Neler Yeni

Oyuncu Koltuğu Tavsiyeleri ve Piyasa Eleştirisi(Koltuk Arayanlar Göz Atmalı)

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa

Bunu aldım çok rahat dostum, tavsiye ederim.
Hocam Xprime'a uzun süre baktım. Titan modeline. Daha sonra kurulum videosunu inceledim. Kullanılan yıldız vidalar ve yuvalarının açılış biçimleri gözüme çok kötü ve kalitesiz gelmişti. Sonra Hawk'ın kurulumunu izledim. Onda kullanılan somun tarzı vidalar daha kaliteli görünüyordu. Yuvalar da daha profesyonel açılmış gibiydi. Uzun süre kullanımda bu vidalar gevşer, sürekli sıkmak gerekir diye düşünmüştüm. Ne süredir kullanıyorsunuz? Uzun süreli bir kullanım olduysa artıları/eksileri gibi bir değerlendirme yapabilir misiniz? Kullanıcı deneyimleri çok önemli oluyor. Paylaşırsanız almayı düşünen insanlara yardımcı olabilirsiniz. En önemli konulardan birisi de müşteri hizmetlerine ulaşmanız gerekti mi bu konuda izlenimleriniz nasıl? Bir de ne kadara satın almıştınız?

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,435
İsim
Selim
Max 7k en iyi ne alınır? Günün çoğu masa başında, PC başında, oluyorum. Bel ağrıları sıkıntı oluyor artık. Yoruldum mu geriye yaslanmam lazım 1.87 87kg.

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa
Max 7k en iyi ne alınır? Günün çoğu masa başında, PC başında, oluyorum. Bel ağrıları sıkıntı oluyor artık. Yoruldum mu geriye yaslanmam lazım 1.87 87kg.
Hocam çıkabileceğiniz maksimum bütçeye göre benim tavsiyemi linke bıraktım. Şuan sadece linkini attığım renkte fiyat 7400 TL, 4000 TL üzeri 400 TL indirim gözüküyor. Tam sizin bütçenize denk geliyor. Ancak dediğim gibi sadece attığım renkte geçerli bu durum.

Burada; https://www.trendyol.com/xdrive/15-li-plus-profesyonel-oyuncu-koltugu-sari-siyah-p-36963253

xDrive oyuncu koltuklarını Türkiye'de üreten ilk firma, kendi sitesindeki sertifikalar ile de rakibi yerli firmalara göre daha ön plana çıkıyor benim gözümde. Ancak sorunsuz mu? Değil. Örneğin bu linkteki koltuk deri. Kullanıcıların çoğu önermiyor ve sorun yaşıyor. Geneli soyuluyor. Arkadaşım xDrive'ın deri modellerinden birisini kullanıyor, oturduğu kısmın derileri yırtılmış. Diğer kısımlarında bir problem yok. O bunu çok problem etmiyor. Kullanıcıya kalmış bir durum. Şahsen ben almışken kumaş ya da fileli olsun derim. Oyuncu koltukları hakkında attığım videoyu izlemediyseniz, izlemenizi tavsiye ediyorum. Bütçenize göre Markus öneremem ancak kullanıcı memnuniyeti yüksek başka bir ofis koltuğu önerilebilir. Seduna Thunder Pro'ya da bakmanızı öneririm. XMAX markasına da bakabilirsiniz onların koltukları biraz daha uygun. Ancak yarasa mekanizmaya sadece PRO isim etiketli modelleri sahip. Onlar da en son 12.000 TL idi. Sahip olmayan modeller 6700 TL civarında. O koltuklar hakkında daha fazla bilgi vermek isterdim ancak araştırmadığım için bilemiyorum. Yarasa mekanizmaya sahip olanları 12.000 TL olarak görünce araştırma gereği duymadım. Fiyat çok yüksek ve benim için önemli bir unsur.

İncelersiniz ve arada çok fiyat farkı olmadığı için kumaş modelini de bırakıyorum; https://www.amazon.com.tr/xDrive-Profesyonel-Oyuncu-Koltuğu-Kumaş/dp/B09YYNTNKT?th=1

Hocam bana göre bu koltukların hiç birisi günümüz şartlarıyla 6000-6500 üzeri etmez. Belki o bile fazla. Tekrar tekrar söylüyorum çoğunda yarasa mekanizma bile yok. Bu da uzun süreli kullanımda kesinlikle gıcırtı sesi olacak demek. Bakımlarını düzenli yaparsanız o süre biraz daha uzar ama nihai son gıcırtı olacak onu da belirtmiş olayım. Benim tavsiyem bu koltukların bu fiyatlara KESİNLİKLE ALINMAMASI yönünde olur.

