Kemal Kılıçdaroğlu Aday Olacakmış

Mansur Yavaş'ı, Millet İttifakı çatı adayı olarak gösterse; Ekrem İmamoğlu aday olmadan belediye başkanlığında mı kalır sence? Veya tam tersi bir durumda, Mansur Yavaş köşesine çekilip Ekrem İmamoğlu'na desteğini belirtir ve belediye başkanı olarak mı kalır?

İkinci bir sorum, Mansur Yavaş aday olursa HDP kanadından oy alabilir mi?

Son sorum ise, Ekrem İmamoğlu çatı adayı olursa; Canan Kaftancıoğlu'na rağmen ona oy verir misiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Akşener koalisyon hükümetinde bulundu. Bakanlık yaptı. Kılıçdaroğlu SSK'nın başındaydı ve SSK battı. 10 aylık torununa sigorta bağlatmıştı bu adam. Bu yaptığı yolsuzluk değil mi? Bunların hiçbir önemi yok mu gözünde?

HDP ittifak üyesi değil mi? Bunu cidden mi söylüyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun?

Asıl sizin beyniniz yıkanmış. Ortada bu kadar gerçek varken, "Ben CHP savunmuyorum, 19 yıldan önceki yapılanlara bakmam." diyerek kafanızı kuma gömüyorsunuz. Allah Erdoğan'ın ömrüne ömür katsın inşallah. 2023'teki zaferini izlerken, sen de burada olursun umarım.
100 ü 200 mü yapsak ya :D

Kalmaları lazım, İstanbul B.Bliği de önemli bir görev, seçime girip kaybetmesi halinde belediye başkanlığı da düşüyor diye biliyorum.
Kaybetmeleri durumunda değil, aday olma durumunda başkanlıkları düşüyor. Meclis üyelerinden birisi, belediye meclisi tarafından başkan seçiliyor. Mecliste de, Ak Parti çoğunluk taraf.

Ayrıca ikisinden birisi cb olursa diğeri daha yüksek mevkilere geçer yüksek ihtimalle.
Aday olmayan kişinin, diğerine destek verip koltuğunda kalacağını sanmıyorum. Daha yüksek dediğin şey, partinin genel başkanlığı olur. Başka türlüsünü kabul etmezler. Onun için de, Kılıçdaroğlu'nun kasetini yayınlamaları gerek. Başka türlü koltuğu bırakacak değil kendisi.

Mansur Yavaş büyük bir popülasyon kazandı, CHP'de en öne çıkan isim hata yapmadı bile denilebilir. Şöyle düşün +Mhpliler +Mansur aday olmazsa rte'ye veririmciler -Hdpliler. Mansur Yavaş kürtlerin suyuna gidecek konuşmalar yaparsa onlardan da alabilir.
Mansur Yavaş PKK'nın suyuna gidecek laflar yaparsa, HDP'nin oyunu alabilir; Kürtlerin değil. Onu yaparsa, zaten milliyetçi kanattan hiç oy alamaz. Geldiği partiye bakınca, HDP'den oy alabilmesi çok ütopik. HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, meclisteki İyi Partililere; "Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka oy verdik. Bizim oylarımız sayesinde o koltuklarda oturuyorsunuz." deyip rest çekmişti. Anlaşamadıkları belli, Mansur Yavaş'ı Başkan yapmak istemezler.

Ama, Mansur Yavaş konusunda haklısın. Muhalif kanatta, İmamoğlu'na nazaran daha çok seviliyor.

Sen Ekrem İmamoğlu'na oy verir misin; onu merak ediyorum ben. Mansur Yavaş çatı adayı olamadı diyelim, Canan Kaftancıoğlu'na rağmen bu adama oy verir misin?

Kaybetmeleri durumunda değil, aday olma durumunda başkanlıkları düşüyor. Meclis üyelerinden birisi, belediye meclisi tarafından başkan seçiliyor. Mecliste de, Ak Parti çoğunluk taraf.

Aday olmayan kişinin, diğerine destek verip koltuğunda kalacağını sanmıyorum. Daha yüksek dediğin şey, partinin genel başkanlığı olur. Başka türlüsünü kabul etmezler. Onun için de, Kılıçdaroğlu'nun kasetini yayınlamaları gerek. Başka türlü koltuğu bırakacak değil kendisi.

