LAPTOTAN MÖNİTÖRE GÖRÜNTÜ AKTARINCA FPS DÜŞÜYOR

TheWocean

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba. Laptopumdan monitöre hdmi 2.0 kablosuyla bağlantı sağladığımda görüntü geliyor ancak ufo testi yaptığımda görüntüde donmalar oluyor ve sync failure unable to vsync hatası alıyorum ayrıca fps düşüyor. Laptopum hp victus işlemcisi i5 13500 ekran kartı 4050 75w. Monitörüm viewsonic 240hz. Sorunu çözmek için denediğim şeyleri yazıyorum ancak henüz kaynağını çözemedim;
1) Evde ayrıca kasalı bilgisayarım var ekran kartı rx 580 aynı kabloyla aynı monitöre aktarım yapınca 240 hz sorunsuz veriyor ve fps düşmesi donma vs. olmuyor. Dolayısıyla kabloda ve monitörde sorun olmadığını düşünüyorum.
2) Evde bir monitörüm daha vardı 72 hz lik. Laptoptan bu monitöre görüntü aktarımı yaptığımda ufo testlerinde herhangi bir sorun almıyorum. Yani 72 hz de sorun olmayıp 240hzde sorun oluyor ama kasadan rx580le bağlayınca 240hzde de sorun olmuyor. 4050, rx580den daha iyi olduğu için ekran kartınım gücü yetmiyor gibi bir sonuca da varamıyorum. Ya bilmediğim bir ayar olmalı ya da aklıma bir tek laptopun hdmi portunun sorunlu olduğu geliyor.
3) Monitörün hz 240 ken fps 200lere düşüyor, ayarlardan hzyi 144e aldığımda da 120lere düşüyor çok garip.
4) Son olarak type c to display port 1.4 kablosu satın aldım yarın onu deniycem ama pek bi umudum kalmadı.
Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim o kadar paraya monitör aldım laptop aldım ama sorun yaşıyorum, üniversite okuyorum derslerime mi odaklanıyım bu tarz sorunlara mı kafayı takıyım ne yapıcağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

Ekran yansıtma modu hangisine ayarlı?

çözünürlülük aynımı
Evet 1920x1080
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran yansıtma modu hangisine ayarlı?
3 Tane vardı hepsini denedim. İsimlerini hatırlayamadım ama iki farklı ekran yapan vardı mousela diğerine geçebiliyodun, laptopun ekranını kapatıp sadece monitörü açan vardı bir de laptopun görüntüsünü aktaran vardı. Sorun hiçbirinde çözülmedi.

Evet 1920x1080

3 Tane vardı hepsini denedim. İsimlerini hatırlayamadım ama iki farklı ekran yapan vardı mousela diğerine geçebiliyodun, laptopun ekranını kapatıp sadece monitörü açan vardı bir de laptopun görüntüsünü aktaran vardı. Sorun hiçbirinde çözülmedi.
FPS düşüşü sadece UFO testinde mi oluyor?

Hayır oyunlarda da oluyor.
Sıcaklıklara vs baktın mı çünkü FPS düşüşü bir noktaya kadar normal. GPU bambaşka bir ekran daha çalıştırıyor ve üstelik 240 Hz olarak. Oyunlarda GPU %100 kullanıma ulaşıyor mu? Boşta GPU kullanan işlemler neler?

Sıcaklıklara vs baktın mı çünkü FPS düşüşü bir noktaya kadar normal. GPU bambaşka bir ekran daha çalıştırıyor ve üstelik 240 Hz olarak. Oyunlarda GPU %100 kullanıma ulaşıyor mu? Boşta GPU kullanan işlemler neler?
Gpu sıcaklığına ve yüzde ne kadar kullanıldığına nasıl bakabilirim uygulama önerir misiniz? Bir de boşta gpu kullanan işlemler neler kısmını anlamadım nasıl bakabilirim?

Hocam hdmi kablosu 2.0 dediniz. Peki laptobun hdmi çıkışı kaç ?

Gpu sıcaklığına ve yüzde ne kadar kullanıldığına nasıl bakabilirim uygulama önerir misiniz? Bir de boşta gpu kullanan işlemler neler kısmını anlamadım nasıl bakabilirim?
MSI Afterburner. Onunla birlikte RivaTunerStatisticsServer da yüklenir onu da yükleyin.

Hiçbir başka uygulama açık değilken görev yöneticisinde gözükür. Genelde Masaüstü Pencere Yöneticisi işlem adıyla olur.

Geri