Çözüldü✓ Hırvatistan'dan Ekran Kartı Getirme.

emresanda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
314
Herkese merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi bu yıl içerisinde önce Babam birkaç ay sonrasındada kısmet olursa ben Hırvatistana gideceğim çalışmak için. Malum ülkemizde stok olsa bile parçaların pahalılığını herkes biliyor artık. Benimde aklımda şöyle bir fikir oluştu. Üst düzey benim için ömürlük bir ekran kartını oradan alıp buraya getirsem bir süre ülkede kalacağım zaman diğer parçaları burdan alsam ya da hepsini teker teker getirebilirmiyim gibi aklımda birkaç soru oluştu. Bilgisi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatabilirse sevinirim. İşçi olarak gideceğim. 10 yıl kadar allah izin verirse gelmeyeceğim. Projede 10 yıllık bir iş. 2 yıl çalıştıktan sonra oturumda veriyormuş ülke. Bilgisi olan tecrübesi olan arkadaşlar ordan aldığımız bilgisayar parçalarını buraya nasıl getirebiliriz yolları neler masrafı ne kadar gibi gibi bilgileri benimle paylaşırsa çok sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ya zaten bir donanım biriminin ömrü max 10 yıl değil mi?

Kutusuz toplu bir biçimde getirebilirsin kendi kişisel bilgisayaraın şeklinde galiba

Ya zaten bir donanım biriminin ömrü max 10 yıl değil mi?
Dostum benim niyetim parçaları getirme süreci kolaysa yılda 1 defa izne geleceğim için 2-3 yılda demirbaş parçaları üst segment olarak getireyim diyorum. Ekran Kartı - İşlemci - Anakart - M2 SSD parçalarını. Diğer parçaları buradanda alırım. Sonundada toplarım diye düşünüyorum ama. Prosedür nasıl onu bilmediğim için böyle bir konu açmak istedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kutusuz toplu bir biçimde getirebilirsin kendi kişisel bilgisayaraın şeklinde galiba
Yorumun için teşekkür ediyorum. Daha net fikir ve tecrübesi olan arkadaşlarda bilgilerini paylaşır umarım. :)

Herkese merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi bu yıl içerisinde önce Babam birkaç ay sonrasındada kısmet olursa ben Hırvatistana gideceğim çalışmak için. Malum ülkemizde stok olsa bile parçaların pahalılığını herkes biliyor artık. Benimde aklımda şöyle bir fikir oluştu. Üst düzey benim için ömürlük bir ekran kartını oradan alıp buraya getirsem bir süre ülkede kalacağım zaman diğer parçaları burdan alsam ya da hepsini teker teker getirebilirmiyim gibi aklımda birkaç soru oluştu. Bilgisi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatabilirse sevinirim. İşçi olarak gideceğim. 10 yıl kadar allah izin verirse gelmeyeceğim. Projede 10 yıllık bir iş. 2 yıl çalıştıktan sonra oturumda veriyormuş ülke. Bilgisi olan tecrübesi olan arkadaşlar ordan aldığımız bilgisayar parçalarını buraya nasıl getirebiliriz yolları neler masrafı ne kadar gibi gibi bilgileri benimle paylaşırsa çok sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim.
Gelme, 10 yılda dili kararsın. Oturma iznin var, düzenin olur, oturma daha iyi olur. "Bence"

Gelme geri oturum izni de veriyolar ne güzel işte. Orada bir düzen kurabilirsin. Bu sayede nası getiricem derdin de olmaz.
Dostum yaşım genç. Orada birikimimi yapıp burada bazı şeyleri garanti altına almak hedefim. Ömür boyuda çalışmak istemiyorum. Birazda hayatı yaşamalı insan. :)

Yap hocam :) ordan hem çalışıp hemde yanında ekran kartı vb şeyleri alabilirsin
Birikim yap derim

Yap hocam :) ordan hem çalışıp hemde yanında ekran kartı vb şeyleri alabilirsin
Birikim yap derim
Bir arkadaşımız özelden yazdı. Bir yerdende haber bekliyordum haber geldi. Bilgisi olmayan arkadaşlar için yazayim dedim. Ordan aldığınız bilgisayar parçaları abartı şekilde adeti çok değil ise bavulunuza sağlam bir şekilde koyup getirebiliyormuşsunuz. Ama garanti olması açısından kutusu ile getirmememi tavsiye ettiler. Ekran kartını statik poşetinin içinde - işlemciyi plastik paketinin içinde - ramlari paketinden çıkartarak bu tarzda valize sağlam bir şekilde koyup getirmekte sakınca yokmuş. Sadece anakartı önermediler kutusundan çıkartırsan ne yaparsan yap pinler zarar görüyor valizi fırlatıyorlar itiyorlar felan dediler. Onuda burdan alıcaz artık.

Aslında dış kutunun altındaki kutu ile getirirsiniz:)
Onun için riske gireceğim :) Çünkü arada bu kadar fiyat farkları var oradan üst segment bir bilgisayar toplayacağım inşallah.

Dostum yaşım genç. Orada birikimimi yapıp burada bazı şeyleri garanti altına almak hedefim. Ömür boyuda çalışmak istemiyorum. Birazda hayatı yaşamalı insan. :)
Hocam şahsen gittikten sonra gelme isteğiniz kaçacak ben size söyleyeyim :D ben olsam gidip bir düzen kurarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,643
Üyeler
184,478
Son üye
furkissn
Geri