Düzenleme: Hocam 7400 fiyatı, zaten 4000 TL üzeri 400 TL indirim uygulanmış haliymiş. Kusura bakmayın özür diliyorum. Yanıltıcı şekilde yazmışlar.

Bahsettiğim XMAX firmasının 6700 TL yarasa mekanizmaya sahip olmayan koltuklarını da aşağıdaki linke bırakıyorum, tasarımları çok hoş aslında, rakipleri gibi kendi sitelerinde asla o fiyatta olamayacak koltuklara "15000 TL 9000 TL" şeklinde komik bir şekilde "indirim(!)" yazmayıp, gerçek fiyatlarını yazmaları da hoşuma gitti. Ancak kullanıcı yorumlarını bilmiyorum. Araştırırsanız burada da paylaşın lütfen.

https://www.xmaxoyuncukoltugu.com/kategori/cok-satan-f-p-oyuncu-koltuklari-serisi

2.Düzenleme XMAX hakkında: Hocam biraz baktım da bu koltuğun sunduğu özellikler piyasadaki diğer koltuklarla aynı hatta bazı noktada daha iyi bile denilebilir. İlla oyuncu koltuğu alacağım diyorsanız bu markayı tercih edebilirsiniz bütçenize göre. Her koltukta olduğu gibi memnun kalanlar ve kalmayanlar var. Kendi sitelerinde ürünlerin alt taraflarında koltukların iskeletini de şeffaf bir şekilde göstermeleri de çok hoşuma gitti. İnce düşünülmüş eklentiler var. Daha sonra daha uzun bir araştırma yapıp ilk mesaja önerdiğim koltuklara ekleyebilirim. @slm.ycl02 sizin de bakmanızı tavsiye ediyorum. @Pazasco Hocam siz de bakabilirsiniz bu markaya. Eğer araştırma yaparsanız yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

3.Düzenleme XMAX hakkında: Arnavutköy'de imalathaneleri var. Gel-al'da 700 TL indirim yapıyorlarmış. Sitelerinde öyle yazıyor. Ayrı olarak mağazaları da var. Gel-al indirimi sadece imalathanede mi yoksa mağazalarda da geçerli mi sormak lazım. Gidip alındığını varsayarak, 6760 TL olan Rio Balerion(maks 100 kg bilgisi verilmiş) modellerini, 6060 TL sayıyorum. 6000 TL diyelim. İmalathane olduğu için belki pazarlık da yapılabilir. Üreticinin inisiyatifine kalmış. Yarasa mekanizması olmamasına karşın, rakiplerinin en uyguna(!) sattığı 7000-8000-9000 TL bandında muadil ürünlerde de yok zaten. Bu yüzden fiyatına "iyi" denilebilir. Vade farksız taksit seçeneği yok. Nakit alım yapmayacak kullanıcılar için sorun yaratabilir. Bunun yanında class4 amortisör kullanması da fiyatına göre gayet iyi. Sünger konusunda 65 DNS Poliüretan olduğunu bulmuştum ancak şuan nerede bulduğumu bulamıyorum :D(Buldum aşağıdaki resimde yer alıyormuş, uykudan tekrar bulamamışım). Saat geç oldu. Rakiplerinin muadilleri ile aynı sünger, 7000-8000-9000 TL bandında satılan ürünlerinde süngeri 60-65-65+ DNS Poliüretan şeklinde belirtiliyor. Bu konuda @İbrahim Kağan Cemeleli'den yardım istiyorum. Kendisinin sünger konusunu daha detaylı açıklayabileceğini, daha faydalı bilgiler verebileceğini düşünüyorum. Muadilleri gibi 2 yıl garantili. XMAX kendi sitesinde 2 yıl boyunca parça desteği vereceğini taahhüt etmiş. Tamamen rakiplerinin muadil ürünlerine denk özellikte bir ürünü daha düşük fiyattan satıyorlar aşağıdaki görselde de yazdıkları özelliklere göre. Deneyimlemediğim bir model, paylaşılan, kağıt üstündeki verilere göre F/P olarak şuan rakibi olduğunu düşünmüyorum. Ağırlık konusunda daha koruyucu yaklaşmak istedikleri için rakipleri gibi maks 120 kg yazmadıklarını düşünüyorum. Çünkü özellikleri 120-130 kg yazan muadilleri ile aynı. Ancak bu konuda emin değilim tabii ki.

