Max 7k en iyi ne alınır? Günün çoğu masa başında, PC başında, oluyorum. Bel ağrıları sıkıntı oluyor artık. Yoruldum mu geriye yaslanmam lazım 1.87 87kg.
Hocam çıkabileceğiniz maksimum bütçeye göre benim tavsiyemi linke bıraktım. Şuan sadece linkini attığım renkte fiyat 7400 TL, 4000 TL üzeri 400 TL indirim gözüküyor. Tam sizin bütçenize denk geliyor. Ancak dediğim gibi sadece attığım renkte geçerli bu durum.
Burada; https://www.trendyol.com/xdrive/15-li-plus-profesyonel-oyuncu-koltugu-sari-siyah-p-36963253
xDrive oyuncu koltuklarını Türkiye'de üreten ilk firma, kendi sitesindeki sertifikalar ile de rakibi yerli firmalara göre daha ön plana çıkıyor benim gözümde. Ancak sorunsuz mu? Değil. Örneğin bu linkteki koltuk deri. Kullanıcıların çoğu önermiyor ve sorun yaşıyor. Geneli soyuluyor. Arkadaşım xDrive'ın deri modellerinden birisini kullanıyor, oturduğu kısmın derileri yırtılmış. Diğer kısımlarında bir problem yok. O bunu çok problem etmiyor. Kullanıcıya kalmış bir durum. Şahsen ben almışken kumaş ya da fileli olsun derim. Oyuncu koltukları hakkında attığım videoyu izlemediyseniz, izlemenizi tavsiye ediyorum. Bütçenize göre Markus öneremem ancak kullanıcı memnuniyeti yüksek başka bir ofis koltuğu önerilebilir. Seduna Thunder Pro'ya da bakmanızı öneririm. XMAX markasına da bakabilirsiniz onların koltukları biraz daha uygun. Ancak yarasa mekanizmaya sadece PRO isim etiketli modelleri sahip. Onlar da en son 12.000 TL idi. Sahip olmayan modeller 6700 TL civarında. O koltuklar hakkında daha fazla bilgi vermek isterdim ancak araştırmadığım için bilemiyorum. Yarasa mekanizmaya sahip olanları 12.000 TL olarak görünce araştırma gereği duymadım. Fiyat çok yüksek ve benim için önemli bir unsur.
İncelersiniz ve arada çok fiyat farkı olmadığı için kumaş modelini de bırakıyorum;
https://www.amazon.com.tr/xDrive-Profesyonel-Oyuncu-Koltuğu-Kumaş/dp/B09YYNTNKT?th=1
Hocam bana göre bu koltukların hiç birisi günümüz şartlarıyla 6000-6500 üzeri etmez. Belki o bile fazla. Tekrar tekrar söylüyorum çoğunda yarasa mekanizma bile yok. Bu da uzun süreli kullanımda kesinlikle gıcırtı sesi olacak demek. Bakımlarını düzenli yaparsanız o süre biraz daha uzar ama nihai son gıcırtı olacak onu da belirtmiş olayım. Benim tavsiyem bu koltukların bu fiyatlara KESİNLİKLE ALINMAMASI yönünde olur.
Düzenleme: Hocam 7400 fiyatı, zaten 4000 TL üzeri 400 TL indirim uygulanmış haliymiş. Kusura bakmayın özür diliyorum. Yanıltıcı şekilde yazmışlar.
Bahsettiğim XMAX firmasının 6700 TL yarasa mekanizmaya sahip olmayan koltuklarını da aşağıdaki linke bırakıyorum, tasarımları çok hoş aslında, rakipleri gibi kendi sitelerinde asla o fiyatta olamayacak koltuklara
"15000 TL 9000 TL" şeklinde komik bir şekilde "indirim(!)" yazmayıp, gerçek fiyatlarını yazmaları da hoşuma gitti. Ancak kullanıcı yorumlarını bilmiyorum. Araştırırsanız burada da paylaşın lütfen.
