600 watt görüyor ama 450 500 civarlarında dolanıyorPSU gücü 850 altında olanlara 9070 öneririm. XT power spike ile anlık 450w görüyor.
kalitesiz değilse 750 watt psunun yanına da alınırPSU gücü 850 altında olanlara 9070 öneririm. XT power spike ile anlık 450w görüyor.
Hangi 9070XT modeli sürekli 450 500W çekiyor ? Bende Sapphire Pure var, arkadaşımda Nitro+ var. Benim stok ayarlarda gördüğüm en yüksek powerspike 380W. Nitro+ en yüksek powerspike 418W. Normal TDP değerleri 317W ve 330W. Bende EVGA 750W GA GOLD onda da 750W GF Toughpower GOLD PSU var. %99 bu değerlerde kartlar ve çok nadir spike yaptığını gördüm sentetik benchmarklarda tabi bu spikeların sayısı artıyor. Biz şu an kartları Undervolt OC / Underclock yaparak hem fabrika ayarlarından daha yüksek MHZ de çalıştırıyoruz. Undervolt OC sonrası PURE modeli 318W'tan 280W'a Nitro+ modeli 300W a doğru düşüyor. Undervolt OC'den sonra spikela karşılaşmadım henüz. Kendi kullandığım PURE modelinde -350Mhz Frequency Offset. Voltage offset -75, Power limit +%10 olarak çalıştırınca. Undervolt sebebiyle overclock oluyor 3130MHZ lerde çekirdek çalışıyor. TDP dediğim gibi 278-280W a iniyor (normalde power limit %10 arttırınca 348W çekiyor.) Nvidia'ya kıyasla bir tık farklı curve optimizer durumu ama Adrenaline üzerinden yapılabiliyor.600 watt görüyor ama 450 500 civarlarında dolanıyor
Valla abi ya tutturmuşlar çok watt tüketiyor öteki konu açmış 600w çekiyor yok abi az demişsin 1000w çekiyor. Ulan kartın eti ne budu ne nasıl çeksin bu değerleri akıl mantık işi değil sensörleri iyi olmayan anakartlarla bakıyorlar tahminimce.Hangi 9070XT modeli sürekli 450 500W çekiyor ? Bende Sapphire Pure var, arkadaşımda Nitro+ var. Benim stok ayarlarda gördüğüm en yüksek powerspike 380W. Nitro+ en yüksek powerspike 418W. Normal TDP değerleri 317W ve 330W. Bende EVGA 750W GA GOLD onda da 750W GF Toughpower GOLD PSU var. %99 bu değerlerde kartlar ve çok nadir spike yaptığını gördüm sentetik benchmarklarda tabi bu spikeların sayısı artıyor. Biz şu an kartları Undervolt OC / Underclock yaparak hem fabrika ayarlarından daha yüksek MHZ de çalıştırıyoruz. Undervolt OC sonrası PURE modeli 318W'tan 280W'a Nitro+ modeli 300W a doğru düşüyor. Undervolt OC'den sonra spikela karşılaşmadım henüz. Kendi kullandığım PURE modelinde -350Mhz Frequency Offset. Voltage offset -75, Power limit +%10 olarak çalıştırınca. Undervolt sebebiyle overclock oluyor 3130MHZ lerde çekirdek çalışıyor. TDP dediğim gibi 278-280W a iniyor (normalde power limit %10 arttırınca 348W çekiyor.) Nvidia'ya kıyasla bir tık farklı curve optimizer durumu ama Adrenaline üzerinden yapılabiliyor.
Adamlar görüyor ki söylüyor. Yalan mı söylesinler. PC hocası da 485W gördüğünü söyledi.Valla abi ya tutturmuşlar çok watt tüketiyor öteki konu açmış 600w çekiyor yok abi az demişsin 1000w çekiyor. Ulan kartın eti ne budu ne nasıl çeksin bu değerleri akıl mantık işi değil sensörleri iyi olmayan anakartlarla bakıyorlar tahminimce.
485w olabilir hocam 3x8 pin girişli modeli bu zaten de bi arkadaş konu açmış 600w çekiyor ve 60 derece sıcaklığı var demiş ona istinaden dedim ben. Ayrıca 2x8 modellerinde maksimum 380w görülmüş bu model 24 pin olduğu için çok çekmiş herhalde.Adamlar görüyor ki söylüyor. Yalan mı söylesinler. PC hocası da 485W gördüğünü söyledi.
