Başvuru yolu ile geliyor hocam. Ki bu süreç inanılmaz uzun proje önem sırasında en arkalara atabilecekleri bir lokasyondaysan yıllar sürer. Para ile çözebilirsin ama o da haddi hesabını aşar hiç gerek yok.
Kendimden örnek vereyim: İstanbul'un göbeğindeyim. Müstakil evimde fiber yok VDSL kullandım yıllarca. 1-2 sene önce başvurdum vs. sokağımdaki bazı binalar yenilendi apartmana döndü diye sokağa fiber getirdiler. İşin ilginci fiber kutusunu bizim binanın bahçesindeki duvara bağladılar. Yani bizim binadan geçiyor fiber dağıtım kutusu. Benim başvuruya halen daha dönüş olmadı. Konu ile alakalı TT bölge müdürlüğüne gidip teknik birim ile doğrudan görüştüm. Hala proje aşaması vs. klasik iş süreçlerini uzatmaları bahanelerini savamadım ne yazık ki. Kutu geleli yaklaşık 1 sene oldu geçen yaz aylarında takmışlardı. Hala ne bir gelişme ne başka bir şey var öylece bekliyor. Kapımdaki kutu fiber hattı her şeyi bağlı. Kutu aktif değil, binamıza gelen mevcutta bir fiber kablo da yok. Sadece altyapıdan fiberi kutuya bağladılar 1 senedir o şekilde duruyor. Hayır üşengeç bu TT diyeceğim olmayacak. Alışmışlar rahata işini düzgün yapan yok. Kapıya kadar gelip hat testi yapılmış kutuyu binalara dağıtıp interneti vermek birkaç saatlik iş. Ne yazık ki ülkemiz sağolsun bu konuyla alakalı doğrudan zaten hiçbir yere müracaat dahi edemiyorsunuz malesef. Başvurunu yaparsın TT sıraya alır sıran gelince gelir kutu koyar keyifleri isterse binana kablo çekip dağıtır ve yine keyifleri isterse hattı müşteriye aktif eder ve tesadüfen hattın aktif olduğunu öğrenirsen aboneliğini fiber altyapıya taşıyabilirsin.
...