https://www.xmaxoyuncukoltugu.com/kategori/cok-satan-f-p-oyuncu-koltuklari-serisi
2.Düzenleme XMAX hakkında: Hocam biraz baktım da bu koltuğun sunduğu özellikler piyasadaki diğer koltuklarla aynı hatta bazı noktada daha iyi bile denilebilir. İlla oyuncu koltuğu alacağım diyorsanız bu markayı tercih edebilirsiniz bütçenize göre. Her koltukta olduğu gibi memnun kalanlar ve kalmayanlar var. Kendi sitelerinde ürünlerin alt taraflarında koltukların iskeletini de şeffaf bir şekilde göstermeleri de çok hoşuma gitti. İnce düşünülmüş eklentiler var. Daha sonra daha uzun bir araştırma yapıp ilk mesaja önerdiğim koltuklara ekleyebilirim. @slm.ycl02 sizin de bakmanızı tavsiye ediyorum. @Pazasco Hocam siz de bakabilirsiniz bu markaya. Eğer araştırma yaparsanız yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
3.Düzenleme XMAX hakkında: Arnavutköy'de imalathaneleri var. Gel-al'da 700 TL indirim yapıyorlarmış. Sitelerinde öyle yazıyor. Ayrı olarak mağazaları da var. Gel-al indirimi sadece imalathanede mi yoksa mağazalarda da geçerli mi sormak lazım. Gidip alındığını varsayarak, 6760 TL olan Rio Balerion(maks 100 kg bilgisi verilmiş) modellerini, 6060 TL sayıyorum. 6000 TL diyelim. İmalathane olduğu için belki pazarlık da yapılabilir. Üreticinin inisiyatifine kalmış. Yarasa mekanizması olmamasına karşın, rakiplerinin en uyguna(!) sattığı 7000-8000-9000 TL bandında muadil ürünlerde de yok zaten. Bu yüzden fiyatına "iyi" denilebilir. Vade farksız taksit seçeneği yok. Nakit alım yapmayacak kullanıcılar için sorun yaratabilir. Bunun yanında class4 amortisör kullanması da fiyatına göre gayet iyi. Sünger konusunda 65 DNS Poliüretan olduğunu bulmuştum ancak şuan nerede bulduğumu bulamıyorum
(Buldum aşağıdaki resimde yer alıyormuş, uykudan tekrar bulamamışım). Saat geç oldu. Rakiplerinin muadilleri ile aynı sünger, 7000-8000-9000 TL bandında satılan ürünlerinde süngeri 60-65-65+ DNS Poliüretan şeklinde belirtiliyor. Bu konuda @İbrahim Kağan Cemeleli'den yardım istiyorum. Kendisinin sünger konusunu daha detaylı açıklayabileceğini, daha faydalı bilgiler verebileceğini düşünüyorum. Muadilleri gibi 2 yıl garantili. XMAX kendi sitesinde 2 yıl boyunca parça desteği vereceğini taahhüt etmiş. Tamamen rakiplerinin muadil ürünlerine denk özellikte bir ürünü daha düşük fiyattan satıyorlar aşağıdaki görselde de yazdıkları özelliklere göre. Deneyimlemediğim bir model, paylaşılan, kağıt üstündeki verilere göre F/P olarak şuan rakibi olduğunu düşünmüyorum. Ağırlık konusunda daha koruyucu yaklaşmak istedikleri için rakipleri gibi maks 120 kg yazmadıklarını düşünüyorum. Çünkü özellikleri 120-130 kg yazan muadilleri ile aynı. Ancak bu konuda emin değilim tabii ki.
XMAX'ın kendi Trendyol sayfası 264 ürün değerlendirmesi almış. 4.6 Ortalaması var. Gayet iyi denilebilir. Olumsuz yorumlar da mevcut. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla somun vida kullanılıyor. Bu da gayet iyi. Koltuğun kalitesi ile ilgili olumsuz yorumlar da var. Bir yıldız verenlerin çoğu gördüğüm kadarıyla başka sebeplerden vermiş. İncelemenizi tavsiye ediyorum.
@slm.ycl02 Sizin için en uygun ürün bu olabilir hocam. Edindiğim bilgileri elimden geldiğince yazdım. Yalnız siteden boyutunu kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Boyunuza göre uygun mu değil mi kendiniz karar verirsiniz.