XMAX'ın kendi Trendyol sayfası 264 ürün değerlendirmesi almış. 4.6 Ortalaması var. Gayet iyi denilebilir. Olumsuz yorumlar da mevcut. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla somun vida kullanılıyor. Bu da gayet iyi. Koltuğun kalitesi ile ilgili olumsuz yorumlar da var. Bir yıldız verenlerin çoğu gördüğüm kadarıyla başka sebeplerden vermiş. İncelemenizi tavsiye ediyorum.

@slm.ycl02 Sizin için en uygun ürün bu olabilir hocam. Edindiğim bilgileri elimden geldiğince yazdım. Yalnız siteden boyutunu kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Boyunuza göre uygun mu değil mi kendiniz karar verirsiniz.

rio-balerion-komple-terletmez-kumas-profesyonel-mor-oyuncu-koltugu-gri-yastik.png

Son düzenleme:

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,265
İsim
.
Hocam Xprime'a uzun süre baktım. Titan modeline. Daha sonra kurulum videosunu inceledim. Kullanılan yıldız vidalar ve yuvalarının açılış biçimleri gözüme çok kötü ve kalitesiz gelmişti. Sonra Hawk'ın kurulumunu izledim. Onda kullanılan somun tarzı vidalar daha kaliteli görünüyordu. Yuvalar da daha profesyonel açılmış gibiydi. Uzun süre kullanımda bu vidalar gevşer, sürekli sıkmak gerekir diye düşünmüştüm. Ne süredir kullanıyorsunuz? Uzun süreli bir kullanım olduysa artıları/eksileri gibi bir değerlendirme yapabilir misiniz? Kullanıcı deneyimleri çok önemli oluyor. Paylaşırsanız almayı düşünen insanlara yardımcı olabilirsiniz. En önemli konulardan birisi de müşteri hizmetlerine ulaşmanız gerekti mi bu konuda izlenimleriniz nasıl? Bir de ne kadara satın almıştınız?
Hocam hem masasını hem koltuğunu kullanıyorum Xprime'ın. Alalı 1-2 ay olmuştur ne gıcırtı ne de bir sorun yaşamadım şu ana kadar. Kumaşı çok rahat. Eskiden sırtımda ağrı olurdu pc başından kalkınca şu an öyle bir sorunum yok. Tekerlekler çok rahat kayıyor. Hiç müşteri hizmetleriyle iletişim bile kurmama gerek kalmadı. 8.800'e almıştım koçtaştan.

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa
Hocam hem masasını hem koltuğunu kullanıyorum Xprime'ın. Alalı 1-2 ay olmuştur ne gıcırtı ne de bir sorun yaşamadım şu ana kadar. Kumaşı çok rahat. Eskiden sırtımda ağrı olurdu pc başından kalkınca şu an öyle bir sorunum yok. Tekerlekler çok rahat kayıyor. Hiç müşteri hizmetleriyle iletişim bile kurmama gerek kalmadı. 8.800'e almıştım koçtaştan.
Hocam sizin adınıza sevindim. 1-2 ay kısa olsa da inşallah hiç bir problem yaşamadan kullanmaya devam edersiniz. Güle güle kullanın. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bahsettiğim kurulum videosunda gördüğüm gibi mi peki yıldız vidaları ve yuvaları o konuda da bilgi verir misiniz?

Mitra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Birol Olcaytürkan
Uygunsuz Dil
Birol, o andaval lafını karşımda olsan bir kulağından sokar diğerinden çıkarırdım bilgin olsun. Senin otoriteyle ilgili bütün sorunlarını yakından ilgilenerek çözerdim. Sonra iki koltuk değneğiyle bütün sorunlardan arınmış, hafiflemiş bir biçimde yoluna devam ederdin. Buraya bir ekşisözlük entrysi atıp algı yaratmaya çalışman buradaki insanlara sökmez. Benimle sidik yarıştırma bilgi paylaş. Ben bu ürün kusursuz demiyorum zaten. Kusursuz olsa piyasada koltuk kalmaz. Bu ürünün karşısına koyduğun ürünlerin şikayetvar'ına ekşisözlük yorumlarına da bi baksana. Onları da at buraya. İnsanları yanlış yönlendirme. Alternatiflerininkilerini de görsünler. Ama atamazsın. Çünkü amacın yardımcı olmak, bilgi paylaşmak değil. Yanlış olsan bile algıyla hakaretle kendini haklı çıkartmak. Kullandığın dilden zaten tek hücreli bir varlık olduğunu okuyan herkes anlar. Benim senin gibi kendimi ön plana çıkartmak için maymun gibi klavyeye vurmaya ihtiyacım yok.
Afacan'a bak sen büyümüş de dayılık taslıyor... Klavye arkasından salladığına göre sen hiç dayak yemedin galiba... Sana isminle hitap ederdim de onu profiline yazacak kadar mabadın yok.. Arkadaşlar konuyu uzatacak değilim ama oyuncu koltuğu diye internette bir sürü kötü yorumu olan çalışma koltuğunu tavsiye eden bu andavaldan tavsiye almayın.. Bırakın kendi açtığı konuda kendi kendine oynasın...

