyim.

Tüy dökme için düzenli olarak tarayabilirsin ama yine de döker. Halıyı da tırmalar koltukları da tırmalar hatta koltuğun altını bile tırmalar. Bizimkiler perdelere bile tırmanıyordu ufakken, o yüzden kaç kere perde değişti ben hatırlamıyorum.

bacanakta soylu bir kedi vardı yine de kanepesine çiş yapmıştı. uzmanlara temizletmesine rağmen o koku geçmedi. sonuç olarak o kedi şu an kullanılmayan eski bir depoda yaşıyor :D

bacanakta soylu bir kedi vardı yine de kanepesine çiş yapmıştı. uzmanlara temizletmesine rağmen o koku geçmedi. sonuç olarak o kedi şu an kullanılmayan eski bir depoda yaşıyor :D
Sırf işediği için depoya bırakması hoş olmamış. Sonuçta o da bir canlı ve ister istemez böyle şeyler oluyor, bunları eve alırken göze almış olması gerekiyordu. Kediyi eve alıştırıp sonra dışarı bırakmak onlar için çok daha büyük zorluk. Hiç almasaymış keşke.

Sırf işediği için depoya bırakması hoş olmamış. Sonuçta o da bir canlı ve ister istemez böyle şeyler oluyor, bunları eve alırken göze almış olması gerekiyordu. Kediyi eve alıştırıp sonra dışarı bırakmak onlar için çok daha büyük zorluk. Hiç almasaymış keşke.
bizce de almasaymış ama işte dinlemiyorlar da.

Hayvanları çok sevsem de evde bir hayvan beslemek konusunda biraz çekinceli yaklaşıyorum. Özellikle aile ile yaşıyorsanız evcil hayvanın verebileceği en ufak bir zarar bile aileniz tarafından suçlanmanıza yol açabilir.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
perde değilde koltuğun kenarlarının amınakoydu bizim kedi engellemek için bişey yapamassın kedi bu çünkü doğasında var yada şu üründen kullanıcaksın https://www.hepsiburada.com/koltuk-kenari-tirmalama-x-s71829

• Hahaha
Reaksiyonlar: w00w
Yapabilir tabi ki yüksek ihtimal dahilinde. Tüy dökümünün azalması için maltlar oluyor onlardan kullanabilirsin.

evde kedi her zaman tüy döker en uslusu da perde yırtıp koltuk halı tırmalayabilir benimkinden bilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,495
Üyeler
185,746
Son üye
armanss
Geri