Neler Yeni

Tanrı varsa bile neden 1 tane var?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Enes
Eğer tanrı kendi kendine var olduysa ve olabiliyorsa, neden birden fazla tanrı kendi kendine var olmadı? 1'de durduran şey neydi?

Soru bazılarına basit veya saçma görünebilir fakat gerçekten derin ve sorgulanması gereken bir soru.
Bu noktada aslında Tanrı var olmadı.Yani neden 1 taneye bi cevabım yok sanırım.Çünkü dediğim gibi en azından İslam dini çerçevesinde Tanrıyı belli bir vakitte var oldu gibi düşünmüyoruz.Ezeli yani bir başlangıcı olmayan bir varlık Tanrı.Bunu insan beyninin idrak etmesi zor çünkü yaşadığımız bu dünyada her şeyin bir başı ve bir sonu var.Tanrı için zaman diye bir boyut yok.O yüzden zamanda geriye gidip başlangıcını bulmak diye bir şey de yok.Açıklayamamış olabilirim ama kısaca İslam dini çerçevesinde (belki diğer dinlerde farklı inanışlar vardır bilemiyorum) Tanrı ezeli, yani başlangıcı olmayan bir varlık olarak kabul edilir.O yüzden de var olurken niye bir tane oldu gibi bir soruyu cevaplamak mümkün olmaz.Çünkü var olmadı, hep vardı.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,648
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Dostum sen cidden iyi değilsin, ben gerçekten seninle tartışmak istemiyorum. Kendi hayal dünyanda takıl, iyi eğlenmeler harikalar diyarında.
Tartışacak bilginde yok ilminde dostum maalesef. Üstteki arkadaşa cevap verebildiğin için 5 satırlık yazısına aynı konuda 15-16 satır cevap yazabiliyorsun bak. Benle tartışırken Aziz Nesinmiş hadismiş evrimmiş girmediğin yer kalmadı bak. Hiçbir mantıklı cevabın olmadığı ve kendi sözünün arkasında duramadığın için ve konu hakkında bilgin olmadığından tartışmak istememen doğal. Yanıt veremediğin somut argümanlara hayal dünyası demeni takdir ettim. Oysa ki sana git sen oku sen ne anlıyorsun onu söyle demiştim onu bile yapamadın daha. Bundan sonra insanları kasti yanıltma amaçlı paylaşımlar yapmazsan ya da bilgin olmayan konularda yorum yapmazsan sevinirim. Bu ders olmuştur diye düşünüyorum, İyi forumlar.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Enes Budak
Tartışacak bilginde yok ilminde dostum maalesef. Üstteki arkadaşa cevap verebildiğin için 5 satırlık yazısına aynı konuda 15-16 satır cevap yazabiliyorsun bak. Benle tartışırken Aziz Nesinmiş hadismiş evrimmiş girmediğin yer kalmadı bak. Hiçbir mantıklı cevabın olmadığı ve kendi sözünün arkasında duramadığın için ve konu hakkında bilgin olmadığından tartışmak istememen doğal. Yanıt veremediğin somut argümanlara hayal dünyası demeni takdir ettim. Oysa ki sana git sen oku sen ne anlıyorsun onu söyle demiştim onu bile yapamadın daha. Bundan sonra insanları kasti yanıltma amaçlı paylaşımlar yapmazsan ya da bilgin olmayan konularda yorum yapmazsan sevinirim. Bu ders olmuştur diye düşünüyorum, İyi forumlar.
Dostum bir psikoloğa görünmeni tavsiye ediyorum, ciddiyim bak şaka yapmıyorum, belli ki büyük mental sorunların var. İyi forumlar, umarım şifa bulursun derdine.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Remi

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Abdurrahman
:)
Kanka gerçekten ne yazacağımı bilemiyorum, yani mesela evrim konusunda "her bilim adamı ortaya bir fikir atıyor, yorum yapıyor" demişsin falan, hani bu direkt bilimin "işleyiş" tarzı olmayan bir şey.
Yemin ederim aşşağılamak için söylemiyorum ama Hipotez, Teori, Kanun ne demek bilmiyorsun, bilim terminolojisine hiç hakim değilsin, bilime de en ufak hakim değilsin, bunun sende farkındasın lütfen yapma kurban olayım.

Newton zamanında bir kanunu keşfetti "yerçekimi" ve bunu kendi gözlemlerine, deneylerine dayanarak açıklıkladı, biz buna "Newtonun Yerçekimi Teorisi" diyoruz, günümüzde uçakların yapımında esas alınan, arabalarda kullanılan teori budur. Sonra Einstein geldi, farketti ki bu teori bizim bildiğimiz cisimlerde çalışıyor ama bazı "eksiklikleri" var, bu teori gündelik cisimlerde çalışırken, ışık hızına yakın hızlarda giden, veya direkt ışık fotonlarında, atomun içindeki aşırı küçük maddelerde "YETERSİZ KALIYORDU" , yani Einstein gelip Newtonun teorisini genişletti, yanlışlarını düzeltti, hâlâ arabaların yapımında biz Newton fiziğini kullanırız, çünkü gündelik cisimler konusunda newtonun fiziği YETERLİ BE DOĞRU.

