Neler Yeni

Ölü piksel çıktı iade etmeli miyim?

mutuyu67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
tuna yurdakul
Merhaba. 30.12.2024 tarihinde İtopyadan GIGABYTE G24F-2 monitör sipariş verdim. Geldiğinde ölü piksel testi yapmıştım ama ölü piksel görememiştim bugün bir tane ölü piksel fark ettim. Sonrada ölü piksel oluşabiliyor mu yoksa ilk başta ben mi fark etmedim acaba. Bu ölü pikseller sonrada çoğalabilir mi? İade edebiliyor muyum ve edebiliyorsam etmeli miyim sizce

Ekler

• WhatsApp Image 2025-01-17 at 19.48.47.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-17 at 19.48.47.jpeg
    1.5 MB · Hit: 99

mutuyu67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
tuna yurdakul
Etmelisiniz çünkü ölü piksel çürük elma gibidir yayılır. Sıfır bir üründe kabul edilemez.
Nasıl bir yol izliyim şimdi. İtopya desteğe yazdım ama hafta içi 09:00-18:00 arası hizmet veriyoruz diyor. Yarın Cumartesi 2 gün bunlara ulaşamayacak mıyım ne saçmalık bu ya. Ürün teslim edilmesinin üstünden yarın itibari ile 2 hafta geçmiş olacak itopya iade alır mı yoksa GIGABYTE a mı yollamak lazım

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
754
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Etmelisiniz çünkü ölü piksel çürük elma gibidir yayılır. Sıfır bir üründe kabul edilemez.
Ölü piksel çürük gibi yayılması diye bir şey yok. Yayılmayanlar hatta kendi halinde tamir olanlar bile vardır internette araştırarak bulabilirsiniz.

2 hafta içerisinde koşulsuz iade hakkınız var ( değişmediyse geçenlerde yeni kanun iade hakkı vs diye bir haber okumuştum inşallah doğru değildir ) koşulsuz iadeniz olmasa bile ilk 6 ay garantiden değişim veya onarım talep edebilirsiniz ölü piksel için. Vaktiniz varsa bence uğraşın garantiye gönderin.

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Nasıl bir yol izliyim şimdi. İtopya desteğe yazdım ama hafta içi 09:00-18:00 arası hizmet veriyoruz diyor. Yarın Cumartesi 2 gün bunlara ulaşamayacak mıyım ne saçmalık bu ya. Ürün teslim edilmesinin üstünden yarın itibari ile 2 hafta geçmiş olacak itopya iade alır mı yoksa GIGABYTE a mı yollamak lazım
İtopya iade almaya bilir. 2 hafta geçiyor ama 14 iş günü ise eğer işler değişebilir tabi tam bilmiyorum. Gigabyte ilede iletişim kurun hatta firmanın iade almadığını söyleyin yardımcı olabilirler. Logitech aldığınız yer iade almayacağınıza dair bir mail atarsa bunu logiteche ilettiğinizde kendileri yardımcı oluyordu gigabyteda öyle bir yol izliyor olabilir .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ölü piksel çürük gibi yayılması diye bir şey yok. Yayılmayanlar hatta kendi halinde tamir olanlar bile vardır internette araştırarak bulabilirsiniz.

2 hafta içerisinde koşulsuz iade hakkınız var ( değişmediyse geçenlerde yeni kanun iade hakkı vs diye bir haber okumuştum inşallah doğru değildir ) koşulsuz iadeniz olmasa bile ilk 6 ay garantiden değişim veya onarım talep edebilirsiniz ölü piksel için. Vaktiniz varsa bence uğraşın garantiye gönderin.
Var hocam laptopumda 1 tane ile başlayan ekranın yarısını kaplamıştı bu bahsettiğiniz şey istisna durumlar için böyledir . Sıfır üründe böyle bir durum kabul edilebilir değil . Para ver sonra rezil ol paranla . Olacak iş değil. Arkadaş biraz geç kalmamış olsaydı iyiydi.

mutuyu67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
tuna yurdakul
İtopya iade almaya bilir. 2 hafta geçiyor ama 14 iş günü ise eğer işler değişebilir tabi tam bilmiyorum. Gigabyte ilede iletişim kurun hatta firmanın iade almadığını söyleyin yardımcı olabilirler. Logitech aldığınız yer iade almayacağınıza dair bir mail atarsa bunu logiteche ilettiğinizde kendileri yardımcı oluyordu gigabyteda öyle bir yol izliyor olabilir .

Var hocam laptopumda 1 tane ile başlayan ekranın yarısını kaplamıştı bu bahsettiğiniz şey istisna durumlar için böyledir . Sıfır üründe böyle bir durum kabul edilebilir değil . Para ver sonra rezil ol paranla . Olacak iş değil. Arkadaş biraz geç kalmamış olsaydı iyiydi.
ölü pikseller bugün oluştu ilk başta yoktu test yapmıştım

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow

Hocam ayrıca şöyle yapabilirsiniz cumartesi kargolar yarım gün sabahtan gönderirseniz itopyaya 14. Gün yola çıkmış olur bu sayede kabul etmek zorunda kalırlar.