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa
Afacan'a bak sen büyümüş de dayılık taslıyor... Klavye arkasından salladığına göre sen hiç dayak yemedin galiba... Sana isminle hitap ederdim de onu profiline yazacak kadar mabadın yok.. Arkadaşlar konuyu uzatacak değilim ama oyuncu koltuğu diye internette bir sürü kötü yorumu olan çalışma koltuğunu tavsiye eden bu andavaldan tavsiye almayın.. Bırakın kendi açtığı konuda kendi kendine oynasın...
Klavyenin arkasında 52 yaşında otorite sorunlarımı internet forumlarına yansıtıp, hakaretlere başvuran ben değilim. Klavye arkasından hakaret sallayan sensin. Bir de bana klavye delikanlısı muamelesi çekip erkeklik yapacak. Dallamaya bak :D. Karşımda olsan edemeyeceğin lafları konuşma. Şu konuya her göz atan senin hayatının rüzgârdan ibaret olduğunu anlar. Benim yazdıklarıma bak, senin yazdıklarına bak. Seviye farkı var. Niyet farkı var. Amaç farkı var. Buradan toz ol da insanlara yardımcı olmak için açılmış bi konuyu meşgul etme. Hala insanlar üzerinde otorite kurduğun sanrısıyla ne yapacaklarını ne yapmayacaklarını söylüyorsun. Ne çeşit bi dangalaksın? Sana mı soruyor insanlar ne yapacağını?. Sen söyledin diye bırakacak insanlar konuyu. Sen söyledin diye haftalarca süren araştırmalardan faydalanmayacaklar. Elemandaki delüzyona bak. Ben dayak yedim daha önce. Ama senin var ya çok başka şeylere ihtiyacın var... Dediğin gibi uzatma. Kaybol.

Son düzenleme:

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa
@slm.ycl02 Hocam bütçenize uygun bir kaç koltuk daha buldum;

Xprime hakkında konuda vidalarının ve yuvalarının bana kalitesiz göründüğünü söylemiştim, @DracheN Memnun kaldığını söyledi. Kötü yorumları var, iyi yorumları da var. Şuan Xprime Titan modelinin fiyatı hepsiburada'da 6399 TL.

Bir diğeri Seduna Blade Mood, Amazon ve Hepsiburada fiyatı aynı, 6500 TL civarı, ancak Amazon'da stok 1 adet kalmış. Stok biter diye iki linki de bırakacağım. Seduna markası kaliteli ofis koltukları ürettiğini biliyorum. Oyuncu koltukları için yorumları okumanızı tavsiye ediyorum. Bu ürüne de bakabilirsiniz.

Callitte markasının şuan Pazarama'da fiyatı bütçenize uygun bir modeli 6600 TL. Bunlara da bakabilirsiniz. Aynı şekilde kötü yorumları da iyi yorumları da var. Kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ediyorum. Bütçenize uygun bir alternatif olarak ekledim.

Bütçenizi 500 TL aşabilirseniz, özelliklerini yukarıdakilerden daha iyi gördüğüm visco bel desteğiyle birlikte gelen, EXVEGA Vesta 2024, şuan ITOYA'da 7499 TL. Geçen senenin modeli olmasına rağmen, koltuğun diğer yerlerde satılan fiyatına göre uygun duruyor. Aşağı bırakıyorum;

Düzenleme: Hocam şöyle bir video buldum YouTube'da. Biraz korkuttu açıkcası :D.

Son düzenleme:

maury

80+
3 sene önce 2.el ofis koltuğu almıştım kardeşim de markasını hatırlamıyorum 2 katına oyuncu koltuğu aldı. Ben hala sorunsuz kullanırken o 2 kez kırılan ayakları için aldığı yere götürdü. Ve deri kaplama olduğu için de yapış yapış oluyor.

