Geçenlerde throttlestop diye bir uygulama görmüştüm, yaptığı iş intel işlemcilerde işlemcinin kullandığı Watt değerini sınırlandırabilmek tarzı bir şey. Aynısını kendim denemek istediğimde Universal x86 Tuning Utility diye bir uygulama ile yapılabildiğini gördüm. Bilgisayarım HP Victus 16 e0012-nt , AMD 5600H, Nvidia GTX1650 ve 16GB Ram var. Frostpunk 2'de yaptığım testte hiçbir ayar yapmadan önce işlemci ortalama 28-29 W enerji tüketiyor, sıcaklık 96-97 dereceleri görüyor fakat W değerini uygulamadan 8 W değerine sınırladığımda ise sıcaklık bir hayli düşüyor fakat fps değerlerinde hatrı sayılır bir düşüş söz konusu değil, buna bağlı olarak işlemcinin kullanılma yüzdesi de artıyor haliyle. Sorum şu bu tarz bir kullanım bilgisayara zarar verir mi ve bunu oyun harici günlük işlerde bilgisayar şarja bağlı değilken yine bu W değerini belli bir değere mesela 3-4 W seviyelerine sabitlesem (boşta ortalama 8-9W kullanıyor) bir sorun olur mu, işlemci veya herhangi başka bir parça zarar görür mü?