🔥İndirim Intel i5 14600KF 6.999 TL

İşlemci fiyatı çok iyi ama astarı yüzünden pahalıya geliyor.

F/P kralı işlemci ama tek kötü yanı soğutmak 9700X den daha zor
Aslında 9700X 105W haliyle oyunlarda falan daha fazla ısınıyor, ama stres testine sokunca intel K serisinin güç limitlerini pek kısıtlamadığı için işlemci sonuna kadar güç çekip fena ısınıyor, AMD stres testlerinde gücünü belirli limitlerde tutup o kadar ısınmıyor. Yani bilgisayarı normal kullanırken stres testi yapmadığımız için çok sorun olacak bir durum değil.

Bu saaatten sonra 14. nesil soba almak = Rafet El Roman - macera dolu amerika.

Maceraperest olanlar alsın. Açılacak yardım konularını az çok tahmin edersiniz. :)

Herkes seneye işlemciyi yine değiştiririm diyerek işlemci almıyor, alıp en az 3-4 sene keyifle kullanıyor. 4 sene sonra da AM6 mı çıkar AM5 in yeni işlemcileri mantıklı olur mu falan bilinmez, 4 sene önce AM4 toplayanlar şuan foruma yazınca o soketi boşver sat AM5 al diye cevap yazıyorlar mesela.

Param oldukça işlemcimi yükseltirim sistemi yükseltirim çok oynama yaparım diyen uzak dursun ama bir sistem alıp yıllarca kullanacaklar gönül rahatlığıyla alabilir.
Yazdığımı anlamamışsın bile.

3-4 sene keyifle kullandın eyvallah, peki sonrası? sonrası yok işte bunu anlamayacak ne var? bunu alır 3-4 sene keyifle kullanırsın, AMD alırsın 6-7 sene keyifle kullanırsın. 2017 de çıkan B350 anakart ile 2022 de çıkan 5800x3D işlemciyi sorunsuz kullanıyorsun, oyun anlamında halen top tier işlemcilere kafan tutan bir işlemci.

AMD böyle işte 5 sene sonra bile masaya bir işlemci vuruyor bir anda 3-4 sene daha ileriye taşıyor seni. 2017 de B350 alan adam 2027 ye kadar (daha da ötesini görür rahatlıkla) 5800x3D kullansa 10 sene eder 10 senelik anakart ile halen üst seviye oyun performansı.

Umarım anlayabilmişsindir.

Yazdığımı anlamamışsın bile.

3-4 sene keyifle kullandın eyvallah, peki sonrası? sonrası yok işte bunu anlamayacak ne var? bunu alır 3-4 sene keyifle kullanırsın, AMD alırsın 6-7 sene keyifle kullanırsın. 2017 de çıkan B350 anakart ile 2022 de çıkan 5800x3D işlemciyi sorunsuz kullanıyorsun, oyun anlamında halen top tier işlemcilere kafan tutan bir işlemci.

AMD böyle işte 5 sene sonra bile masaya bir işlemci vuruyor bir anda 3-4 sene daha ileriye taşıyor seni. 2017 de B350 alan adam 2027 ye kadar (daha da ötesini görür rahatlıkla) 5800x3D kullansa 10 sene eder 10 senelik anakart ile halen üst seviye oyun performansı.

Umarım anlayabilmişsindir.
Sen de benim dediğimi anlamamışsın, evet AM4 anakartı alan aldı, yıllarca kullandı, ama şuan veya geçen sene falan değiştirmek istese bahsettiğin 5800X 3D yerine aynı paralara aynı performansı alacağı 7500F li AM5 sistemi anakart RAM dahil alabilir elindeki anakartın 5800X 3D desteklemesi orada anlamını kaybediyor.

4-5 sene bu işlemcileri kullanan biri de AM6 veya intelin yeni soketine falan geçer AM5 alsa da o sokette kalmak istemez.

Malı kötülemeye gerek yok gayet iyi işlemci uygun şartlarda olan alır işlemciyi alacaklarda zaten bu kadar paraya aldığı şeyi araştırıyordur bir tek akıllı siz değilsiniz

Sen de benim dediğimi anlamamışsın, evet AM4 anakartı alan aldı, yıllarca kullandı, ama şuan veya geçen sene falan değiştirmek istese bahsettiğin 5800X 3D yerine aynı paralara aynı performansı alacağı 7500F li AM5 sistemi anakart RAM dahil alabilir elindeki anakartın 5800X 3D desteklemesi orada anlamını kaybediyor.