Mansur Yavaş PKK'nın suyuna gidecek laflar yaparsa, HDP'nin oyunu alabilir; Kürtlerin değil. Onu yaparsa, zaten milliyetçi kanattan hiç oy alamaz. Geldiği partiye bakınca, HDP'den oy alabilmesi çok ütopik. HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, meclisteki İyi Partililere; "Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka oy verdik. Bizim oylarımız sayesinde o koltuklarda oturuyorsunuz." deyip rest çekmişti. Anlaşamadıkları belli, Mansur Yavaş'ı Başkan yapmak istemezler.

Ama, Mansur Yavaş konusunda haklısın. Muhalif kanatta, İmamoğlu'na nazaran daha çok seviliyor.

Sen Ekrem İmamoğlu'na oy verir misin; onu merak ediyorum ben. Mansur Yavaş çatı adayı olamadı diyelim, Canan Kaftancıoğlu'na rağmen bu adama oy verir misin?
Veririm. Sen neden Mansur Yavaşa vermezsin mesela? Ekonomi, eğitim çok kötü şu an, bunları inkar etmiyorsundur diye düşünüyorum.

Belediyelerin performans kitapları olur kaynağım nonların çıkardığı resmi kaynaklardır.

Sayın başkan Ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağını vaad etmişti;
2018'de ulaşıma ayrılan bütçe %17 iken 2021 yılında %9 olması planlanıyor.

Kitapda 2.9km metro hattı yapıldır diyor.Başkanın seçim vaatlerindeki metro hattına ulaşacağı yıl 2150 oluyor.

Meclis sunumunda 11.9km metro hattı yapacağım derken kitapta 2.9km yazıyor hatta İbb meclisindeki diğer tarafa gönderilen taslakta 17.6km yazıyordu.Sunumda ise 11.9km'ye düştü.

11.9km metro hattı yapmak için 5milyar bütçeye ihtiyaç vardır fakat ne kadar bütçe ayrılıyor? 2 milyar.

Gelelim otopark konusuna; Başkan seçim vaatlerinde her yıl 20.000 5 yılda da toplam 100.000 kapasiteli otopark yapacağım dedi.Tv programlarında otopark meselesini sorun olmaktan çıkaracağım dedi.
Fakat resmi kitapta ise 2021 yılında 2500 kapasiteli otopark yapacağım diyor.Vaat ise 20.000 idi.Bahane ise pandemi.
Eğer her yıl 2500 kapasite otopark yaparsa 100.000 kapasiteye 2040 yılında ulaşacak.

Diğer vaade gelelim 15 tane yaşam vaddisi yapacağım diyor;
Kiyapta ise 1 yaşam vadisi bile geçmiyor sadece 3 tane var onlarda daha öncedden yapılan vadiler.

Gelelim sosyal yardım meelesine öenmli yerlerden;

Akp döneminde sosyal yarımlara ayrılan bütçe %3'e kadar serbest.Sonra Başkan %3'ü çok az buldu ve %15'e çıkaralım dedi,Mecliste onaylandı ve %15e çıktı fakat sayın Başkan yalan söyleeyip "Engellediler" twit attı tepki gelince kaldırdı.

RESMİ KAYNAKLARDA İSE BU BÜTÇEYİ %2'YE DÜŞÜRDÜLER.
Sözde sosyal bir devlet amacı güdüyorlardı.

2019'da yatırım bütçesi %47 iken 2021'de %32'ye düşürüldü. Yatırımlar belediyeler için çok çok önemlidirler.

Seçim vaatlerinde İstanbul nimet nşmet diyen Başkanın diğer vaadi ise bütçeyi %50 arttırmaktı lakin İstanbulun ana damarları olan yatırım bütçesini %15 düşürdü.

Ve söyle bir sözü var Vakıflara aktarılan parayı kesip bütçeye aktaracağım ee? ama bütçede düşüş var?garip.
Bütçe küçüldü yatırım küçüldü ee nerde bu artan paralar?

2019 yılındaki özkaynak oranı %24 iken 2021 yılında %19a düşmüş.

Reklam giderleri %104 artmış. Reklamlaaarr.

İşçi giderleri%9 azaltılıyor yani işçi çıkarmak anlamına geliyor.

@Maryo @AhmetN @erentezer

Üzücü haber. Jahrein ile olan yayında gerçekleşmiştir.
Video;

Zorunlu edit: AKP'li değilim. Olay şu Kılıçdaroğlunun oy potansiyeli az anketlerde görüyoruz. Mansur Yavaşın veya İmamoğlunun aday olması çok daha iyi olur.
Cumhurbaşkanı adayımız daha belirli değil dedi.

la olm malum adam fetönün kendisi darbeyi yapanda o hala savunuyo bunlar
19 yaşındayım diyorsun. FETÖ'nün geçmiş başbakan, cumhurbaşkanı ve siyasetçilerle olan ilişkisini anlatsam, umursamadan geçeceksin. Ben doğmamıştım o zamanlar diyeceksin.

