Dostum iyiki bir ps5 almissin ne bu fanlık
.
-bi tane redfall örneği vererek konsolun güçlü olmadigini soyluyorsun alakasi yok bilmeden konusmussun ps5 oyun yapimcilarina daha erken gittigi icin oyunlar daha optimize. Zaten 60fps sabit ile 56-57-59 gibi fps gibi degerler oyun deneyimi etkileyemez ama oyunlar series x de düzelmeye başladı zaten. Ve baska bir arkadasin dedigi gibi zaman gectikce series x ps5 ten daha iyi oldugunu yine gosterecek cunku ps5 donanimi yetersiz kalicak.
-xbox series s grafigi onemseyenler icin kotu bir konsol lafim yok ama suan en iyi konsolu. Series x olmasini degistirmiyor. Birkac tane exclusive oyun tek basina kimseye yetmez. Ghost of thushima falan yazmissin bide cop oyun olmasina ragmen
. Hem daha ucuz oyunlar, hem daha iyi gamepass(elden ringin gelecegi bile konusuluyor) ve live gold hizmeti(ps plus olmadan ps5 te ucretsiz verilen oyunlari oynayamiyorsun ama xboxda direkt kutuphanene geliyor.) Ki hic bosa atma eski nesilde(ps4) de yeni nesilde de xbox daha önde. Xbox one konsollari ps4 ü tokatlamisti resmen. Xbox one x ps4 proyu ezdi bitirdi zaten. Ps4 lerin çok satmasi bisey degistirmiyor. Series x ps5 ten hem daha guclu hem de duzgun bir depolamaya sahip.ps5 te 600 kusur gb alanin varken xboxda 800 küsür. Ps de zorlasan 500gb cikaracaklarmis
DD adamlar zorla flashla ssd tak diyor. Xboxda 1tb yine kafan rahat. Series x ps5 ten oyunlari yine gozle gorulmese de suan daha iyi oynatiyor. 6x, 8x gibi yakinlastirmalarda cok kolay farkediliyor xbox daha net bir goruntu vermis. Bu henüz birsey etkilemese de xboxun daha uzun süre yaşayacaginin belirtisi. Ps5 oyunlarin cozunurlugunu veya kare hizini dusurmeye basladigi zamanlar xbox kullananlarin daha uzun bir süre haberi bile olmayacak. Suan alinacak en iyi konsol xbox series x bosa resdetmeyin. Ve xboxda 9. Nesil degil 8.nesil gamepadler bile ele ps5 kolundan daha iyi oturuyor Birkac exclusive oyun var diye 600gb lik, daha az güçlü, daha kötü gamepad(adaptive trigger iyi bir özellik ama sirf fps icin aldiydan pc alaydin
), oyunlari daha pahaliya almak, yari fiyati olsa bile suan yine daha kotu bir abonelik sistemi almak isteseydim ps5 alirdim haklisin.ps4 pro falan zaten çok boşa cikmis konsol 4k bile degil upscale ediyor daha kotu grafiklerle sahte 4k deneyimi sunuyor. One x gercek 4k ve oyunlarda yine daha iyi performans veriyor. Series s i ben de her türlü gömerim gereksiz konsol diye ama series x veya one x i sevmemenizin tek sebebi ps fanboyu olmaniz