Neler Yeni

Hz. Muhammed'in peygamberlik iddiası doğru mudur?

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
sence bu durum mantıklı mı neye göre araştırmamız lazım allah tüm dünyada yaşanlara bir din gönderiyor ama biz anlamak için zibilyon tane hadis ve araştırmaya giriyoruz sence bu durum mantıklı mıdır?
ek olarak açıklayıcı bir şekilde indirdik diyor bir diğer kuran mushafında indirdim diyor mushaf farklılıkları
Gayet mantıklıdır
Mesaj otomatik birleştirildi:

değerli kardeşlerim islam öyle bir iki ayetle anlatılacak veya anlaşılacak bir mevzu değildir. islam dini Hz. Adem ile başlar. yahudilik hristiyanlık da bir zamanlar hak dini idi. değiştirilmeden önce, hz. peygamber döneminde doğru bir şekilde hristiyanlığı yaşayan insanlar da vardı. İslam efendimizle başlamadı. binlerce alim var. din felsefesi, din psikolojisi, dini mantık adı altında dersler var. bir iki ayet okuyup Allah yok muhammed kendi yazdı mevzuları biraz ironik geldi bana. zaten yeterli bilgin olduktan sonra, hak dinin islam oldugunu ve de çelişkili dediğiniz herşeyin açıklamasının oldugunu anlarsınız. kaçmak çözüm değil, insan dinsiz olamaz, bir şeye sığınmak zorundadır. herkesin bir inancı var. agnostisizm bilinmezciliğe de saygı duyarım dinde asla zorlama yoktur. dinin içeriğinde zorlama vardır. birbiriniz itham etmeyin, sevin. İslam dininin merhamet, sevgi, gerektiğinde savaş oldugunu ve yaşam tarzı oldugunu bilmenizi isterim. İslam kötü bir şey emretmez, nefislere zulmetmez. dinim yok diyen birine ben kurandan ayet göstermiyorum, bunun mantığı var. islam mantıkla ulaşabileceğin ve ayrıca doğru bir niyetle ulaşacağın insanın tek çıkış kapısı oldugunu anlarsınız biraz doğru araştırma sadece. bir kelime görüp de ben buna ulaştım demek binlerce alime saygısızlık. Kuran nasıl bu zamana kadar bozulmadan geldi? hadisler nasıl bu zamana kadar geldi? Ravi nedir, hafız nedir? zabt nedir? bunları bilmek lazım.
Çok güzel anlattınız

Reindi

80+ Silver
2 yıldır agnostiğim. Tamamen zihniyetine veriyorum, özelden yazmak istersen ferhatt4503 Instagram adresim, yaz tartışalım. Müslüman olmayan herkes ergen veya başka bir şey olmuyor. Saygı duymuyorsunuz sonra dinimize saygı duymuyorlar diye ağlıyorsunuz. Ezik herif.
ISGIOJSDGIOJSDIOJ sen kaç yaşındasın bana onu söylesene yalan söylemeden max 20 yoksun bile sen bana yaz ben sana niye yazayım?

Sırf din değiştirmek için değil ki? Araştırma yaptım, en mantıklı olan düşünceye sığındım neye göre böyle söylüyorsunuz ki? Mantık kurun biraz, tanımıyorsunuz bile beni.
inan ki senin gibi birini tanımak istediğim son şey

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,592
İsim
Memati Baş
biraz baktım yazılanlara bir de youtubede hz muhammed'in peygamberlik yaptığı yılları anlatan tarih kanallarına baktım.
kuranada baktım ve kafam karıştı. kuranda çok fazla çelişki gördüm
muhammed dini anlatıyor tamam bakıyor kimse inanmıyor bu da milleti cehennemle korkutmaya başlıyor.
sadece milleti korkutsa neyse kendi karılarını bile tehdit ediyor. tahrim 1 -5 arası kalarını allah , melek neysede müslümanlarla bile korkutmaya çalışıyor.
ve öğrendiğime göre muhammedin babası abdullah yani allaha tapan demek ve allah o dönem en güçlü put olarak biliniyor. 300 küsür putu köseye atıp en güçlü bu deyip devam ediyor o şekil
nisa 34 te ilginç erkeklerin çalışıp kadınlara baktığı yazar ama günümüzde kadınlarda çalışıyor itaat etmezlerse uyarın dövün diyor.
bir çok ayet arap geleneği üzerine yahudi ve hristiyanlarıda çekmek için onların dedikleri bazı şeylerde bulunuyor.
yıldırım diye arama yaptığımızda 6-7 ayet falan çıkıyor ve ayetlerde adam çarpabileceği yazıyor.
bu ayetleri bir tanrının yazmasına ihtimal bile veremiyorum açıkcası
beni cahillikle suçlayanlara şunu sormak istiyorum
günümüzde kaç çeşit kuran mushafı var ? tek harfi bile değişmemiş diyenlere gelsin bu soru
hz osman neden diğer mushafları yakma gereği duydu ?
inanıyorsan var inanmıyorsan sana göre yok.