ölü pikseller bugün oluştu ilk başta yoktu test yapmıştım
Aaa bu durum daha kötü olmuş hocam 2 haftada ölü pixel çıkması kötü bi durum. Umarım sorun bi şekilde çözülür.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Arda Teksin
sadece siyah renkte belli gibi diğer renklerde fark edilmiyor
aynı sorunu bende yaşamıştım 2 monitörde biri mag256f diğeri g24c4de ikiside siyah renkte belli oluyordu biraz daha dikkatli bakarsan daha fazlası vardır görebilirsin bu panelin direk kusurlu olduğu anlamına geliyor iade alırlar.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
754
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar

Ölü piksel yayılan bir şey değil hocam. Evine aldığjn Led gibi düşün bir tanesi bozulduğunda diğerleri yanmaya devam ediyor aynı mantık. Ama panel üretimi kalitesizse zamanla diğer pikseller de bozulduğu için sen yayıldığını sanıyorsun. Ölü pikselin bile 2 çeşidi vardır 1 sıkışan 2 gerçekten ölü piksel. Gerçekten ölü pikseli ne yapsan kurtaramazsın ama sıkışmışsa el yöntemiyle bile kurtarırsın yapanları gördüm kendim yapamadım. Ekrana uygulanan fiziksel hasar da ölü pikseli arttırabilir özellikle laptoplarda hızlı kapatma vurma gibi şeyler ölü pikseli arttırır kesin yayıldı şeklinde bahsedemezsin yani. Geçici ölü piksel ise renk döngüleri ve gerekli renk yazılımları ile kurtarabilirsin ölü pikseli. eğer bu yöntemler işe yaramazsa kesin ölmüştür kurtarılamaz garanti varsa panel değişimi yapılacak.

mutuyu67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
tuna yurdakul
aynı sorunu bende yaşamıştım 2 monitörde biri mag256f diğeri g24c4de ikiside siyah renkte belli oluyordu biraz daha dikkatli bakarsan daha fazlası vardır görebilirsin bu panelin direk kusurlu olduğu anlamına geliyor iade alırlar.
garantiye yollayınca iade oluyor mu yoksa panel değişimi yapıp geri mi yolluyorlar. İade olursa Mag256f alınır mı indirimde şuan 4.200 tl

zorlu123123

80+ Bronze
dostum ilk olarak ekranındakiler ölü pixel değil sıkışıık parlak pixel siyah ekranda ölü pixel anlayamazsın zaten

2. si kendiliğinden geçebilir bunlar haberin olsun
3. ilk fotoda kırmızıyı görmemen normal baktıgın açıya göre renkte değiştirirler yeni başka pixellerde görebilirsin 2 sinide değişik açılardan bakarsan yeşile maviye sarıya başka renklerede dönerbilirler BAKTIGIN AÇIYA GÖRE KAYBOLABİLİRDE haberin olsun iyi forumlar

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Arda Teksin
garantiye yollayınca iade oluyor mu yoksa panel değişimi yapıp geri mi yolluyorlar. İade olursa Mag256f alınır mı indirimde şuan 4.200 tl
bana kalırsa alınmaz sevmedim ayakları çok sallanıyor.
G2412f bak

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hocam, kutusuna koy kapat güzelce gönder gitsin iadeye. Bakalım sonuç ne olacak.

Yada işte Gigabyte yetkilisiyle görüşcen. Ne gibi bi tamir veyahut değişim yapıyorlar öğrenicen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Enes Özkan
Hocam marka süreci uzatabilir fakat siz haklısınız iade hakkınız mevcut ilk 6 ay içinde çıkan bir sorun ürünün ilk alındığında olduğu varsayılır.
(Kaynak: https://tuketici.ticaret.gov.tr/yay...yipli-mal-ve-hizmetler-hakkinda-bilgilendirme)

Burada denildiği gibi ilk alındığında sorun olduğu kabul edildiği için panel değişimi değil ürünün birebir değişim yapma hakkınız olur, değişim istediğinizi satıcıya bildirirsiniz.

mutuyu67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
tuna yurdakul
Hocam, kutusuna koy kapat güzelce gönder gitsin iadeye. Bakalım sonuç ne olacak.

Yada işte Gigabyte yetkilisiyle görüşcen. Ne gibi bi tamir veyahut değişim yapıyorlar öğrenicen.
itopya ile iletişime geçemiyorum ki haftasonu olduğu için. nasıl göndereceğim itopyaya. Bu iki tane piksel çoğalır mı acaba ya çoğalmayacaksa çok ta sıkıntı değil bu şekilde kullanılır siyah harici belli olmuyor pek. Çoğalır mı diye korkuyorum bi tek

Top Bottom