Arkadaş deney ve gözlem vardır, evrim diye bir "hipotez" ortaya koyulur, üstüne deneyler yapılır, yüzlerce, binlerce,onbinlerce bilim insanı bu hipotezi "yanlışlamaya, çürütmeye" çalışır, ve eğer çürütemezse, yanlışlayamazsa, BU "HİPOTEZ" DOĞRU İSE "HİPOTEZ TEORİ'YE DÖNÜŞÜR" .

Senin günlük hayatta kullandığın "teori" kelimesi ile bilim literatüründeki aynı DEĞİLDİR, bilimde teori "bir kanunu kapsamlı şekilde açıklayan açıklamalar bütünüdür" . Mesela evrim bir kanun , "evrim teorisi" onun açıklamasıdır, nasıl işlediğidir. Yerçekimi bir kanun, Einstein'in genel gorelilik teorisi bir TEORİDİR ADİ ÜSTÜNDE..

Oy oyy....
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum sen cidden iyi değilsin, ben gerçekten seninle tartışmak istemiyorum. Kendi hayal dünyanda takıl, iyi eğlenmeler harikalar diyarında.
Tamamen kendi kafanda kurduğun şeylere cevap vermişssin. konu evrimin hipotez kanun teori olması değil konu newton fiziğide değil asıl konu bilimin DEĞİŞKENLİĞİ sen yetersiz kalıyor demişssin yetersizse bilim bugünde YETERSİZ olabilir ama bilim yaparken yeterli olduğuna İNANILARAK yapılır. "yanlışlamaya, çürütmeye" çalışır dedin ya mesela yanlışlanan yeni DEĞİŞEN bir şeyler Sabit kanal Dini sorgulamak saçma oluyor.

Asıl demek istediğim şu evrim var olsada olmasada benim dinim hakkında fikrim değişmez evrimi Tanrıda başlatabilir başlatmamışta olabilir benim için hiçbirşey değiştirmiyor

bazı İslam alimleri de evrime benzer teorilerde bulunmuşyur hemde bundan 1000 yıl önce bunla "islamı çürüttüm" tarzı düşünmek komik kaçıyor

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Enes Budak
Tamamen kendi kafanda kurduğun şeylere cevap vermişssin. konu evrimin hipotez kanun teori olması değil konu newton fiziğide değil asıl konu bilimin DEĞİŞKENLİĞİ sen yetersiz kalıyor demişssin yetersizse bilim bugünde YETERSİZ olabilir ama bilim yaparken yeterli olduğuna İNANILARAK yapılır. "yanlışlamaya, çürütmeye" çalışır dedin ya mesela yanlışlanan yeni DEĞİŞEN bir şeyler Sabit kanal Dini sorgulamak saçma oluyor.

Asıl demek istediğim şu evrim var olsada olmasada benim dinim hakkında fikrim değişmez evrimi Tanrıda başlatabilir başlatmamışta olabilir benim için hiçbirşey değiştirmiyor

bazı İslam alimleri de evrime benzer teorilerde bulunmuşyur hemde bundan 1000 yıl önce bunla "islamı çürüttüm" tarzı düşünmek komik kaçıyor
Ben sizleri anlıyorum, haklısınız kanka, sizden başka türlü kurtulamayacağım belli oldu.
İlk insanın çamurdan yaratıldığı bir Mitte evrim olsada sorun değil diyorsun, tamam haklısın, özür diliyorum. Keyfinize bakın, ben belliki size birşeyler anlatamayacağım, hİçbirşey anlamak istemiyorsunuz, lafı çeviriyorsunuz. Özür diliyorum, haklısın.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Abdurrahman
Ben sizleri anlıyorum, haklısınız kanka, sizden başka türlü kurtulamayacağım belli oldu.
İlk insanın çamurdan yaratıldığı bir Mitte evrim olsada sorun değil diyorsun, tamam haklısın, özür diliyorum. Keyfinize bakın, ben belliki size birşeyler anlatamayacağım, hİçbirşey anlamak istemiyorsunuz, lafı çeviriyorsunuz. Özür diliyorum, haklısın.
komiksin kendini üstün sanarak cevap verdiğin için çok havaya girmişssin laf çeviriyorsun diyor bide HAHAHAHAH ben sana bilim değişiyor diyorum ilk konuda korkudan evrime kaçıyorsun onda cevap veriyoruz ağlıyorsun devam et kendini kandırmayı başarıyorsun ağzınıza vermişler bi evrim salla nerde tutarsa

