Ryzhem
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Gayet mantıklıdırsence bu durum mantıklı mı neye göre araştırmamız lazım allah tüm dünyada yaşanlara bir din gönderiyor ama biz anlamak için zibilyon tane hadis ve araştırmaya giriyoruz sence bu durum mantıklı mıdır?
ek olarak açıklayıcı bir şekilde indirdik diyor bir diğer kuran mushafında indirdim diyor mushaf farklılıkları
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çok güzel anlattınızdeğerli kardeşlerim islam öyle bir iki ayetle anlatılacak veya anlaşılacak bir mevzu değildir. islam dini Hz. Adem ile başlar. yahudilik hristiyanlık da bir zamanlar hak dini idi. değiştirilmeden önce, hz. peygamber döneminde doğru bir şekilde hristiyanlığı yaşayan insanlar da vardı. İslam efendimizle başlamadı. binlerce alim var. din felsefesi, din psikolojisi, dini mantık adı altında dersler var. bir iki ayet okuyup Allah yok muhammed kendi yazdı mevzuları biraz ironik geldi bana. zaten yeterli bilgin olduktan sonra, hak dinin islam oldugunu ve de çelişkili dediğiniz herşeyin açıklamasının oldugunu anlarsınız. kaçmak çözüm değil, insan dinsiz olamaz, bir şeye sığınmak zorundadır. herkesin bir inancı var. agnostisizm bilinmezciliğe de saygı duyarım dinde asla zorlama yoktur. dinin içeriğinde zorlama vardır. birbiriniz itham etmeyin, sevin. İslam dininin merhamet, sevgi, gerektiğinde savaş oldugunu ve yaşam tarzı oldugunu bilmenizi isterim. İslam kötü bir şey emretmez, nefislere zulmetmez. dinim yok diyen birine ben kurandan ayet göstermiyorum, bunun mantığı var. islam mantıkla ulaşabileceğin ve ayrıca doğru bir niyetle ulaşacağın insanın tek çıkış kapısı oldugunu anlarsınız biraz doğru araştırma sadece. bir kelime görüp de ben buna ulaştım demek binlerce alime saygısızlık. Kuran nasıl bu zamana kadar bozulmadan geldi? hadisler nasıl bu zamana kadar geldi? Ravi nedir, hafız nedir? zabt nedir? bunları bilmek lazım.