🔥İndirim MSI MAG A1000GL PCIE5 1000W 80Plus Gold ATX 3.1 Full Modüler Güç Kaynağı 7.099TL

kullandığın 9070xt'lere göre değişiyor. Hangi modeli kullaıyorsun
Hiç fark etmez isterse nitro+ kullansın kartın zaten spike da bile saniselik güç tüketimi 417W daha üstü yok, normal kullanımda 350W. 750W ortalama bir güç kaynağı bile 9070 XT tüm modelleri donunda sallar.

Bu güç kaynağı olayını fazla abartıyorsunuz işlemciler zaten 50-60-80W civarı güç tüketimine sahip, anakart ve diğer ıvır zıvır lar desen onların totali 30-40W bile etmiyor haliyle tek adam akıllı güç tüketen ekran kartları.

Ben uzun süredir 3080 12GB ve A650GF kullanıyorum, kartın TDP değeri 3080 Ti ve 3090 ile aynı 350W ve sıfır sıkıntı ama foruma sorsak oooo kanka 350W güç tüketen kart ile 650W PSU olmaz 🤣

GPU 400 de fazla fazla, CPU 100 de fazla ötesi fazla, anakartlar ortalama 30-35W tüketir, tam slotları ortalama 5-6W, SSD ler 2-3W, RGB kasa fanları ortalama 5W yani herşeyi fazla ötesi fazla hesaplasan 100W da diğer bileşenler etti sana 600W ee nasıl olmuyor 650W? kaldı ki tak prize gir oyuna her şey dahil sistemin tükettiği maksimum güç 450W görürsün o da maksimum peak yesen 500W der durur ama yoook yetmez kamka 650W en az 1650W PSU şart 🤣🤣

powercolor kendi sitesinde 900w yazmış. muhtemelen 750w da yeterlidir ama 9070xt ler peak yapmayı seviyor bazen çok ani sıçramalar yapıyor ama zaten undervolt yapmış dediğin gibi sıkıntı olmaz muhtemelen ama yinede ben onun yerinde olsam 1000w çekerdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir daha oku yok mu demişim?
Ani sıçrama yapmayan üst seviye kart var mı? :) Her kaliteli PSU ms süresince yüzde 120 verecek şekilde tasarlanır test edilir. Güç sıçralamaları kaliteli güç kaynakları için faso fiso.

Ryzenler default 78w ile 200w arası çekiyor. Üst seviye ryzen CPU olsa bile sistem yüzde 100 yük altında en fazla 600w arası çekedektir. 65 TDP li ryzen varsa yüzde 100 yük altında 450w çeker. Oyunlarda CPU yüzde 100de çalışmaz. 450w sn daha az çeker. 750w fazlasıyla yeter. 9070xt UV yapıldıysa 400w altına düşer. Gereksiz yüksek güç kaynağı almak elektrik faturaını arttırır. Sistem düşük yük altındayekn örneğin nette gezinirken 1350w güç kaynağı ile 750w arasında verimden dolayı güç farkı olur. Güç kaynaklarının en verimsiz yerleri ilk yükzde 20lik yerleridir. Gereğinden büyük alınan güç kaynağı düşük güçte fazla tüketim yaptırır.

Yanlış okumuşum pardon. Ama PSUda da 3x8 çıkısı var zaten besler. Peakler için ATX 3.0 desteklediğinden emin olmak yeterli

Kaliteli bi ATX 3.0 850W yeterli tüm portları doldur tüm RGBleri yak sorun olmaz
a850gl beyaz var B tier yeterli olur o zaman teşekkür ettim

Hocam 9700X ve 9070XT ile nasıl bir tecrübe yaşıyorsunuz ? Yağ gibi akıcı mı.
Gayet güzel işlemci zaten güçlü işi bilen arkadaşlar daha iyi bilir ama bana göre 2k ve üstünde 5080 bile besler bios da 170w seçeneği de var ama açmadım 105w kullandım uzun süre şu an auto da bir sorun yok gayet uyumlular 9070xt ile .

anladım. ben de reddevil almayı düşünüyorum da güç kaynağımda 4 adet pci 8 girişi var. cpu gücüne tek takıp gpuya üç tane taksam ne olur 9800x3d yeter mi tek güç girişi? anakarttım msi edge ti x870e fanları da lian li almayı düşünüyorum 8 tane toplam sıvı soğutmalarla birlikte 850w güç kaynağım yeterli gelir mi iade edip 1000w mu alsam
Olmadı bir pci kablonınun çıkışında ki 2 adet 8 pin bağlarsınız yani 1 8 pin tek kablo diğer 2 8 pin tek kablo üzerinden .

powercolor kendi sitesinde 900w yazmış. muhtemelen 750w da yeterlidir ama 9070xt ler peak yapmayı seviyor bazen çok ani sıçramalar yapıyor ama zaten undervolt yapmış dediğin gibi sıkıntı olmaz muhtemelen ama yinede ben onun yerinde olsam 1000w çekerdim

bir daha oku yok mu demişim?
Aynı ekran kartını undervolt yapmadan Enermax MAXPRO III 700W ile kullanıyorum hocam. İşlemcim 7800x3d şimdiye kadar performans konusunda sorun yaşamadım. Sadece Counter strike 2 ana menüsünde ekran kartında tiz bir ses geliyor ama çok sesli değil. Bu durumla karşılaşan var mı?

