Yardım Sistem yavaş boot ediyor

RAM'lerin doğru yuvalarda olduğundan emin olun (MSI X870 Gaming Plus WiFi için genellikle A2 ve B2 yuvaları önerilir). Eğer bunda da sorun yoksa USB cihazları, harici sürücüler veya çok sayıda çevre birimi önyükleme süresini uzatabilir. Gereksiz cihazları çıkararak test edin.
Biliyorum hocam 2. ve 4. kısma takılı zaten. msconfig ile bile herşeyi kapatmışım.

Biliyorum hocam 2. ve 4. kısma takılı zaten. msconfig ile bile herşeyi kapatmışım.
Gerçekten ilginç bir durummuş maalesef aklıma gelan başka bir seçenek yok. Son olarak herhalde güvenli önyükleme secure boot açıksa kapalı kapalıysa açık modda bir denerdim. SSD nin işlemciye yakın olan gen5 slotuna takılı olduğunu varsayıyorum.

Gerçekten ilginç bir durummuş maalesef aklıma gelan başka bir seçenek yok. Son olarak herhalde güvenli önyükleme secure boot açıksa kapalı kapalıysa açık modda bir denerdim.
Büyük ihtimal amd kaynaklı bi durum bu zaten. Benim artık yapabileceğim yok gibi.

BIOS'tan şunları kontrol edermisin:

MCR (Memory Context Restore) özelliğini BIOS'tan aç.

Bu özellik RAM yeniden eğitimini atlayarak açılış süresini kısaltır. Ama her BIOS sürümünde düzgün çalışmayabilir. Açtıysan ve fark olmadıysa desteklenmiyor olabilir

Gear Down Mode’u BIOS’tan açmayı dene

Genelde kararlılık için kullanılır ama bazı sistemlerde açılışı da etkileyebilir.
Eğer sistemin stabil çalışıyorsa, açık bırakmana gerek olmayabilir ama denemekte fayda var

BIOS'tan şunları kontrol edermisin:

MCR (Memory Context Restore) özelliğini BIOS'tan aç.

Bu özellik RAM yeniden eğitimini atlayarak açılış süresini kısaltır. Ama her BIOS sürümünde düzgün çalışmayabilir. Açtıysan ve fark olmadıysa desteklenmiyor olabilir

Gear Down Mode’u BIOS’tan açmayı dene

Genelde kararlılık için kullanılır ama bazı sistemlerde açılışı da etkileyebilir.
Eğer sistemin stabil çalışıyorsa, açık bırakmana gerek olmayabilir ama denemekte fayda var
Mcr açık zaten hocam da gear down mode fps azaltıyormuş bildiğim kadarıyla. Açıkçası artık ayarlara pek de bulaşmamaya karar verdim 😃 Gittikçe süre kısalıyor zaten.

Mcr açık zaten hocam da gear down mode fps azaltıyormuş bildiğim kadarıyla. Açıkçası artık ayarlara pek de bulaşmamaya karar verdim 😃 Gittikçe süre kısalıyor zaten.
Siz yine de öyle bir test edin. İşe yaramassa eskiye döndürün nasıl olsa bir zararı yok.

mcr ve gdr açarak boot süresi kısaltırsınız ama ikisini ramininiz nis değerini yükseltir birazcık performans kaybı

Görev yöneticisinde 11.6 saniye yazıyor. Daha kısa sürmesi gerekmiyor mu? MCR açtım ama bi fark görmedim. Ne yapabilirim? Gear Down modunu açmalı mıyım? BIOS güncel, Xmp açık.
İşlemci: 9700X
Anakart: X870 Gaming Plus Wifi
Ram: Patriot Viper Venom Rgb 32GB (2X16GB) Ddr5 7000MHZ CL32
SSD: 990 Pro 2TB

@Cevdet Sunay
Kral bende 16.8 çokmu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,876
Üyeler