Rtx 5070 Ti Vanguard PCIE Dönüştürücü problemi

atakaya01

80+
Reaksiyon skoru
117
Kart devasa büyük arkadaşlar. 400 cm ekran kartı desteği olan kasam bile yanında ne kadar küçükmüş gibi duruyor. Bu ciddi bir problem. Bu kartın içerisinden çıkan 3x8 pin to 12 PCIE dönüştürücüsünün sarmaları çok sıkı. Bu kablo kasanın dış kısmında kaldığı için tamperli camı kapatamıyorum. Kasa da açık kalıyor. Kasanın açık kalması herhangi bir dezavantaj değil fakat tozlanma olayları için kapanması taraftarıyım. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi iz düşümüne bakınca çok dışarıda duruyor kablo. Araştırdığımda kullandığım psu 750w +80 gold xpg kyber , fakat eski bir versiyon olduğu için 12x pin girişi yok. 4 adet 8 li pin girişi mevcut. Bu döüştürücü kablo dışında bana önereceğiniz birşeyler var mı ? PSU değiştirsem sırf kablo kalın geliyor diye o kadar masraf yapacam. Yani 750+80 gold gayet yeterken şu iş için 6-7k vermeye değmez şahsen. Onun harici kasa değiştirmeyi düşünsek yine 5-6 k yı gözden çıkaracağız. Burada en mantıklı ihtimallerden bir tanesi Kablosu böyle dışarda olmayan kolay bükülebilen bir dönüştürücü kablo. Fakat ben ekran kartlarında dönüştürücü kullanılmaması taraftarıyım. Dönüştürücüler hakkında bilgim zayıf. Yardım edersiniz çok sevinirim. Sizlere referans olması açısından kasanın fotoğraflarını atıyorum.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29 (1).webp
    636.5 KB · Hit: 82
  • WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29 (2).webp
    WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29 (2).webp
    450.5 KB · Hit: 81
  • WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29 (3).webp
    WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29 (3).webp
    711.7 KB · Hit: 84
  • WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29.webp
    WhatsApp Image 2025-07-29 at 23.49.29.webp
    855.7 KB · Hit: 84
Dirsek (90 Derece kablolar) var onlara bakabilirsin ama yine dayanir ve biraz bastirmali kapatman gerekebilir senin kasa degistirmen lazim kart zaten sifira sifir neredeyse cama dogru. Y kablo alicaksin bu sekilde yada mor bir gorsel var sag tarafta o sekilde bir aparat.

Ekler

• Screenshot (32).webp
    Screenshot (32).webp
    190 KB · Hit: 36
12VHPWR kablosu bükülmemeli bahsettiğiniz seçenekler harici sağlıklı bir çözüm yok pahalı bir ekran kartınız var küçük masraflar için bütünden vazgeçmek sağlıklı değil. Bütçe olana kadar kasanın kapağı açık kullanın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dirsek (90 Derece kablolar) var onlara bakabilirsin ama yine dayanir ve biraz bastirmali kapatman gerekebilir senin kasa degistirmen lazim kart zaten sifira sifir neredeyse cama dogru.
Hocam o bahsettiğiniz çoğu kablo ülkemizde yok olanlarda genelde modüler psular için dönüştürücü değil yinede dönüştürücü önermiyorum.

Son düzenleme:
12VHPWR kablosu bükülmemeli bahsettiğiniz seçenekler harici sağlıklı bir çözüm yok pahalı bir ekran kartınız var küçük masraflar için bütünden vazgeçmek sağlıklı değil. Bütçe olana kadar kasanın kapağı açık kullanın.

Hocam o bahsettiğiniz çoğu kablo ülkemizde yok olanlarda genelde modüler psular için dönüştürücü değil
Tamam aparat alabilir iste ana kabloyu ona takar aparatida gpu ya takar ss'teki mor parca gibi?

Ama bu arkadasta dogrudan 12vhpwr kablosu yok psu tarafinda?

Tamam aparat alabilir iste ana kabloyu ona takar aparatida gpu ya takar ss'teki mor parca gibi?

Arkadaşın psu modüler değil hocam hatırladığım kadarıyla
Edit: şimdi gördüm ss'i hocam cablemodun ürünleri ülkemizde pek yok hocam bulursa olabilir fakat dönüştürücü her zaman riskli fakat ürünü incelemedim. Fakat dediğim gibi çoğu ss de ki şekilde değil ülkemizde daha çok modüler psular için tam kablo.

