Neler Yeni

Özbekistan Rusça'yı resmi dil olmaktan çıkardı, Bilin bakalım yeni resmi dilleri ne !

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Farklı alfabelerin hepsi Latin alfabesine geçmiyor. Bunu yapan bi' biz varz. Rusya, Kore, Çin, Japonya, Vietnam, Tayland, Tayvan gibi ülkelerin hepsi kendi alfabelerini kullanıyor. Fransızca ve Felemenkçe gibi alfabelerde de, kendilerine özgü farklı harfler var.

Dil Bilimci Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın şu videosunu izlersen, neden soykırım olduğunu da anlarsın:

Muhtemelen 1 saatini bu değerli röportaja ayırmazsın. Tam süresini söyleyeyim. Röportajın son 4 dakikasını izle. 1. saati aç tam olarak, oradan sonrasını izle. Cevabını alırsın.

Aynen, çok fazla geliştik. Okul sayısının artması, zorunlu eğitim yılının arttırılması ve kitapların ücretsiz dağıtılması buna öncü oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dilimize en yakın olduğu için falan değil, batılılaşmak istediğimiz için Latin alfabesini aldık.

Alfabe değiştirerek de muasır medeniyetler seviyesine giremeyiz. Öyle olsa, Japonlar da dilini değiştirirdi savaşı kaybettikten sonra.
1 saatimi harcadım çok güzel bir röportajdı çok teşekkürler

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
1 saatimi harcadım çok güzel bir röportajdı çok teşekkürler
Ricâ ederim, saatinizi değerli bir röportaja harcamışsınız.

Hocam arap alfabesi günümüzde latin alfabesine göre daha geride kalmış (kullanım sıklığı olarak) olduğu için öyle bir şey dedi sanırım.
Niyet okuma yapamam, ne dediyse tam olarak söylesin. Dediğin gibi anlaşılmıyor.

Son düzenleme:

Chrollo04

80+ Bronze
Şu anki Türkçe bence en iyi halinde. Yabancı kökenli kelimeler olması gerektiği kadar. Alfabe de bize uygun.

Aynen. Zaten okuma-yazma bilmeyen o kadar insan var bir de şimdi yeni bir dil öğrenmelerini isteyeceksin. Kimse konuşmaz.
Neye dayanarak söyledin bunu? Bak bakalım arapça, farsçayı, fransızcayı çıkarsan dil diye bir şey kalıyor mu?

Alfha13

80+ Silver
Neye dayanarak söyledin bunu? Bak bakalım arapça, farsçayı, fransızcayı çıkarsan dil diye bir şey kalıyor mu?
Kalıyor. Türkçe'nin %89'u Türkçe kökenli kelimelerden doluşuyor. Kalan %11 Arapça, Farsça, Fransızca, İtalyanca kökenliler.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Çağ ile ne alakası var? Çin 10.000 yıllık karışık alfabesini kullanıyor sorun mu değil? 2000 yıl sorun olmamış alfabe şimdi mi sıkıntı oldu?
Eski Türkçeyle Sana İyi Şanslar Penguen :blobdance: Yeni Türkçe Her Açı'dan Daha Güzel Modern Çağa Ayak Uydurma Diyoruz Biz Buna Atam İyiki'de Alfabemizi Değiştirmiş O Arap Ve Fars Karışımı Alfabeden'den Kurtarmış Bizi.

Alfha13

80+ Silver
Ben onu demiyorum diğer dillerden geçmiş kelimeleri kullanmasan konuşamazsın. İllaki türkçesi vardır. Önemli olan sözlükte yazması mı kullanılması mı?
Ben zaten çıkaralım demiyorum, kalmalılar. Kökenleri yabancı ama Türkçeler. Ama çıkarırsan diye de konuşamazsın değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,779
Üyeler
168,686
Son üye
selim.u03
Top Bottom