Neler Yeni

LGS'den çok korkuyorum

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
8. Sınıf öğrencisiyim, LGS girecek bu sene biliyorsunuz. Matematik dışında tüm derslerde gayet başarılı olduğumu düşünüyorum, denemelerde derslerim ortalama şu şekilde :

Türkçe 18-15 doğru
Fen 18-15 doğru
Matematik 3-7 doğru
İngilizce 9-10 doğru
İnkılap 8-10 doğru
Din 8-10 doğru

Çoğunlukla İngilizcede full çekiyor Türkçede 2-3 yanlış yapıyorum fende ise 2-4 yanlış arası. İnkılap ise 1-2 yanlış yada full oluyor din de aynı şekilde. Denemelerde ortalama 310-360 arası alıyorum cidden aşırı moralim bozuldu ne kadar çalışırsam çalışayım 400'e çıkamıyorum. Dershanelerde ki denemeler normal LGS'den biraz daha zor diyor hocalar ama bilmiyorum. LGS'de böyle puan alırsam Anadolu Meslek'ten başka bir lise tutturamam. Anadolu meslek liseleri de ailemin gözünde en berbat liseler. Bana sürekli baskı yapıyorlar dershaneye o kadar para veriyoruz senden hiçbir şey olmaz, seni Topkapı okullarına veririz artık (Topkapı okulları okul tutturamayan kişilerin gittiği okullarmış.) sen çalışmıyorsun vs. Artık cidden psikolojim bozulmaya başladı her hafta dershaneden sınav oluyoruz, bu hafta da normal sınav haftam zaten dershane de ayrı bir sınav yapıyor aynı şekilde anneme zaten sınav haftasındayız bir de bunu çıkardılar dediğimde "SiZ ZaTeN O DeRsAhNaeyE Ne İçİn GiDiYorSuNuz, SıNAv OlMaYacAksıNız Da BoŞ bOş OtUrAcak MıSıNız?!!!" Cevabını aldım. Aşırı sinir oldum. Evde anlamadığım konuları tekrar etmek için internetten konu anlatımları dinlediğimde bana "Siz bu konu anlatımlarını dinlediğiniz için düşük alıyorsunuz zaten" dedi. Neyse asıl olay bu değil.Ben bu sınav notlarını nasıl yükseltebilirim? Sınıf hocam bana tek sorunumun matematikte olduğunu matematik dışında derslerinin gayet iyi olduğunu söyledi.
Bende LGS'ye girdim. Netlerim aşağı yukarı bu şekildeydi. Ancak matematik olmadan cidden olmuyor...

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sözel derslerde Türkçe'de maksimum 2 yanlışın olsun.Diğer sözel dersler de tam yapmaya çalış.Matematik netlerini de en kısa zamanda düzeltmen lazım.Minimum 14 netin olsun.Fen'i de 17-18 nete çekmeye çalış.Bir de optik kodlamada kaydırma/yanlış işaretleme vs. olaylarına dikkat et öyle yanlış yapan çok kişi var.Sınav hayatında da başarılar diliyorum.İyi çalışmalar.

robin

80+ Silver
8. Sınıf öğrencisiyim, LGS girecek bu sene biliyorsunuz. Matematik dışında tüm derslerde gayet başarılı olduğumu düşünüyorum, denemelerde derslerim ortalama şu şekilde :

Türkçe 18-15 doğru
Fen 18-15 doğru
Matematik 3-7 doğru
İngilizce 9-10 doğru
İnkılap 8-10 doğru
Din 8-10 doğru

Çoğunlukla İngilizcede full çekiyor Türkçede 2-3 yanlış yapıyorum fende ise 2-4 yanlış arası. İnkılap ise 1-2 yanlış yada full oluyor din de aynı şekilde. Denemelerde ortalama 310-360 arası alıyorum cidden aşırı moralim bozuldu ne kadar çalışırsam çalışayım 400'e çıkamıyorum. Dershanelerde ki denemeler normal LGS'den biraz daha zor diyor hocalar ama bilmiyorum. LGS'de böyle puan alırsam Anadolu Meslek'ten başka bir lise tutturamam. Anadolu meslek liseleri de ailemin gözünde en berbat liseler. Bana sürekli baskı yapıyorlar dershaneye o kadar para veriyoruz senden hiçbir şey olmaz, seni Topkapı okullarına veririz artık (Topkapı okulları okul tutturamayan kişilerin gittiği okullarmış.) sen çalışmıyorsun vs. Artık cidden psikolojim bozulmaya başladı her hafta dershaneden sınav oluyoruz, bu hafta da normal sınav haftam zaten dershane de ayrı bir sınav yapıyor aynı şekilde anneme zaten sınav haftasındayız bir de bunu çıkardılar dediğimde "SiZ ZaTeN O DeRsAhNaeyE Ne İçİn GiDiYorSuNuz, SıNAv OlMaYacAksıNız Da BoŞ bOş OtUrAcak MıSıNız?!!!" Cevabını aldım. Aşırı sinir oldum. Evde anlamadığım konuları tekrar etmek için internetten konu anlatımları dinlediğimde bana "Siz bu konu anlatımlarını dinlediğiniz için düşük alıyorsunuz zaten" dedi. Neyse asıl olay bu değil.Ben bu sınav notlarını nasıl yükseltebilirim? Sınıf hocam bana tek sorunumun matematikte olduğunu matematik dışında derslerinin gayet iyi olduğunu söyledi
LGS'de denemelerdekinden yüksek alma ihtimalin yok.