Gayet güzel işlemci zaten güçlü işi bilen arkadaşlar daha iyi bilir ama bana göre 2k ve üstünde 5080 bile besler bios da 170w seçeneği de var ama açmadım 105w kullandım uzun süre şu an auto da bir sorun yok gayet uyumlular 9070xt ile .

Olmadı bir pci kablonınun çıkışında ki 2 adet 8 pin bağlarsınız yani 1 8 pin tek kablo diğer 2 8 pin tek kablo üzerinden .
dediğini anlamadım tam olarak. tarif edebiilr misin şurdan

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-27 194300.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-27 194300.webp
    29 KB · Hit: 27

Hocam 3x8 pin giriş var ekran kartında 1 adet 6+2 pci kabloyu bağladığınız diğer 2x8 pin girişide attığınız resimdeki sağ üstteki kabloyu(tek kablo üstünde 2x6+2 bağlantı mevcut) bağlarsınız hiçbir sorun olmaz .

kanka özür diliyorum ama anlamadım ya....
Hocam 3x8 pin giriş var ekran kartında 1 adet 6+2 pci kabloyu bağladığınız diğer 2x8 pin girişide attığınız resimdeki sağ üstteki kabloyu(tek kablo üstünde 2x6+2 bağlantı mevcut) bağlarsınız hiçbir sorun olmaz .

kanka özür diliyorum ama anlamadım ya....
Şimdi ekran kartında 3 adet 8 pin güç girişi var senin güç kaynağında da 2 adet pci güç kablosu olduğunu farz ediyorum bu kabloloların bir adetinde 2 adet 6+2 pin kablo vardır muhtemelen bir adet kabloyu ekran kartının 8 pin girişe bağla diğer kabloyuda ekran kartının kalan 2 adet 8 pin güç girişine bağla sorun olmaz .

Şimdi ekran kartında 3 adet 8 pin güç girişi var senin güç kaynağında da 2 adet pci güç kablosu olduğunu farz ediyorum bu kabloloların bir adetinde 2 adet 6+2 pin kablo vardır muhtemelen bir adet kabloyu ekran kartının 8 pin girişe bağla diğer kabloyuda ekran kartının kalan 2 adet 8 pin güç girişine bağla sorun olmaz .
3x8 yapma 2x8 yap yeter mi diyorsun yani. 3 girişi de doldurmama gerek yok?

Ani sıçrama yapmayan üst seviye kart var mı? :) Her kaliteli PSU ms süresince yüzde 120 verecek şekilde tasarlanır test edilir. Güç sıçralamaları kaliteli güç kaynakları için faso fiso.

Ryzenler default 78w ile 200w arası çekiyor. Üst seviye ryzen CPU olsa bile sistem yüzde 100 yük altında en fazla 600w arası çekedektir. 65 TDP li ryzen varsa yüzde 100 yük altında 450w çeker. Oyunlarda CPU yüzde 100de çalışmaz. 450w sn daha az çeker. 750w fazlasıyla yeter. 9070xt UV yapıldıysa 400w altına düşer. Gereksiz yüksek güç kaynağı almak elektrik faturaını arttırır. Sistem düşük yük altındayekn örneğin nette gezinirken 1350w güç kaynağı ile 750w arasında verimden dolayı güç farkı olur. Güç kaynaklarının en verimsiz yerleri ilk yükzde 20lik yerleridir. Gereğinden büyük alınan güç kaynağı düşük güçte fazla tüketim yaptırır.
Yüksek güç kaynağı elektrik faturasını artırmaz hocam, geri kalan kısıma katılıyorum ama bu kısım yanlış.

Evet PSU ların en verimsiz kısmı ilk %20 ve son %20 lik kısımdır doğru ama ne kadar verimsiz? çok eskiden dediğiniz doğruydu %20 yükte PSU %75 verimlilik sağlarken %50-60 yükte %85 sağlıyordu ama günümüzde böyle bir durum söz konusu değil, artık en verimli olan kısım ile en verimsiz kısım arasında bile %1-2 anca oynuyor hatta o kadar bile oynamıyor.

Misal Enermax DFX 1350 bu şekilde, Gold ama platinium u geçtim yer yer titanium seviyesinde verimlilik sağlıyor ve en verimli haliyle en verimsiz hali arasında sadece %1.02 fark var.

Ekler

• 1000022110.webp
    1000022110.webp
    195.8 KB · Hit: 27
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,980
Üyeler
183,787
Son üye