Neler Yeni

Konsol Savaşları Bitti Kazanan PlayStation "Xbox 3. Parti Yayıncı Oluyor"

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

hola

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
hola
Hocam pc dediğiniz şey birçok oyuncunun elindeki şey. Ben konsolu olup da pcsi olmayan görmedim. Şimdi ms böyle bir adım attı millet xbox satıp ps aldı noldu ps alanlar arttı ps konsoldan kazanç sağladı ve gelecek nesiller için de avantajlı oldu sonuç olarak sony tüm konsol pazarını eline geçirdi ve ms özel oyunlarını pste satarak kazanç elde etmeye çalıştı
bir de şu açıdan bak çok iyi oyunlar yapmayı planlıyorsun 3 tane çok satan hayran kitlesi oluşturduğun oyun yaptın ve bunları ps store üzerinden sattın ve çok iyi satışlar yaptı diyelim. ardından bu oyunların 2. lerinin geleceğini duyurdun ve yalnızca xbox a özel olacak dedin ne olur bu durumda? ps tarafından kendi konsoluna milyonlarca oyuncuyu çekme fırsatın olacak. ben Microsoft'un kesinlikle uzun vadeli plan yaptığını düşünüyorum bildiğin PS ekosistemine sızmaya o oyuncu grubuna ulaşmaya çalışıyorlar ha kötü oyun yaparlarsa bu plan elde patlar ama iyi oyun yaparlarsa gelecek kitle denge değiştirici olur. ayrıca kötü oyun yapma durumunda bile yine ekonomik olarak avantajlı olan Microsoft oluyor.

bir de şu açıdan bak çok iyi oyunlar yapmayı planlıyorsun 3 tane çok satan hayran kitlesi oluşturduğun oyun yaptın ve bunları ps store üzerinden sattın ve çok iyi satışlar yaptı diyelim. ardından bu oyunların 2. lerinin geleceğini duyurdun ve yalnızca xbox a özel olacak dedin ne olur bu durumda? ps tarafından kendi konsoluna milyonlarca oyuncuyu çekme fırsatın olacak. ben Microsoft'un kesinlikle uzun vadeli plan yaptığını düşünüyorum bildiğin PS ekosistemine sızmaya o oyuncu grubuna ulaşmaya çalışıyorlar ha kötü oyun yaparlarsa bu plan elde patlar ama iyi oyun yaparlarsa gelecek kitle denge değiştirici olur.
1. Oyunu buna 2. Oyunu sadece şuna diye bir muhabbet olmaz merak etme. Olum fanboy olmayın mantıklı açıdan bakın

bir de şu açıdan bak çok iyi oyunlar yapmayı planlıyorsun 3 tane çok satan hayran kitlesi oluşturduğun oyun yaptın ve bunları ps store üzerinden sattın ve çok iyi satışlar yaptı diyelim. ardından bu oyunların 2. lerinin geleceğini duyurdun ve yalnızca xbox a özel olacak dedin ne olur bu durumda? ps tarafından kendi konsoluna milyonlarca oyuncuyu çekme fırsatın olacak. ben Microsoft'un kesinlikle uzun vadeli plan yaptığını düşünüyorum bildiğin PS ekosistemine sızmaya o oyuncu grubuna ulaşmaya çalışıyorlar ha kötü oyun yaparlarsa bu plan elde patlar ama iyi oyun yaparlarsa gelecek kitle denge değiştirici olur. ayrıca kötü oyun yapma durumunda bile yine ekonomik olarak avantajlı olan Microsoft oluyor.
Xbox ps i içten fethedecek bence.D

hola

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
hola
1. Oyunu buna 2. Oyunu sadece şuna diye bir muhabbet olmaz merak etme. Olum fanboy olmayın mantıklı açıdan bakın
mantıklı açıdan bakınca benim dediğim oluyor zaten biraz yönetici kafasından bakmaya çalış. at gözlüğünle bakınca senin gördüğün gibi görülüyor olaylar.

mantıklı açıdan bakınca benim dediğim oluyor zaten biraz yönetici kafasından bakmaya çalış. at gözlüğünle bakınca senin gördüğün gibi görülüyor olaylar.
Hahaha daha 10 mesaj önce fikirlerime katılıyordun ben mi at gözlüğüyle bakıyorum?

hola

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
hola
Hahaha daha 10 mesaj önce fikirlerime katılıyordun ben mi at gözlüğüyle bakıyorum?
şirket yöneticisi gibi empati yapman lazım çok yüzeysel yorumların var. siyah beyaz olarak görüyorsun her olayı. sony bu durumun en başından beri farkında Activision satışını bu yüzden istemedi. sony'nin kendisine ait olmayıp en çok para kazandığı oyun COD serileri. Microsoft'un COD u PS ye çıkartmamasından korktu. diğer korkusuda PS ye çıkartsa bile yine en çok parayı Microsoft'un kazanacağı hem de sony kullanıcıları üzeridnen kazanacağı gerçeğiydi.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Genel olarak Xbox fanatiklerinde durumu kabullenememişlik var. Microsoft'un bu hamlesi dört sene öncesinden belliymiş aslında. Şu an Konsol Üssü kanalından takip ediyorum.

yenigeldim

80+ Silver
Genel olarak Xbox fanatiklerinde durumu kabullenememişlik var. Microsoft'un bu hamlesi dört sene öncesinden belliymiş aslında. Şu an Konsol Üssü kanalından takip ediyorum.