4-5 sene bu işlemcileri kullanan biri de AM6 veya intelin yeni soketine falan geçer AM5 alsa da o sokette kalmak istemez.
Bunu 7-8 ay önce konuşuyor olsaydık 6000 civarına 5800x3D ile birebir aynı performans 5700x3D satılıyordu o zamanlar 7500F de aynı paraydı o yüzden şuan ki fiyatlar üzerinden değerlendirmek mantıksız çünkü 5000 serisi x3D işlemcilerin üretimi durdu haliyle üretimde olan 7500F ile üretimi durmuş karaborsa olmuş 5000 serisi x3D kıyası biraz komik oluyor.

Bunu 7-8 ay önce konuşuyor olsaydık 6000 civarına 5800x3D ile birebir aynı performans 5700x3D satılıyordu o zamanlar 7500F de aynı paraydı o yüzden şuan ki fiyatlar üzerinden değerlendirmek mantıksız çünkü 5000 serisi x3D işlemcilerin üretimi durdu haliyle üretimde olan 7500F ile üretimi durmuş karaborsa olmuş 5000 serisi x3D kıyası biraz komik oluyor.
Yaklaşık 2 sene önce bir yakınıma öneri alırken yine X3D yerine anakartla 7600 al diyorlardı, arada bir zamanda X3D fiyatı düştüyse mantıklı hale geldiyse onu bilmiyorum.

Yaklaşık 2 sene önce bir yakınıma öneri alırken yine X3D yerine anakartla 7600 al diyorlardı, arada bir zamanda X3D fiyatı düştüyse mantıklı hale geldiyse onu bilmiyorum.
5800x3D hep karaborsaydı ama 5700x3D 6400 e kadar düştü her yerde peynir ekmek gibi satılıyordu. Bizzat amazondan 6 taksitli şekilde 6399 a almıştım sonra 4K da gereksiz olduğunu fark edince iade etmiştim.

Hocam bazı forum kanallarında araştırma yaptım 12400F den benim gibi aynı anakartdan biri geçmiş daha kötü fps almış ikilemde kaldım ya
Düzgün ayar yapılamamıştır temiz win 11 kur chipset driver dediğim apo ayarını aç imkansız 14600kf oyun testlerinde 7700x den iyi amd kullanıcısı olarak söylüyorum zamaninda 14600kf de almıştım bi arkadaş istedi ona sattım bende 12400f den gecmiştim doğru degil yani.

Düzgün ayar yapılamamıştır temiz win 11 kur chipset driver dediğim apo ayarını aç imkansız 14600kf oyun testlerinde 7700x den iyi amd kullanıcısı olarak söylüyorum zamaninda 14600kf de almıştım bi arkadaş istedi ona sattım bende 12400f den gecmiştim doğru degil yani.
Hocam win 10 kullanıyorum geçmek istiyorum bende anakartım çok giriş seviyesi olduğu için besleyemezler diyor b

bu ürün konu açıldığında 126 stok vardı, o günden bu güne 106 kalmış yani siz tartışsanız da adamlar 20tane satmış bile. en çok satılan işlemci ise ben dahil bir çok kişi i5 13400f aldı 200 stok yakın vardı şuan 149 kalmış. fiyat yükseltmeseler stoklar bitirirlerdi gibi :)
fiyat iyi olduktan sonra intel her ürünü satılıyor aslında. boşuna tartışıyorsunuz her ürünün ederinde bi alıcısı oluyor

Aslında 9700X 105W haliyle oyunlarda falan daha fazla ısınıyor, ama stres testine sokunca intel K serisinin güç limitlerini pek kısıtlamadığı için işlemci sonuna kadar güç çekip fena ısınıyor, AMD stres testlerinde gücünü belirli limitlerde tutup o kadar ısınmıyor. Yani bilgisayarı normal kullanırken stres testi yapmadığımız için çok sorun olacak bir durum değil.
İ5 10600k var elimde 4 borulu cooler master ile 4.5 ghz Diyarbakır sıcağında oyunlarda 55 ile 65 derece arası.
Render ise taş patlasın 80 derece geçeceğini sanmıyorum. 100 test ettim 70 ile 78 arası bişeydi.
K serisi bir işlemci için değerlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Amd tarafında iyi olan ise vaat ettği ghz ne ise tamamını verebilmesi. İntel 4.8 diyor 4.5 geçmiyor.

Geri