- Reaksiyon skoru
- 56
5080'i bilmem hocam da ben giriş seviyesi kartların VRAM sıkıntısından bahsettimKnk 5080 e de 16 koymus
5080'i bilmem hocam da ben giriş seviyesi kartların VRAM sıkıntısından bahsettimKnk 5080 e de 16 koymus
hocam ben rt rt hala diyorum artık oyunlar rt gömülü ozmn amd kullanan yeni oyunlar oynamasın anlamına gelir buNvida tabiiki daha iyi ama TR de yaşıyoruz ve tr için en önemli şey fiyat zaten 9060xt yerine 5060ti daha mantıklı ama şuanda en mantıklısı 9070xt dir bu koşullar altında. Ve rt rt rt demişsiniz ama fps tarzı veya rt oynamayanlar için saf güç önemli yani daha iyi diyemezsiniz sadeve kullanıcı senaryosuna göre iyi kötü diyebilirsiniz
9070xtde 2 seneye ultradan orta-yüksek grafiklere geçsen zaten yeter bi zahmet zorlansın. Render konusunda nvidia daha iyi zaten. Üstüne amd 110 dereceye kadar sıkıntı yok diyor.iyi bayramlar kral bence bellek sicakligi onemli ne kdr soguk o kdr usun omur mesela bu yil 9070xt qldin 2 yil sonra renderlik isin var 5060ti daha iyi is yapicak rt ve 3.neden ztn en onemlisi 2 yil sonra tum oyunlar rt gomulu gelirse nasil olucak
kral ömrü için diyorum ben sıcaklığı bide tr de insanlar 5 yıl götürsün ve ucuz olsun diye alıyor kartı ve bir sonraki yıl gta 6 çıktığında rt gömülü olucak oynayamamak koyar insana çünkü 60 70 k para bayıyorsun9070xtde 2 seneye ultradan orta-yüksek grafiklere geçsen zaten yeter bi zahmet zorlansın. Render konusunda nvidia daha iyi zaten. Üstüne amd 110 dereceye kadar sıkıntı yok diyor.
Genel ve saçma bir yargı, bir ürün üzerinden firmaya yorum yapmak absürt. O zaman ben de neden NVIDIA alınmaz onu anlatayım.merhaba beyler şimdi size niye amd değil de nvdia onu anlatıcağım yeni nesil kartlardan bahsediceğim
1.Eski teknoloji gddr6 var ve yeni nesil kart olucaksa niye gddr6 var
2.Tensor core cimrisi amd
Alıntıyı görüntüle 9070XT Alıntıyı görüntüle5060
3.Yeni nesil rt oyunlarında ki performans
Alıntıyı görüntüle
4.Güç tüketimi 5070 Tİ oyunda genel olarak daha iyi 9070XT den daha az güç tüketiyor
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
5.Bellek sıcaklıkaları
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
6.amd sadece ucuz
hocam 20k ya 5060ti 16 ve 60 k ya 5080 16 burada sıkıntı5080'i bilmem hocam da ben giriş seviyesi kartların VRAM sıkıntısından bahsettim
ha işte bundan bahsediyorumÖncelikle Tüm Forumun Kurban Bayramanı Kutluyorum
Konuya Gelicek Olursak Artık Devir Teknoloji Kimin Teknolojisi Önde İse O Kart Uzun Yıllar Hizmet Edicektir Ama Amd Kendini Nvdia Sanmaya ve Pazar Payı Tamamen Kendinde Gibi Davranıyor Senin Ürünlerin Rakini Gerisinde ve Rakip İle Aranda Fiyat Farkı Çok Fazla Olmalı Tercih Edilsin
Temel Örnek 5070Ti İlk geldiginde 50k ya gelmişti bilen o dönemi hatırlar 9070xt bir çıktı 29k arada fark 20 k idi ve 20 k farka efsane karttı şimdi 5070ti stokları bollaştı 10k fiyat düştü ama 9070xt nin fiyatı 29k dan 35-37k ya kadar çıktı şimdi ise 32 bandında geziyor 9060xt 18k rakibi 21k sen fiyat olarak düşük tutmak zorundasın böyle az rakamlara kimse amd almaz
Sen forumu takip etmiyon herhalde, kartlar çıktığından beri kaç kişiyle tartıştım, 4-5K fiyat farkına bile ısrarla 9070XT önerenler var bu forumda, 5070Tİ önermemize rağmen bize fanboy diyorlarkimse aynı veya yakın fiyattaysa git amd al demiyor zaten, bir akıllı sizsiniz
valla 40k bütçe için 5 k dan fazla fark varsa alırım yoksa nvdia ve şuan 9070xt alınırSen forumu takip etmiyon herhalde, kartlar çıktığından beri kaç kişiyle tartıştım, 4-5K fiyat farkına bile ısrarla 9070XT önerenler var bu forumda, 5070Tİ önermemize rağmen bize fanboy diyorlar35K bütçesi olan adam 4-5K ekler ben ekleyemeyen görmedim daha. Tabi ben önerirken 9070XT 38K felandı şimdi düşmüş.
Rekabet herzaman oyunculara yarar, fakat AMD nin bu seride NVIDIA yetişmesi sebebi, NVIDIA nın fren yapması, TSMC de limite takıldı NVIDIA ve AMD gibi TDP boost yapmamak için kartları frenledi, RTX 6000 serisinde 3nm ye geçiş yapacak yani asıl kas gücü sıçramasını ozaman görücez, sonrasında ne yaparlar bilmiyorum çünkü nm sınırına dayandılar. NVIDIA istese TDP boostlayıp kartın gücünü %50 koyabilirdi ama yapmıyor, adamlar daha düşük W değeriyle daha güclü kart yapıyor mimari olarak çok başarılı firma. Bide şunu unutmayın biz burda birbirimizi boşuna yiyoruz, ben 9060xt gördükten sonra kesinlikle iki firmanın arkada anlaşma yaptığına inanıyorum, çünkü fiyat olarak kıç kıça koyup güç olarakda neredeyse aynı kartı çıkartması tesadüf olamaz. Hadi Nvidia frenliyor AMD niye öne geçmiyor adam gibi, çünkü pazarlama taktiği izliyorlar bunu kanıtlayamam ama ben artık böyle düşünüyorum.ben amd nin bir sonraki nesilde daha büyük bir geri dönüş yapabileceğini düşünüyorum açıkçası nvidia hala tekel , amd şu an sadece kıstırdı yakaladı ha 9070XT hala çok iyi bir kart orası ayrı ve genel olarak oyun için kart ürettikleri için tensor core cimriliği birazcık bile olsa göz ardı edilebilir yüksek W sorunu 7000 serisine göre az kısaca yine dediğim gibi asıl '' rakip '' olacakları seri muhtemelen bir sonraki olur.