Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
@Perfectshot06 merhaba hocam siz şuanda bir monitör alsanız QD-OLED mi alırdınız WOLED mi ? hangisini alırdınız acaba önceki konumda (QD-OLED den Parlak WOLED monitöre geçilir mi ?) yazmışmıydınız tam hatırlamıyorum şuanda fikriniz nedir şuan tandem oledler falanda çıktı ama 4k değiller :( şuanda bir monitör alsanız QD-OLED mi alırdınız WOLED mi ?

• Muhteşem
Xg32ucwmg alırdım hocam.
Glossy woled mükemmel bir şey...
Peki renk gamutu kaybı çok yaşarmıyım acaba? Şuanda monitör yok bende 4-5 aydır sürekli piyasaya çıkmasını bekledim XG32UCWMG nin hala çıkmıyorya 3 aydır TR ye gelmiyor. Siz QD-OLED de kullandınız acaba qd oled yine alsam nasıl olur acaba şuanda odamdaki ışık kontrolünü sağladım hiçbir ışık kaynağı yok yani gündüzde morlaşma olmaz sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Peki renk gamutu kaybı çok yaşarmıyım acaba? Şuanda monitör yok bende 4-5 aydır sürekli piyasaya çıkmasını bekledim XG32UCWMG nin hala çıkmayorya 3 aydır TR ye gelmiyor. Siz QD-OLED de kullandınız acaba qd oled yine alsam nasıl olur acaba şuanda odamdaki ışık kontrolünü sağladım hiçbir ışık kaynağı yok yani gündüzde morlaşma olmaz sizce ne yapmalıyım ?
Morlasma olmuyor ama mat oled bence oledin canliligini engelliyor.
Renk gamotu farkı pek hissetmedim.

• Muhteşem
Mat olduğundan mı hissetmediniz acaba yoksa parlak QD-OLED olsaydı fark olucakmıydı xg27aqdmg ile yani parlak WOLED ile ?
Olabilirdi hocam. Parlak qd kullanmadim. Bu sebeple bir yorumum yok o konuda.

• Muhteşem
Xg32ucwmg nin yansıma problemi var. Glossy qd oled bile rahatsız ederken glossy Woled çok kötü gözüküyor. Sırf bu yüzden ışık koşullarına dikkat etmek gerekecek gibi.

Xg32ucwmg yi pc monitors inceledi glossy qd oled i tercih ederdim diyor.

Yansıma probleminden de bahsediyor videoda. Glossy QD oled ile kıyaslıyor.

Ayrıca xg32ucwmg de eski nesil gen 3 panel kullanılıyor. Bu yüzden yeni iyileştirmelerden faydalanamıyor.

• Muhteşem
Peki hocam teşekkür ederim yardımlarınız için 😊
Önemli değil hocam benimde hayalim o Asus monitör. Ama şuan bütçem el vermiyor. Honor magic pad 2 oled aldım geçen. Onus satmadan zor biraz :D.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Xg32ucwmg nin yansıma problemi var. Glossy qd oled bile rahatsız ederken glossy Woled çok kötü gözüküyor. Sırf bu yüzden ışık koşullarına dikkat etmek gerekecek gibi.

Glossy woled yansıması rahatsiz etmiyor. Bir saatten sonra alışıyorsun. Ama daha önce mat woled monitörüm deneyen arkadaşım ben parlak woled alınca bakmaya geldi ve dönüp sadece şunu dedi.
Bu kaç lira? Beni masrafa sokma!

Sonra Samsung alınca da gelmişti. Ve diğeri daha iyiydi olm dedi sjsjsksksksks.

• İnanılmaz
Önemli değil hocam benimde hayalim o Asus monitör. Ama şuan bütçem el vermiyor. Honor magic pad 2 oled aldım geçen. Onus satmadan zor biraz :D.

Glossy woled yansıması rahatsiz etmiyor. Bir saatten sonra alışıyorsun. Ama daha önce mat woled monitörüm deneyen arkadaşım ben parlak woled alınca bakmaya geldi ve dönüp sadece şunu dedi.
Bu kaç lira? Beni masrafa sokma!

Sonra Samsung alınca da gelmişti. Ve diğeri daha iyiydi olm dedi sjsjsksksksks.
Şubattan beri Glossy qd oled kullanıyorum yansıması bana biraz fazla geliyor. Bu yüzden perdeyi çekmek zorunda kalıyorum. Glossy woled belirgin şekilde daha kötü.

Samsung oldukça yoğun mat kaplama kullanıyor. G81sf modeli bu yüzden eleştirildi bile.

Glossy qd oled çok farklı. Soldaki G81sf, sağdaki ise glossy AW2725Q. Aradaki fark devasa.
3140.webp

Paylaştığım ikinci videoyu izlerseniz yansıma sorunu yüzünden daha fazla dikkat etmem gerekti diyor.
3141.webp

Ayrıca xg32ucwmg de eski nesil gen 3 panel kullanılıyor. Bu yüzden yeni iyileştirmelerden faydalanamıyor.
Hocam benimde hep perdeler çekili artık odamda ışık sorunu yokta eski nesil gen 3 panel kullanıyor işte o düşündürdü ama yinede WOLEDler daha az yanıyor QD-OLEDlere göre o yüzden sorun olmaz bence ama tabi yine kararsızım QD-OLED glossy mi WOLED glossy mi diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,927
Üyeler
183,775
Son üye
ılGT
Geri