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
Genelde denemelerde bende o civarında alıyorum, çok iyi bir derece yapmak istiyorum.
Netlerim
Türkçe 19 D 1 Y
İnk. 8 D 2 Y
İng. 10 D
Din 10 D
Mat 14 D 3 Y
Fen 18 D 2 Y
Genelde 440 puan alıyorum, umarım bu 3 ayda matematik netlerim artışa gider.
Denemede Aynı doğru sayısıyla matematikte 7 doğru yaptım ve 340 aldım. o.O2

Chrollo04

80+ Bronze
taktiği veriyorum
işin şakasını geçersek takma takarsan istersen evde 0 yanlış çıkar sınavda bitersin görmüşlüğüm var sınavda kötü alsan da üzülme ortalaman yüksekse iyi bir okula gidersin ki sen gittiğinde tüm okulun lgs ile girenlerden oluşacak o yüzden tinerci görmezsin

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Zaten türkeçde sadece mantık çıkacakmış orası kolay. Din-İnkılap-İngilizce fena değil çalışırsan. Matematiğe ağırlık ver. Denmeler LGS'den gerçekten daha zor yani bende öyleydi. En iyi denmeme 9 yanlış 1 boş idi. ilk dönemin başında LGS 6 yanlış 1 boş geldi. Zaten uzaktan eğitim ile işin çok zor sadece sınırlarını zorla. Yoruldun mu? Kalk dersten hava al, dışarı çık, dolaş. Belki bilirsin otuza beş metodunu. 30 dakika çalış 5 dakika dinlen. Böylelikle daha rahat ve seri çalışırsan ama fazla teknolojik cihazlarla uğraşma. Onun yerine dışarıda arkadaşlarınla gez. Lisede çok ararsın ortaokul arkadaşlarını emin ol.

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
taktiği veriyorum
işin şakasını geçersek takma takarsan istersen evde 0 yanlış çıkar sınavda bitersin görmüşlüğüm var sınavda kötü alsan da üzülme ortalaman yüksekse iyi bir okula gidersin ki sen gittiğinde tüm okulun lgs ile girenlerden oluşacak o yüzden tinerci görmezsin
Bu aralar Matematiğe önem verdim ve yavaştan faydalarını görüyorum sanırım. Normalde sınavlarda 65-75 arası alırken geçen gün olduğum sınavda 90 almışım. OBS Puanımı da yüksek tutmaya çalışıyorum. Ortalamam ortaokulda gayet iyi. LGS'den iyi bir puan alamazsam Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi'de düşünmüyorum değil. Arkadaşımın ablası oradan mezun oldu ve şuan İstanbul Üniversitesi'nde okuyormuş. Okulun Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden daha iyi olduğu söyleniyor. Abdulkadir Aksu'nun disiplini ve öğretmenlerinin Fen Lisesi düzeyinde olduğu söyleniyor.

OFERKAN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Osman Furkan Erkan
Matematiğimi de iyileştirmeye çalışıyorum. Anlamadığım zor konulara dönüp tekrar bakıyorum. Matematik sınavından 75-80 civarı bekliyorm.
daha çok onu değil de soru çözmeye çalış özellikle yeni nesil soruları
eğer çözemessen de video çözüm izle
umarım başarılı olursun

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
daha çok onu değil de soru çözmeye çalış özellikle yeni nesil soruları
eğer çözemessen de video çözüm izle
umarım başarılı olursun
90 Almışım. Soru okulda çok çok rahat her soruyu çözebiliyorum, dershanede zorluyorlar.

Chrollo04

80+ Bronze
Bu aralar Matematiğe önem verdim ve yavaştan faydalarını görüyorum sanırım. Normalde sınavlarda 65-75 arası alırken geçen gün olduğum sınavda 90 almışım. OBS Puanımı da yüksek tutmaya çalışıyorum. Ortalamam ortaokulda gayet iyi. LGS'den iyi bir puan alamazsam Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi'de düşünmüyorum değil. Arkadaşımın ablası oradan mezun oldu ve şuan İstanbul Üniversitesi'nde okuyormuş. Okulun Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden daha iyi olduğu söyleniyor. Abdulkadir Aksu'nun disiplini ve öğretmenlerinin Fen Lisesi düzeyinde olduğu söyleniyor.
ben sadece son ay çalışmıştım matematikte 9 boş 2 yanlış yaptım yani 3 ay çalışsan fulleye bile bilirsin

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam