Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Alper
Arkadaşlar 250 c/d parlaklık böyle bir model için biraz düşük kalmıyor mu? Çünkü bir kere alınıp uzun yıllar kullanılmalı bence.
Onun yerine şu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mert
Arkadaşlar beyaz renkte dikkatli bakınca fark edilen dikey çizgiler var gibi sanki tüm ekranda. Bu OLED'lerde genel olarak mı var yoksa benim ürünümde olan bir kusur mu? Fotoğrafta göstermeye çalıştım çizgileri. Siz de kontrol eder misiniz beyaz renkte

Bu siteden ölü piksel testi yaparken beyaz renkte fark ettim.

Normal hocam herkeste var bu şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar 250 c/d parlaklık böyle bir model için biraz düşük kalmıyor mu? Çünkü bir kere alınıp uzun yıllar kullanılmalı bence.
İps ekrandaki gibi değil bunun parlaklık değeri bunu 100 kere söyledik bu konuda bundaki 250cd nit parlaklık ips ekrandaki 500 ve üstündeki nit değerlerine eş öyleki ben hdr açıkken hdr değeri %36
Monitörün kendi parlaklığı %32 (max %50) contrastda %32 (max %50) de kullanıyorum

Bazı noktalarda bu bile fazla geliyor

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Alper

İps ekrandaki gibi değil bunun parlaklık değeri bunu 100 kere söyledik bu konuda bundaki 250cd nit parlaklık ips ekrandaki 500 ve üstündeki nit değerlerine eş öyleki ben hdr açıkken hdr değeri %36
Monitörün kendi parlaklığı %32 (max %50) contrastda %32 (max %50) de kullanıyorum

Dostum benim senin yorumlarını takip etmeye vaktim yok ne yazık ki. Anladım o zaman Oled parlaklığı ile İPS parlaklığı aynı değil. Peki linkini paylaştığım ürün hakkında ne düşünüyorsun? Bir de şöyle bir şey var fiyat performans duruyor. https://www.samsung.com/tr/multistore/tr_egitim/pd.LS27BG652EUXUF/ Ayrıca valorant için 2k 27inç 240hz tavsiye eder misin yoksa 1080p 360hz'e mi yönelmeliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
berke erzan
Dostum benim senin yorumlarını takip etmeye vaktim yok ne yazık ki. Anladım o zaman Oled parlaklığı ile İPS parlaklığı aynı değil. Peki linkini paylaştığım ürün hakkında ne düşünüyorsun? Bir de şöyle bir şey var fiyat performans duruyor. https://www.samsung.com/tr/multistore/tr_egitim/pd.LS27BG652EUXUF/ Ayrıca valorant için 2k 27inç 240hz tavsiye eder misin yoksa 1080p 360hz'e mi yönelmeliyim
144 ile 240 ı deneyimledim hocam hz öyle aşırı fark yaratmıyor bence belirli bir seviyeden sonra 240 360 arası farkı anlamakta zordur bence başka oynadığınız oyun varsa 2 k daha mantıklı

Jester

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Kerem Çevik
Hocam oleddeki 240hz bana göre ips 360hz den daha akıcı 0.3ms gerçek gecikmeyi cidden hissediyorsunuz aşırı fark ediyor resmen kayıyor ips 1ms deselerde gerçek testlerde 6-7msleri buluyor ama bu monitör gerçekten 0.3ms ayrıca oled parlaklığı ile ips parlaklığını bir tutmayın 400 nit ips var çift monitör olarak kullanıyorum ikisini fulleyince oled daha canlı gözüküyor

Casthrow

80+

Hocam dp kablosu ile mi test ettiniz? Şimdi hdmi ile denedim monitörü ve dediğim dikey çizgilenmeler kayboldu. G-sync kullandığım için dp kablosu ile kullanıyordum şimdiye kadar. Garip şekilde dp'de var hdmi'da yok bu durum.

Güncelleme: Bir süre hdmi ile kullandıktan sonra onda da aynı durum oluştu, başta yapmamıştı. Ayrıca yeşil renkte de belli olmaya başladı.