Son düzenleme:

Hocam o bahsettiğiniz çoğu kablo ülkemizde yok olanlarda genelde modüler psular için dönüştürücü değil

Kasa değişir maalesef.
Evet Psu modüler değil. Aslında 1.5 yıl önce gaming genden bu PSU yu alırken 12x aparatı olduğunu söylemişlerdi. Geleceği yönelik almıştım. Fakat aradan 1.5 yıl geçti 50 serisine geçince farkediyorum 12x aparatı yok şaka gibi gerçekten. Bunu bir kenara koyuyorum. Evet kabloyu bükmek istemedim bükülü kullanılmamaıs gerekli camı takıp baskıladığım zaman aşağıya doğru bükülüyor cam hem kabloya baskı yapıyor hemde basınç oluyor hiç gerek yok böyle bir riske. PSU değiştirsem içerisinden çıkan 12x girişide bunun kadar kalın olacağından o da böyle dışarda kalabilir. Kasa değiştirmek istemiyorum çünkü kasam yeni. Tek yol 90 dereceye çıkıyor ama o da Türkiyede yok dediniz. Size birkaç link atacağım bir bakmanızı tavsiye ediyorum.

Evet Psu modüler değil. Aslında 1.5 yıl önce gaming genden bu PSU yu alırken 12x aparatı olduğunu söylemişlerdi. Geleceği yönelik almıştım. Fakat aradan 1.5 yıl geçti 50 serisine geçince farkediyorum 12x aparatı yok şaka gibi gerçekten. Bunu bir kenara koyuyorum. Evet kabloyu bükmek istemedim bükülü kullanılmamaıs gerekli camı takıp baskıladığım zaman aşağıya doğru bükülüyor cam hem kabloya baskı yapıyor hemde basınç oluyor hiç gerek yok böyle bir riske. PSU değiştirsem içerisinden çıkan 12x girişide bunun kadar kalın olacağından o da böyle dışarda kalabilir. Kasa değiştirmek istemiyorum çünkü kasam yeni. Tek yol 90 dereceye çıkıyor ama o da Türkiyede yok dediniz. Size birkaç link atacağım bir bakmanızı tavsiye ediyorum.

Hocam turkiyede olmasa da alabilirsin yurt disindan beni 27 euro sinirini gececegini dusunmuyorum vergilik bir durum olmaz ve modeuler olmadigi icin kablo alamayacaksin zaten direkt o aparati alman lazim. Amazon'da vardir AsiaHorse satiyor olabilir.

AsiaHorse markasida fena degildir, sleeved cable vs. satiyorlar onlarda mod icin.

Bilindik markaların ürünleri olmadıkça 12WHPVR için dönüştürücü almanız sağlıklı değil hocam ki bilindik markalardan da dönüştürücü önermem yinede siz bilirsiniz ayriyeten pcie kablolarınız umarım daisy chain değildir her biri ayrı 6+2 pindir.

Son düzenleme:
Hocam turkiyede olmasa da alabilirsin yurt disindan beni 27 euro sinirini gececegini dusunmuyorum vergilik bir durum olmaz ve modeuler olmadigi icin kablo alamayacaksin zaten direkt o aparati alman lazim. Amazon'da vardir AsiaHorse satiyor olabilir.

AsiaHorse markasida fena degildir, sleeved cable vs. satiyorlar onlarda mod icin.

şöyle bir ürün varda yine kablo baya dışarda kalıyor. Bize direkt 90 derece aşağıya lazım.

Bilindik markaların ürünleri olmadıkça 12WHPVR için dönüştürücü almanız sağlıklı değil hocam yinede siz bilirsiniz ayriyeten pcie kablolarınız umarım daisy chain değildir her biri ayrı 6+2 pindir.
Son cümlenizi tam anlamadım. Fakat size şöyle göstereyim. Resme bakınca bir tık anladım sizi. Yüksek ihtimalle 6+2

Ekler

• daisy.webp
    daisy.webp
    210.4 KB · Hit: 21

şöyle bir ürün varda yine kablo baya dışarda kalıyor. Bize direkt 90 derece aşağıya lazım.

Son cümlenizi tam anlamadım. Fakat size şöyle göstereyim. Resme bakınca bir tık anladım sizi. Yüksek ihtimalle 6+2
Tek type4 kablo üzerinden 2 tane pcie kablo gelmemeli yani hocam her bir type 4 giriş kablo tek bir pcie kablosuna sahip olmalı sorun olmuyor genelde deseler de ben daisy chain öneremem internete yazarsanız farkı görebilirsiniz.
Edit: fotoğraf ekledim, ekte ki şekilde kullanım tavsiye edilmez hele ki sizin ki gibi güçlü kartlar için. Normalde her bir kablonun 300w verebilmesi gerektiği savunuluyor ama riske değmez zaten dönüştürücü de kullanıyorsunuz.

Ekler

• 1000107109.webp
    1000107109.webp
    24.9 KB · Hit: 14
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,632
Üyeler
183,449