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Enes Budak
komiksin kendini üstün sanarak cevap verdiğin için çok havaya girmişssin laf çeviriyorsun diyor bide HAHAHAHAH ben sana bilim değişiyor diyorum ilk konuda korkudan evrime kaçıyorsun onda cevap veriyoruz ağlıyorsun devam et kendini kandırmayı başarıyorsun ağzınıza vermişler bi evrim salla nerde tutarsa
Dürüst bir şekilde bana okuduğun 2 tane bilim makalesi, 2 tane kitap sayar mısın?

Dürüst bir şekilde bana okuduğun 2 tane bilim makalesi, 2 tane kitap sayar mısın?
Vazgeçtim, hİçbirşey sayma, doğru diyorsun ben hatalıyım, sen haklısın.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Abdurrahman

Vazgeçtim, hİçbirşey sayma, doğru diyorsun ben hatalıyım, sen haklısın.
cevap bulamadıkla laf çevir aynen devam oawsjfhnıkjwsf

1Abyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talha Durdu
Eğer tanrı kendi kendine var olduysa ve olabiliyorsa, neden birden fazla tanrı kendi kendine var olmadı? 1'de durduran şey neydi?

Soru bazılarına basit veya saçma görünebilir fakat gerçekten derin ve sorgulanması gereken bir soru.
tum bu sorularin arkasinda unutulan bir şey var, inanç. inançlar kanitlanamaz niteliktedir ozellikle dini inançlar. yani cogu insan bunu bildigi halde karsisindaki insana bu sorulari sorup imanini gevsetebiliyor ama dedigim gibi hersey inanca bagli

umtb

80+ Bronze
Tamaaam benim görüşüm nasıl çürüyorsa seninki de aynı öyle çürüyor
1-) Tanrı sonsuz, bizde ölünce sonsuza dek cennette yaşamış olucaz e o zaman otomatikmen tanrının özelliğini üstümüze almış oluyoruz.
2-) Tanrı merhametliyse aynı zamanda insanın özelliğini üstüne almış durumda bir Tanrı neden insan gibi güçsüz canlının özelliğini üstüne alsın ayetlere Tanrı ne yarattığına ne yarattığının özelliğine sahiptir deniliyor.
3-) İnsanlığın sonucunu yecuc ile mecuc getireceği ayetlerde yazıyor yani çoğunun diyelim daha doğru o yaratıklar insanları acımadan öndürmesine Tanrı göz yumuyorsa buda onun merhametsiz cani insanların acısından zevk alan bir kavram olduğu ortaya çıkar
4-) Tanrı kendinden güçlü bir tanrı yaratıp onu yok edebilir mi?
Eğer yaratamiyorsa tanrının güçleri sonsuz değil sınırlı
Eğer yaratamıyorsa onu yok etmek istemesine rağmen istediğini yapamıyor yani güçsüz
Hocam kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama sorduğun soruların cevabını ben ilkokulda kendi kendime verebilmiştim hepsinin cevapları var çok basit bir aratmayla bulabilirsin

Hocam kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama sorduğun soruların cevabını ben ilkokulda kendi kendime verebilmiştim hepsinin cevapları var çok basit bir aratmayla bulabilirsin
Tamam şimdide verin o zaman

Evrimin var olması nasıl senim fikrinde bir değişiklik yaşatmıyor Hz.Adem ilk canlı değilmi nasil evrim olmuş oluyor, bilim değişkendir diyorsun birde oran vermişşin %90 hatalıdır diye bilime inanmicazda Hz.Musanın denizi ikiye ayırmasına Hz.Muhammed'in katır ile ucarak semaya çıktığınamı inanıcaz .D

Son düzenleme:

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Abdurrahman
Tamam şimdide verin o zaman

Evrimin var olması nasıl senim fikrinde bir değişiklik yaşatmıyor Hz.Adem ilk canlı değilmi nasil evrim olmuş oluyor, bilim değişkendir diyorsun birde oran vermişşin %90 hatalıdır diye bilime inanmicazda Hz.Musanın denizi ikiye ayırmasına Hz.Muhammed'in katır ile ucarak semaya çıktığınamı inanıcaz .D
Mucizeye İnanmak İçin Tanrıya İnanman gerekir ilk önce SONSUZ Güçlü bir Tanrıyı kabul ediyorsan Denizin yapılması Semaya çıkarılması zor bi iş gibi düşünmek saçmalık
Evrim için ise fikrim bu videoya yakinda

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,402
Üyeler
167,973
Son üye
okannn.21