Büyük olasılıkla da görmen zor. Zira özel karakterler var bizim alfabemizde ve PBT işlemesi zor bir malzeme. Onun için maliyetli olacak bir kalıp sistemi yapmak istemiyor olmalılar diye düşünüyorum. Buna ek olarak custom klavyelerim var ve gayet de güzel ve pahalı keycaps setleri var. PBT ve İngilizce. Hissiyat bakımından hiçbir artıları da bence yok.
Gelen tuş takımları illaki TR dizilim olmak zorunda değil. Pek ala yabancı setleri de satabilirler şu anda o bile yok.
"Çok pahalı Custom klavyelerin ve setlerin" neymiş bilmiyorum ama ben Durgod K320 kullanıyorum standart bir PBT tuş takımı var ve hissiyat farkı gayet de belli oluyor. ABS daha ince, daha boş sesli, daha pürüzsüz. PBT daha dokulu, daha tok. Bir süre Laptop'umu kullanip tekrar normal klavyeye dönünce oha klavyem çok iyiymiş diyorum.
ABS tuş kapaklarında karakterler daha düzgün, daha keskin hatlı oluyor, ayrıca ışık geçirgenliği de daha iyi oluyor. Bunun nedeni de pbt malzemenin işlenme zorluğu. O nedenle bence kaliteli bir ABS en az PBT kadar iyi performans verir. Hele ki bu konudaki tuş takımını bir dene derim. Yumuşacık ve pürüzsüz.
Daha düzgün ve keskin hatlı olduğu doğru çünkü işlenmesi daha kolay. Işık geçirgenliği de daha iyi evet.
Gülmekten yarıldım ya. 'Kaliteli ABS en az PBT kadar iyi performans verir" ne demek yahu? Noluyor klavyenin FPS'i mi artıyor? Uzun süre parlama yapmayacak kaliteli bir ABS de olsa PBT ile aynı hissiyati veremez. Negatif anlamda demiyorum bunu. Bir defa ikisinin malzemesi farklı olduğu için ses karakteristikleri farklı olacaktır. Yine PBT her zaman daha dokulu olacaktır VS...