Strelok

80+ Silver
bu kadar çocuk ölümünü görüp bu kadar haksızlığı görüp öylece izleyebiliyorsa bu onun psikolojisini yok ettiğini yani ölüm ona basit bir şey gibi geldiğini gösterir
dostum o halde ya Allah seni ne olacağını bilse de iraden olduğu için "Acaba kulum hatasından dönecek mi?" diye bekler.Allah sana kötülüğü ya bu dünyada verir ya da Ahiret günü için bekletir

bir müslümanı neden seviyorsun peki çocuklara tecavüz eden hocalar haberlere çıkmadı mı ?
onlara destek veriyoruz mu dedik?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
ISGIOJSDGIOJSDIOJ sen kaç yaşındasın bana onu söylesene yalan söylemeden max 20 yoksun bile sen bana yaz ben sana niye yazayım?

inan ki senin gibi birini tanımak istediğim son şey
sen niye bu kadar toxicsin la, namaz kılıyor musun?

The Batman

80+ Silver
aradan 1400 yıldan fazla süre geçmiş sanki dün olmuş gibi idda diyemezsin kagıt üstünde 1.5-2milyar müslüman var çok saçma sapan şeyler yazmışsın tam ögren öyle gel

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Burak
biraz baktım yazılanlara bir de youtubede hz muhammed'in peygamberlik yaptığı yılları anlatan tarih kanallarına baktım.
kuranada baktım ve kafam karıştı. kuranda çok fazla çelişki gördüm
muhammed dini anlatıyor tamam bakıyor kimse inanmıyor bu da milleti cehennemle korkutmaya başlıyor.
sadece milleti korkutsa neyse kendi karılarını bile tehdit ediyor. tahrim 1 -5 arası kalarını allah , melek neysede müslümanlarla bile korkutmaya çalışıyor.
ve öğrendiğime göre muhammedin babası abdullah yani allaha tapan demek ve allah o dönem en güçlü put olarak biliniyor. 300 küsür putu köseye atıp en güçlü bu deyip devam ediyor o şekil
nisa 34 te ilginç erkeklerin çalışıp kadınlara baktığı yazar ama günümüzde kadınlarda çalışıyor itaat etmezlerse uyarın dövün diyor.
bir çok ayet arap geleneği üzerine yahudi ve hristiyanlarıda çekmek için onların dedikleri bazı şeylerde bulunuyor.
yıldırım diye arama yaptığımızda 6-7 ayet falan çıkıyor ve ayetlerde adam çarpabileceği yazıyor.
bu ayetleri bir tanrının yazmasına ihtimal bile veremiyorum açıkcası
beni cahillikle suçlayanlara şunu sormak istiyorum
günümüzde kaç çeşit kuran mushafı var ? tek harfi bile değişmemiş diyenlere gelsin bu soru
hz osman neden diğer mushafları yakma gereği duydu ?
Kur'an'da çelişkimi görmek. Doğru okuduğuna emin misin?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,590
İsim
Anon
Adam bir düşünce ortaya koyuyor çoğu kişi müslüman oldugu icin direk cahillik diyor bizim millet bu yüzden gelişmiyor
dogrusunu biliyorsan açıkla

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
Kur'an'da çelişkimi görmek. Doğru okuduğuna emin misin?
hüd 64. ayette bir kısa anlatılır deve salınmıştır ve karışılmaması gerektiği söylenir.
araplarda şöyle bir gelenek vardır deve 10 yavru falan doğurursa sokağa salınır peygamber başka bir ayetle develeri sokağa salanları eleştirmiştir. maide 103
peygambere vahiy gelir ama peygamber gibi bir insan o inen ayeti unutuyor allah'ın unutturmaması gerekmez miydi bu kadar önemli bir şeyi düşünsene sen ayet indiriyorsun kulun unutuyor. bu durumu bile düzeltecek gücün yok mu?

"Bir ayeti unutturur veya neshedersek."(Bakara, 2/106) başka bir ayette ise "Sana okuyacagız ve sen unutmayacaksın." (A'lâ, 87/6)​

kuranı tarafsız okuyunca gerçekten bir insan yazması olduğu net anlaşılıyor ama gerçekten tarafsız okumak lazım.
hafsa muhammedi kraldan hediye gelen cariyesiyle (mariye) kendi yatağında yakalar ve muhammed hafsa üzülünce yemin eder bir daha yatmayacağına(cariye ile sex serbesttir ama kendine yasaklar) hafsa aişe'ye söyler. bu nasıl olduysa muhammed duyar veya allah tarafından söylenir.(ayette allahın bildirdiği yazar ama muhtemelen duydu) tahrim 1-5 arası. aişe ve hafsa tehdit edilir. helali haram kılma denilir. allah bildirdi yazar ayette.
ama peygamber zehirlenirken allah bir şey bildirmez ? basit bir aile tartışmasını bildiren allah zehirleme gibi bir durumda neden bilgi vermedi .
bir de komik bir ayet vardır peygambere soyu kesik denir peygamber de kevser süresi 3. ayet söyler kurban keser ama değişen bir şey olmaz. doğan çocukları ölür.

Son düzenleme:
  • Hahaha
Reaksiyonlar: XDEV
Top Bottom