Hadi onu geçtim, son 10 yıldaki FETÖ ve CHP ilişkisine bak. Örgütün televizyon kanalını, CHP'li Özgür Özel'in nasıl savunduğunu izle. Devlet, FETÖ ile savaşırken, muhalefetin bu örgüte nasıl destek verdiğini araştır. Sezgin Tanrıkulu, Erdal Aksünger gibi isimlerin neler konuştuğuna bak. Hiç mi videolarını izlemedin, kimin ne söylediğine bakmadın? Gerçi, o zamanlar 9 yaşındaydın; günümüzde de araştırmıyorsan, bilememen normal.

Sadece şu videoyu izlesen yeter aslında:

Sadece biz değil, Muharrem İnce ve Ümit Özdağ gibi isimler de CHP ile İyi Parti'nin FETÖ bağlantıları olduğunu söylüyor. Muhalif kanattan isimler bunlar, ikisini de siyasi olarak sevmem. Fakat siz ne kendi içinizdekilerin eleştirisini, ne de bizim eleştirimizi dikkate alıyorsunuz. Kafanızı kuma gömmüş, üç maymunu oynayarak seçime doğru gidiyorsunuz.

hocam gitmeme ihtimali yok onun yanında olan esnaf artık değil bide yeni oy verecek genç kesimde geliyor
Belediyelerin performans kitapları olur kaynağım nonların çıkardığı resmi kaynaklardır.

Sayın başkan Ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağını vaad etmişti;
2018'de ulaşıma ayrılan bütçe %17 iken 2021 yılında %9 olması planlanıyor.

Kitapda 2.9km metro hattı yapıldır diyor.Başkanın seçim vaatlerindeki metro hattına ulaşacağı yıl 2150 oluyor.

Meclis sunumunda 11.9km metro hattı yapacağım derken kitapta 2.9km yazıyor hatta İbb meclisindeki diğer tarafa gönderilen taslakta 17.6km yazıyordu.Sunumda ise 11.9km'ye düştü.

11.9km metro hattı yapmak için 5milyar bütçeye ihtiyaç vardır fakat ne kadar bütçe ayrılıyor? 2 milyar.

Gelelim otopark konusuna; Başkan seçim vaatlerinde her yıl 20.000 5 yılda da toplam 100.000 kapasiteli otopark yapacağım dedi.Tv programlarında otopark meselesini sorun olmaktan çıkaracağım dedi.
Fakat resmi kitapta ise 2021 yılında 2500 kapasiteli otopark yapacağım diyor.Vaat ise 20.000 idi.Bahane ise pandemi.
Eğer her yıl 2500 kapasite otopark yaparsa 100.000 kapasiteye 2040 yılında ulaşacak.

Diğer vaade gelelim 15 tane yaşam vaddisi yapacağım diyor;
Kiyapta ise 1 yaşam vadisi bile geçmiyor sadece 3 tane var onlarda daha öncedden yapılan vadiler.

Gelelim sosyal yardım meelesine öenmli yerlerden;

Akp döneminde sosyal yarımlara ayrılan bütçe %3'e kadar serbest.Sonra Başkan %3'ü çok az buldu ve %15'e çıkaralım dedi,Mecliste onaylandı ve %15e çıktı fakat sayın Başkan yalan söyleeyip "Engellediler" twit attı tepki gelince kaldırdı.

RESMİ KAYNAKLARDA İSE BU BÜTÇEYİ %2'YE DÜŞÜRDÜLER.
Sözde sosyal bir devlet amacı güdüyorlardı.

2019'da yatırım bütçesi %47 iken 2021'de %32'ye düşürüldü. Yatırımlar belediyeler için çok çok önemlidirler.

Seçim vaatlerinde İstanbul nimet nşmet diyen Başkanın diğer vaadi ise bütçeyi %50 arttırmaktı lakin İstanbulun ana damarları olan yatırım bütçesini %15 düşürdü.

Ve söyle bir sözü var Vakıflara aktarılan parayı kesip bütçeye aktaracağım ee? ama bütçede düşüş var?garip.
Bütçe küçüldü yatırım küçüldü ee nerde bu artan paralar?

2019 yılındaki özkaynak oranı %24 iken 2021 yılında %19a düşmüş.

Reklam giderleri %104 artmış. Reklamlaaarr.

İşçi giderleri%9 azaltılıyor yani işçi çıkarmak anlamına geliyor.

@Maryo @AhmetN @erentezer
?

Geri