hola
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 325
- İsim
- hola
Uygunsuz davranış
Xbox'ın kaybettik demesinin tek sebebi İngiltere'de devam eden Activision davasında ikna olmayan mahkeme heyetini ikna etmeye çalışmasıydı. Zaten nintendo ve sony bizden daha çok konsol satıyor biz onların iddia ettiği gibi tekel olmayız diyorlardı. bunu defalarca yazdık konuştuk forumda aynı şeyleri yazdırtma bize git eski mesajları oku sonra bir şeyler yaz. kaybettik ifadelerinin hepsi stratejik laflar sonuç olarak işe yaradı ve Activision'ı aldı Microsoft.Yav adamlar geçen nesil kaybettiğini kabul etti zaten bu nesil niye kaybettik demesin? Piyasanın en büyüğü olması hiçbir şey ifade etmiyor yeni firmalar aldılarda ne oldu hala rezalet oyunları. Geçen yıl iki tane balon patlattı adamlar. Ki oyunlarını Ps'ye getirmeleri = savaşı kaybetmeleri bu kadar basit neyi zoruna gidiyor? Sony konsol satışı para kazandırmıyor dedi evet ama çıkıp biz oyunlarımızı XBox'a getiriyoruz demedi Eğer öyle bir şey deseydi emin ol Sony savaşı kaybetti derdim. He XBox çıkıp henüz bir açıklama yapmadı kesin bir şey demek doğru değil fakat Phill yalanlamadı bunları. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa XBox 3. Parti yayıncı olacak ve bu savaşın bir anlamı kalmayacak, çünkü kaybetmiş olacaklar.
Nasıl strateji olduğunu açıkladığım halde hala anlayamadıysan sıkıntı sende kardeş yapacak bir şeyim yok zeka oyunları oyna biraz bulmaca çöz belki faydası olur anlamanaOyun firmaları aldı diyorsun bu oyunları çıkıp Ps'ye getirdikten sonra o firmaların hiçbir anlamı kalmayacak yok strateji yapıyormuş da Sony tarafına oyunları getirip para kazanacakmış da Nasıl strateji bu? XBox konsolları artık satmayacak satmayacak, böyle bir strateji yok. Mesela elemanın biri çıkıp "Ooo XBox da Indiana Jones varmış XBox alayım ben" demek yerine, aynı oyunun Psde de olduğunu görüp "Hem Indiana Jones oynayacağım, hem de Sony oyunlarını oynayacağım. Bunu almak daha mantıklı" deyip gidip Ps'yi tercih edecek. Böylece Ps alıp hem sony oyunlarına para verip Sony'e para kazandıracak, Hem de XBox oyunlarını Ps'den satın alıp yine aynı şekilde Sony'e bir miktar para kazandıracak. Yani bu her türlü Sony'nin işine geliyor XBox konsolları zaten satmıyor artık hiç satmayacak kendinizi avutmayın.
Ubisoft bile Immortals Fenyx Rising gibi bir oyun üreterek zelda ya yaklaştı. yani üstüne çok düşmeyen bir şirket bile zelda ya yakın oyun yapabildi Microsoft istedimi çok daha iyisini yaptırabilecek potansiyelde hem parası hem ekibi var.Ayrıca XBox'un nintendoya rakip olabileceğine cidden inanıyorsan iyi güldüm, Nintendo yerden yere vurur XBox'u el konsolu konusunda rakipsizler XBox 40 yıl uğraşsa Zelda gibi bir başyapıt çıkaramaz o potansiyelde değiller, olamayacaklarda bu gidişle.
Mesaj otomatik birleştirildi:
şirketlerin değerleri ortada sony ve nintendo rakip bile olamaz Microsoft'a önce bir pazar değerlerini öğren sonra konuş savunduğun şirketlerin çapını haddini öğren.
1- Microsoft 2.964 Trilyon Dolar
2- Tencent 339.73 Milyar Dolar
3- Sony 121.89 Milyar Dolar
4- Nintendo 63.67 Milyar Dolar
Largest video game companies by market cap
List of the largest video game companies by market capitalization, all rankings are updated daily.
companiesmarketcap.com
Konsol savaşlarını kaybetmiyor Microsoft savaşı başka alana taşıyıp hepsinden önde olmak istiyor Cloud Gaming'e sony de geçmek zorunda kalacak başka çaresi yok onlar geçene kadar pazar payına Microsoft hem tecrübe hem oyuncu kitlesiyle hakim olacak. 10 sene sonra konsol diye bir şey kalmayabilir bunu sektörle ilgilenen herkes konuşuyor zaten. İnternet üzerinden netflix izler gibi TV den oyunlar oynanacak Microsoft buna yatırım yapıyor sony de yapmak zorunda kalacak. çünkü başka şansı yok hem donanım üretiminden para kaybedecek hem Cloud sistemine geç gelmesinin bedelini ödeyecek.Sen XBoxda Ps oyunlarını oynayamayıp, PSde XBox oyunlarını oynayabiliyorsan konu kapanmıştır. Yani XBox çok iyi bir 3. Parti yayıncı olabilir ama konsol savaşlarını kaybedecekler kimse çıkıp XBox kar etmeyecek XBox batacak falan demiyor. En azından ben demiyorum. Konsol savaşını kaybetmiş olacaklar kendi oyunlarını Ps tarafına getirdikten sonra istedikleri kadar konsol çıkarsınlar kim niye satın alsın bana mantıklı bir sebep söyle? Cod oyunlarıda ilk günden gpye gelmeyecekmiş zaten. Eee?