Attığın videoya bakarsan xbox'ın daha düşük maliyetle sony ye göre daha fazla kar ettiğini görürsün.

1707339273152.png

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ayrıca Microsoft fiziksel oyun bölümünün tamamını kapatmış ki bu gelecek nesilde kutulu oyunların olmayacağının garantisi gibi bir şey. Sony de PS5 Slim modelinde disk kısmını modüler yapmıştı. Bilgisayar kasalarından DVD Romlar kalkalı zaten çok oldu.

hola

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
hola
Yalnız Sony konsollarından zarar etmiyor haberin olsun.
konsol satışından kar etmiyor sony oyun satışından asıl parayı kazanıyor.

destrox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
destrox
şu an oyun piyasasının en büyük şirketi biz kaybettik diyecek öyle mi :D arkadaşlar sizin neyin kafasını yaşıyorsunuz? xbox yeni taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışıyor yani nintendoya rakip olmaya hazırlanıyor. adamlar rekabeti genişletmek istiyor ne piyasadan çekilmesi! bu cihaz Series S'in yerini alacak Series X'in üst modeli ayrıca yine çıkacak. Microsoft öyle oyun firmalarını aldı ki bu firmaların yaptığı oyunları deli gibi oynayan bir topluluk var milyonlarca oyuncu demek bu tabi ki oyunları her platforma çıkartacak çünkü konsol satışı para kazandırmıyor bunu sony itiraf etti para kazandıran şey oyun satmak ve sony için acı olan taraf Microsoft bu paraları sony üzerinden kazanacak o yüzden bu kadar ağladılar Activision, Microsoft'a satılmasın diye!

Yav adamlar geçen nesil kaybettiğini kabul etti zaten bu nesil niye kaybettik demesin? Piyasanın en büyüğü olması hiçbir şey ifade etmiyor yeni firmalar aldılarda ne oldu hala rezalet oyunları. Geçen yıl iki tane balon patlattı adamlar. Ki oyunlarını Ps'ye getirmeleri = savaşı kaybetmeleri bu kadar basit neyi zoruna gidiyor? Sony konsol satışı para kazandırmıyor dedi evet ama çıkıp biz oyunlarımızı XBox'a getiriyoruz demedi :D Eğer öyle bir şey deseydi emin ol Sony savaşı kaybetti derdim. He XBox çıkıp henüz bir açıklama yapmadı kesin bir şey demek doğru değil fakat Phill yalanlamadı bunları. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa XBox 3. Parti yayıncı olacak ve bu savaşın bir anlamı kalmayacak, çünkü kaybetmiş olacaklar.

Oyun firmaları aldı diyorsun bu oyunları çıkıp Ps'ye getirdikten sonra o firmaların hiçbir anlamı kalmayacak yok strateji yapıyormuş da Sony tarafına oyunları getirip para kazanacakmış da :D Nasıl strateji bu? XBox konsolları artık satmayacak satmayacak, böyle bir strateji yok. Mesela elemanın biri çıkıp "Ooo XBox da Indiana Jones varmış XBox alayım ben" demek yerine, aynı oyunun Psde de olduğunu görüp "Hem Indiana Jones oynayacağım, hem de Sony oyunlarını oynayacağım. Bunu almak daha mantıklı" deyip gidip Ps'yi tercih edecek. Böylece Ps alıp hem sony oyunlarına para verip Sony'e para kazandıracak, Hem de XBox oyunlarını Ps'den satın alıp yine aynı şekilde Sony'e bir miktar para kazandıracak. Yani bu her türlü Sony'nin işine geliyor XBox konsolları zaten satmıyor artık hiç satmayacak kendinizi avutmayın.

Ayrıca XBox'un nintendoya rakip olabileceğine cidden inanıyorsan iyi güldüm, Nintendo yerden yere vurur XBox'u el konsolu konusunda rakipsizler XBox 40 yıl uğraşsa Zelda gibi bir başyapıt çıkaramaz o potansiyelde değiller, olamayacaklarda bu gidişle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şirket yöneticisi gibi empati yapman lazım çok yüzeysel yorumların var. siyah beyaz olarak görüyorsun her olayı. sony bu durumun en başından beri farkında Activision satışını bu yüzden istemedi. sony'nin kendisine ait olmayıp en çok para kazandığı oyun COD serileri. Microsoft'un COD u PS ye çıkartmamasından korktu. diğer korkusuda PS ye çıkartsa bile yine en çok parayı Microsoft'un kazanacağı hem de sony kullanıcıları üzeridnen kazanacağı gerçeğiydi.
Sen XBoxda Ps oyunlarını oynayamayıp, PSde XBox oyunlarını oynayabiliyorsan konu kapanmıştır. Yani XBox çok iyi bir 3. Parti yayıncı olabilir ama konsol savaşlarını kaybedecekler kimse çıkıp XBox kar etmeyecek XBox batacak falan demiyor. En azından ben demiyorum. Konsol savaşını kaybetmiş olacaklar kendi oyunlarını Ps tarafına getirdikten sonra istedikleri kadar konsol çıkarsınlar kim niye satın alsın bana mantıklı bir sebep söyle? Cod oyunlarıda ilk günden gpye gelmeyecekmiş zaten. Eee?

Son düzenleme:

TheworstD32132

80+ Bronze
Ben daha bu konuya girmiyorum, iki kesimde bu vasıfsız 500 dolarlik aletleri babasından daha çok savunuyor. Sony artık gözümden düşmeye baslıyor her dakika remastered yapmasından , Ms'de ümit yok zaten.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom