Neler Yeni

Android MIUI'ı Neden Sevmiyorum

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
1- mi cloud zorunlu değil. Telefonu daha ilk aldığımda kurarken hiç oturum açmayabilirsin
Ne anlamı kaldı?

2- reklamlar kapanıyor. Reklam gelirlerini telefon fiyatına ekleseler "xoomöyö bö ködör pörö vörörlör mö? Hede hödö." Derlerdi. Bence cihazın fiyatını gerçekten düşürüyorsa zaten kapanabildiği için olabilir.
Herkes bunu yapmayı bilmez, anneme Note 10 aldık bunlar yüzünden telefonu kullanamadı. Milleti bunlar ile uğraştırmak mantıklı değil. Türkiye'de satılan telefonlar arasında ilk kez Xiaomi ile böyle bir durum ile karşılaştım.
3- redmiyi ve pocoyu kenara koyarsak
Bruh. Ben ne yazmışım peki?

5-3 senedir mi8, 2 senedir mi mix 2s(eşimde) kullanıyoruz. Herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Hala da memnunum. Telefon ne zaman bozulursa o zaman değiştiririm.
Forumlarda da araştırdığınızda sorunların yarısı MIUI ile çalışan cihazlara ait.
Onun dışında bir sorun yok.
Geriye ne kaldı ki? Daha ne olsun.

Aware

80+ Silver
Ne anlamı kaldı?

Herkes bunu yapmayı bilmez, anneme Note 10 aldık bunlar yüzünden telefonu kullanamadı. Milleti bunlar ile uğraştırmak mantıklı değil. Türkiye'de satılan telefonlar arasında ilk kez Xiaomi ile böyle bir durum ile karşılaştım.

Bruh. Ben ne yazmışım peki?

Forumlarda da araştırdığınızda sorunların yarısı MIUI ile çalışan cihazlara ait.

Geriye ne kaldı ki? Daha ne olsun.
Hayatımda daha büyük haterlık görmedim :D Devamm.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Beğenen beğeniyor bende beğeniyorum
Herkes bunu yapmayı bilmez, anneme Note 10 aldık bunlar yüzünden telefonu kullanamadı. Milleti bunlar ile uğraştırmak mantıklı değil. Türkiye'de satılan telefonlar arasında ilk kez Xiaomi ile böyle bir durum ile karşılaştım
Reklamdan kastınız menüdeyken vs. İse bana gelmiyor . Babamda redmi 8 bende mi 8 lite var. Samsung m10 dan buna geçtim 1 hafta oldu her yönden beğendim tabi ki karşılartırılamazlar fakat her yönleriyle ön veya geri noktaları var. 2018 ocakta çıkmış bir telefonda ben android 10 beklemezdim açıkcası . Ama gelmiş ve gayet hızlı çalışıyor memnunum

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Necati Serin
Global romları gercekten kötü sağlam aosp lazım(öneri bekliyorum)

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Note 8 kullanan biri olarak Ocak'tan beridir güncelleme almıyorum ve aşırı derecede donma ve kasma oluyor. Pili içiyor resmen cihaz. MIUI'dan nefret ettiğimi söyleyebilirim.
Model kaynaklı olan bir şeyi neden yazılıma bağladınız ben çözemedim.
4000mAh yetmiyorsa eğer 6000mAh gibi pilli telefonlara bakın. Note 8 fp bir telefondu zamanında ama bence güzel değildi . Note 8 proya geçin ya da m31s gibi telefonlara bakın

Control Panel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,093
İsim
Barış
Discord
kolonya#1389
1- mi cloud zorunlu değil. Telefonu daha ilk aldığımda kurarken hiç oturum açmayabilirsin

2- reklamlar kapanıyor. Reklam gelirlerini telefon fiyatına ekleseler "xoomöyö bö ködör pörö vörörlör mö? Hede hödö." Derlerdi. Bence cihazın fiyatını gerçekten düşürüyorsa zaten kapanabildiği için olabilir.

3- redmiyi ve pocoyu kenara koyarsak Xiaomi kendi markası telefonlara 2 sene güncelleme veriyor. Ben hiç eksik ya da geç güncelleme aldığımı hatırlamıyorum. Telefonumu alalı 3 sene oldu. Şu anda MIUI 12 ve android 10. Bundan sonra almayacak.

4- bir arayüzü var ve dünyanın en çok satan markasından ilham alıyor. Bence sıkıntı değil. O kadar marka arasında %100 özgün tasarım yapan çok da fazla yoktur. Huawei de arayüz olarak ios'e benziyor mesela.

5-3 senedir mi8, 2 senedir mi mix 2s(eşimde) kullanıyoruz. Herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Hala da memnunum. Telefon ne zaman bozulursa o zaman değiştiririm.

Benim eklemek istediğim bölgesel kullanımlar. Mesela yüz tanımayı kullanmak için telefonun bölgesini Çin yapıyorum. Onun dışında bir sorun yok.
Ama aynı fiyata daha iyi alternatifler varken alınmaz. Çok ucuzsa alınır ancak.

hocam eline sağlık çok güzel olmuş xiaomi fanları tabi bu dediklerinizi dahi görmezler ama güzel taraflı bir açıklama olmuş

Control Panel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,093
İsim
Barış
Discord
kolonya#1389
Model kaynaklı olan bir şeyi neden yazılıma bağladınız ben çözemedim.
4000mAh yetmiyorsa eğer 6000mAh gibi pilli telefonlara bakın. Note 8 fp bir telefondu zamanında ama bence güzel değildi . Note 8 proya geçin ya da m31s gibi telefonlara bakın
M31s 6GB Rami var fakat işlemcisi güçsüz. Realme 7 mesela işlemcisi mediatek fakat mediatekin f/p iyi işlemcilerindsn biri. Realme 7 daha mantıklı. Samsung'un M51 altı telefonları alınmaz.

Top Bottom