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa
3 sene önce 2.el ofis koltuğu almıştım kardeşim de markasını hatırlamıyorum 2 katına oyuncu koltuğu aldı. Ben hala sorunsuz kullanırken o 2 kez kırılan ayakları için aldığı yere götürdü. Ve deri kaplama olduğu için de yapış yapış oluyor.
Teşekkürler hocam deneyiminizi paylaştığınız için. Kullanıcı memnuniyeti olarak oyuncuların, ofis koltuklarından daha iyi verim alacağını sadece ben söylüyormuşum gibi davrananlar var. Sadece koltuk incelemesi için içerik üreten, tanınmış yabancı YouTube kanalları oyuncular için en ucuz ofis koltuğunun bile yaygın standartlarda üretilen bir "oyuncu koltuğu"ndan daha iyi olduğunu söylüyor. İncelemelerini paylaşıyor. Tasarımların ergonomik olarak kötülüğü zaten ortada. Yüksek hızlı yarış arabaları için üretilmiş "Bucket seat" dizaynında koltuklar bunlar. DXRacer araç koltuğu satışları düşünce, oyunculara pazarlıyor bu koltukları. Bu oyuncu koltuğu saçmalığını onlar başlatıyor. Yüksek hızda sizi sabit tutmak için yapılmış tasarımda koltuklar zaten oyuncular için ne kadar rahat ve omurga sağlığı açısından verimli olabilir? Ancak insanlar sanırım dekorasyon amaçlı olsa da almak istiyor. Bana göre de ofis koltuğu kullanmak bir çok yönden daha mantıklı.

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
yunuseren
ikinci elden rampage aldım 2000 tl ye aynı zamanda xdrive sancak da var bende ikisidi çok güzel bu kadar takmayın

afalc0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tiryaki Bahri Paşa
ikinci elden rampage aldım 2000 tl ye aynı zamanda xdrive sancak da var bende ikisidi çok güzel bu kadar takmayın
Hocam haklısınız çok takılmaya gerek yok aslında ancak deneyim paylaşmak her zaman iyidir. Malumunuz günümüzde internet eskisine göre artık ücretli tanıtımlar, "influencerlar", ücretle ve indirim karşılığında yorum yazdırmalar gibi yeni kavramlardan dolayı, ürün tecrübelerinin doğru olarak paylaşıldığı bi alanın çok uzağında. Bu yüzden böyle bir konu açmak istedim. Sizin gibi insanlar da deneyimlerini paylaştıkça koltuk almayı düşünen insanlar doğru bilgilere daha kolay ulaşacak. Katkınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu ürünler şuan gerçekten donanımlarına ve kullanım ömürlerine göre ederinden daha pahalıya satılıyor. Ve bu ürünleri isteyenlerde çoğunlukla genç arkadaşlarımız. Bir kere satın alsa, bir ikincisini alacak bütçesi olmayabilir. Bu yüzden bu fiyatlara karşı bilinçlenmek önemli. Eğer illa oyuncu koltuğum olsun deniliyorsa deneyimlemek için sizin gibi 2.el ürün almak da oldukça mantıklı.

maury

80+
Teşekkürler hocam deneyiminizi paylaştığınız için. Kullanıcı memnuniyeti olarak oyuncuların, ofis koltuklarından daha iyi verim alacağını sadece ben söylüyormuşum gibi davrananlar var. Sadece koltuk incelemesi için içerik üreten, tanınmış yabancı YouTube kanalları oyuncular için en ucuz ofis koltuğunun bile yaygın standartlarda üretilen bir "oyuncu koltuğu"ndan daha iyi olduğunu söylüyor. İncelemelerini paylaşıyor. Tasarımların ergonomik olarak kötülüğü zaten ortada. Yüksek hızlı yarış arabaları için üretilmiş "Bucket seat" dizaynında koltuklar bunlar. DXRacer araç koltuğu satışları düşünce, oyunculara pazarlıyor bu koltukları. Bu oyuncu koltuğu saçmalığını onlar başlatıyor. Yüksek hızda sizi sabit tutmak için yapılmış tasarımda koltuklar zaten oyuncular için ne kadar rahat ve omurga sağlığı açısından verimli olabilir? Ancak insanlar sanırım dekorasyon amaçlı olsa da almak istiyor. Bana göre de ofis koltuğu kullanmak bir çok yönden daha mantıklı.
Ofiste kullandığım koltuk ile benimki aynı. Tabi ne kadar ergonomik olsa da uzun süreli oturma uygun değil. 40-45 dk kalkıp yürümek, egzersiz yapmak gerek. Yoksa her türlü bel ağrısı, boyun ağrısı çekilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,204
Üyeler
172,624
Son üye
Ahmet Demir7
Top Bottom