Son düzenleme:

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Turuncu Keskin
İki monitörü de aktif kullanıyorum. Parlaklık konusunda fark yok emin olabilirsin. Oled farklı bir dünya :)

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Alper
İki monitörü de aktif kullanıyorum. Parlaklık konusunda fark yok emin olabilirsin. Oled farklı bir dünya :)
Sizi yakalamışken o zaman sorayım valorant için hangisini tavsiye edersiniz? arada bir farklı şeyler de oynayabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Birkan Öztürk
yukarıdaki arkadaşın ips 360 dansa oled 240 tercih ederim daha akıcı demesi doğru bir şey mi hocam o 0.003 ms fark ettiriyor mu? Oled G6 360HZ modelini bekliyordum da daha akıcıysa çekicem 240hz ligi

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Alperen Çetin
yukarıdaki arkadaşın ips 360 dansa oled 240 tercih ederim daha akıcı demesi doğru bir şey mi hocam o 0.003 ms fark ettiriyor mu? Oled G6 360HZ modelini bekliyordum da daha akıcıysa çekicem 240hz ligi
Çoğu kişi aynı şeyi söylüyor hocam. Denemek lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Birkan Öztürk
Çoğu kişi aynı şeyi söylüyor hocam. Denemek lazım
İkisini de kullanmış ya arkadaş en azından net bir bilgi olursa cidden almayı düşünüyorum bakalım. Dediğim gibi ben 2k 360hz olanı bekliyordum da eğer ki bu model de IPS 360 a akıcılık olarak fark atıyorsa direkt alıcam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Sahuraka
Samsung eğitim mağazasında 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240 Hz monitör 17.519 TL. Birkaç gündür vardı ama stok yoktu şu anda satın alınabiliyor. Faizsiz 4 taksit ile alabilirsiniz.
1742414510264.jpeg

aldık kurduk gayet beğendik sağolun yapabileceğimiz extra renk ayarı vs var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yalçın YAMAN
Arkadaşlar OLED ile IPS'i karşılaştırmak Elma ile Armut değilde ne bileyim Elma ile en ütopik meyve ne ise onu karşılaştırmaktır. Benim şu an 2. monitörüm Oled satın almadan önceki monitörüm LG GL850 Nano IPS panel kullanan Dell 27inç bir monitör. Samsung 34inç Oled satın aldım 1. monitör yaptım yanınada bu aslında eski olmayan 2. IPS paneli dikey olarak konumlandırdım. Yan yana durduklarında oyundan, monitörden, panelden anlamayan biri odama geldiğinde direk nedense IPS gözüne çarpıyor. Bu neden böyle puslu, bulanık gözüne dokunmuyor mu? Diye sorular alıyorum :D

İkisi yan yana görmeden ya da biraz oyun oynamadan boş yorumlar yapılıyor. OLED tartışmasız resim kalitesi en yüksek panel. En hızlı panel ve hepsinden öte HDR varya hani birçok kişinin IPS ve VA panellerde açtığı ve HDR kötü yahu diye saçma sapan yorumlar yaptığı. İşte o HDR nedir ne değildir anlaman için en azından Miniled veya OLED bir panel lazım.

Ben IPS ile OLED'i yan yana koyamam. İleride Mikro Led'li paneller gelecektir işte o zaman OLED'i karşılaştırabilirim bir muadil ile. En basit şunu söyleyeceğim. 4K IPS kaliteli bir panelde oyunda yere eğilip kaplamalara bakın. Yanında 2K bir OLED ile aynı kaplamalara bakın eğer imkanınız varsa deneyin. Görüntü kalitesinde ki farkı, 4K IPS panelde ki bulanıklığı 2K OLED panelin resmen CAM gibi bir netlik sunduğunu gördüğünüzde birdaha dönüp IPS panele bakmazsınız. Bunu denemelisiniz. Özellikle güzel bir oda içerisinde uygun ortam şartlarında.
Evet OLED yanma riski var doğru ama IPS ile VA ile falan aynı kategori ve teknoloji değil. Bulursanız OLED ve yanmaması için biraz özen gösteririm diyorsanız alın gitsin paranız varsa. Yoksa tabii ki tek alternatif şahsi görüşüm IPS paneldir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,142
Üyeler
170,483
Son üye
İbrahim_karahan
Top Bottom