Yardım Msi Servis Point Mağduriyeti

gb55

80+
Reaksiyon skoru
9
Beyler selam, Vatan bilgisayardan msi rtx 5060ti 16gb bir ekran kartı almıştım aldığım ilk aydan itibaren sorunlar yaratan bir karttı. Bu kart yüzünden tam tamına üç kez sistem değiştirdim ancak sorunlarım çözülmedi. 4 kez servise gitti ama sağlam diyip gönderdiler ama 5. Kez gidince sorun görülmüş ve gpu su değiştirildi onarıldı şeklinde işlem yapılarak bana gönderildi. Ancak ben servise her seferinde tamir istemiyorum diyerek göndermiştim ve son seferde de açıkça iade veya değişim raporu istiyorum yazdım ona rağmen bu işlem yapılmış. Thh ye başvurmak harici yapılacak bir şey var mı sizce? Tam tamına 7 aydır maddi manevi baya yordu bu iş beni.

Thh dışında yapılabilecek bir şey yok sanırım. Attığınız mail ve değişim talebi ile servisin yaptığı uygulamanın raporunu Thh’ye verin gerekli işlem yapılır

Chipset değişimini kabul etmezdim. THH dışında çözüm gözükmüyor maalesef.
Hocam kabul etmezdim haber verselerdi 😅adamlara test edilsin diye gönderdim tamir edip göndermişler. Bilgi almak için ben aradım da öğrendim tamir yapıldığını. Servisteki eleman bile thh başvuru yaptıysanız haklı çıkarsınız büyük ihtimalle dedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Thh dışında yapılabilecek bir şey yok sanırım. Attığınız mail ve değişim talebi ile servisin yaptığı uygulamanın raporunu Thh’ye verin gerekli işlem yapılır
Direkt servise attığım raporu ve onların tarafıma ilettiği raporu thh ye belge olarak yükledim. Servisi tekrar arayıp konuşmak süreci kısaltır mı acaba diye düşünüyorum.

Adam bir de pişkin pişkin ne güzel kart yenilenmiş işte diyor aşırı sinir etti beni durduk yere.

Hocam kabul etmezdim haber verselerdi 😅adamlara test edilsin diye gönderdim tamir edip göndermişler. Bilgi almak için ben aradım da öğrendim tamir yapıldığını. Servisteki eleman bile thh başvuru yaptıysanız haklı çıkarsınız büyük ihtimalle dedi.

Direkt servise attığım raporu ve onların tarafıma ilettiği raporu thh ye belge olarak yükledim. Servisi tekrar arayıp konuşmak süreci kısaltır mı acaba diye düşünüyorum.

Adam bir de pişkin pişkin ne güzel kart yenilenmiş işte diyor aşırı sinir etti beni durduk yere.
Thh sonucu gelsin 15 gündü sanırım itiraz hakları var, o süreyi iyi öğrenin sonra da ilamlı icra başlatırsınız

Servis point bence özünde iyi ama çalışan arkadaşlar tam olarak istenileni beklenileni veya zamanında işini bence tam olarak yapamıyor.
Bende MSI kasamın RGB kontrolcüsünde problem yaşamıştım 1 sene de yenisini gönderdiler.
MSI'ın global iletişim kanallarından doğrudan konuyla alakalı MSI a yazın iletişim formlarını vs. doldurun doğrudan MSI yönlendirip sizinle iletişime geçtirecekler zaten.
Ben bu şekilde 1 sene sonunda yeni kontrolcümü alabilmiştim. Servis point ile iletişime geçince tamam göndericez diyip 1 sene beklettilerdi, MSI'ın tüm formlarından iletişime geçtim 2 gün içinde dönüş sağlandılar 2 gün sonra da kontrolcüm gelmişti misal.

İlk göndermen 6 ay içindeyse thhye kusurlu mal diye başvur yenisini veya para iadesi istediğin üstünde sen karar ver

Bir malın ayıplı olup olmadığına ilişkin ispat yükü kimdedir?
Malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir.

Tüketicinin ayıplı mala ilişkin seçimlik hakları nelerdir?
Tüketicinin ayıplı mal kapsamında;
Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme
olmak üzere dört seçimlik hakkı bulunmaktadır.Satıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Dolayısıyla bu seçimlik hakların yerine getirilmesinde satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Ancak, üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.

Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değişimi satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirmesi hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir.

Geri