Bu peak wattage 1 saniye bile sürmüyor anlatılmak istenilen bu. +%10 power limit + undervolt atmadan OC atsam bile Nitro+ gibi bir kart 380W sürekliyi geçemem ama peak olarak 550W ları bulabilirim. RDNA4 mimarisinin çalışma prensibiyle alakalı biraz. Küçük tweaklerle önüne geçilebiliyor. 5080/5090 alana da Curve Optimizer ile undervoltlayın diyorum, 9070XT alana da diyorum. Yeni nesil kartlar fabrikadan biraz ''üstten, ek'' diyebilceğimiz bir voltaj ve TDP değeriyle geliyorlar.Adamlar görüyor ki söylüyor. Yalan mı söylesinler. PC hocası da 485W gördüğünü söyledi.
Ben kartı kötülemiyorum zaten kart gayet güzel testlerde o wattları gördüğünü söyledimHangi 9070XT modeli sürekli 450 500W çekiyor ? Bende Sapphire Pure var, arkadaşımda Nitro+ var. Benim stok ayarlarda gördüğüm en yüksek powerspike 380W. Nitro+ en yüksek powerspike 418W. Normal TDP değerleri 317W ve 330W. Bende EVGA 750W GA GOLD onda da 750W GF Toughpower GOLD PSU var. %99 bu değerlerde kartlar ve çok nadir spike yaptığını gördüm sentetik benchmarklarda tabi bu spikeların sayısı artıyor. Biz şu an kartları Undervolt OC / Underclock yaparak hem fabrika ayarlarından daha yüksek MHZ de çalıştırıyoruz. Undervolt OC sonrası PURE modeli 318W'tan 280W'a Nitro+ modeli 300W a doğru düşüyor. Undervolt OC'den sonra spikela karşılaşmadım henüz. Kendi kullandığım PURE modelinde -350Mhz Frequency Offset. Voltage offset -75, Power limit +%10 olarak çalıştırınca. Undervolt sebebiyle overclock oluyor 3130MHZ lerde çekirdek çalışıyor. TDP dediğim gibi 278-280W a iniyor (normalde power limit %10 arttırınca 348W çekiyor.) Nvidia'ya kıyasla bir tık farklı curve optimizer durumu ama Adrenaline üzerinden yapılabiliyor.
Ben kartı kötülemiyorum zaten kart gayet güzel testlerde o wattları gördüğünü söyledim
Ben kartı kötülemiyorum zaten kart gayet güzel testlerde o wattları gördüğünü söyledim
Kaliteli 80+ Gold sertifikalı bir psu ise 750W'da olur hele'de ATX 3.0 psu'lar bu Anlık Yükselen Watt'ları daha iyi kontrol ediyor tabi Eğer Aynı fiyata veya Ufak farkla Kaliteli 850W PSU bukursanız daha iyi olur ama kaliteli 750W psu'da sıkıntı olmaz kısacaPSU gücü 850 altında olanlara 9070 öneririm. XT power spike ile anlık 450w görüyor.
Hayır bide AMD ile alakasıda yok yeni kartların çoğu böyle Zaten bu yüzden ATX 3.0 var RTX 4000 serisinde'de var ama O kadar değil ama 5000 serisinde Amd'nin kinden bile daha fazla Watt gördüğü okuyor Nvidia'nın özellikle 5080 ve üstündeBizim milletin bakış açısı inanılmaz saçma. Sanırım zihniyet kaynaklı. 1000W kart yapsalar, FPS çok veriyor diye gidip onu alıp öve öve bitiremezler. Sonra da soğutmak için 50 takla atarlar.
1 watt başına en çok işi hangi karttan alıyorsan en iyisi odur. Formül bu şekilde.
İntel gibi işlemciyi 400W yapıp, ilk sıraya girmek değil, AMD gibi 65W yap, ilk 10 a gir.
9070 220W base TDP
9070XT 308W base TDP
%40 fazla güce karşılık aradaki fark FPS olarak %10.
Kaliteli 80+ Gold sertifikalı bir psu ise 750W'da olur hele'de ATX 3.0 psu'lar bu Anlık Yükselen Watt'ları daha iyi kontrol ediyor tabi Eğer Aynı fiyata veya Ufak farkla Kaliteli 850W PSU bukursanız daha iyi olur ama kaliteli 750W psu'da sıkıntı olmaz kısaca
Bu sadece RX 9070XT için geçerli değil yeni gpu'ların çoğunda bu anı FPS yükselmeleri oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır bide AMD ile alakasıda yok yeni kartların çoğu böyle Zaten bu yüzden ATX 3.0 var RTX 4000 serisinde'de var ama O kadar değil ama 5000 serisinde Amd'nin kinden bile daha fazla Watt gördüğü okuyor Nvidia'nın özellikle 5080 ve üstünde
Bazıları sadece AMD'yi kötülemek için bundan bahsediyor reddit'te falan Nvidia fanboyları muhtmelen yüksek fiyata 5000 serisi alanlar bu şekilde kendilerini avutuyorlar![]()
Hocam Kb ama Yanlış değil dedikleriHayır, belirtmek istediğim o değil.
9070XT varken, 9070 alınmaz diyen tipler için.