Neler Yeni

Türkiye'den temelli gitmek istiyor musunuz?

TamerKs

80+ Silver
Ülkesinde savaş olduğu için gelen suriyelilere laf atanlar ilk fırsatta gidecek mi cidden, ekonomi için mülteci olmayı kabul ediyor musunuz?
Niye siz yapınca doğru olan şey başkaları yapınca yanlış oluyor

@Realhas the Great

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,997
İsim
Kgn
Öğrenci olduğumdan dolayı terörist dediler fetöcü dediler onu dediler bunu dediler eğer böyle ise sen kalmayı düşünür müsün?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ülkesinde savaş olduğu için gelen suriyelilere laf atanlar ilk fırsatta gidecek mi cidden, ekonomi için mülteci olmayı kabul ediyor musunuz?

@Realhas the Great
Bu konuda haklısın bizim de suriyelilerden farkımız kalmadı aslında formalitede.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Evet.
Dönüp arkama bile bakmam, ki şu ülkeyi değiştirmeye benim yaşımın yeteceğini düşünmüyorum. (17)
Bir tanıdığım aracılığıyla EU'ya işçi olarak gideceğim yada orada çalışan olarak gözüküp TR'de kalacağım.
Başka bir planda ise sağlıkçı olup göç yapabilirim.
Yada bambaşka bir planda ise direk Amerika'ya okumaya gidebilirim.
Bir çok planım var yedeğinin yedeğini dahi yapacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama

@Realhas the Great
Evet gideceğim çünkü ben kaçak olarak gitmiyorum ordan gerekli izinleri alıyorum oturma izni ve vatandaşlık da alıp orada okumaya veya çalışmaya gidiyorum ve o ülkeye katkı sağlıyorum. Mülteciler ise herhangi bir katkı sağlamıyor.

TamerKs

80+ Silver
Evet gideceğim çünkü ben kaçak olarak gitmiyorum ordan gerekli izinleri alıyorum oturma izni ve vatandaşlık da alıp orada okumaya veya çalışmaya gidiyorum ve o ülkeye katkı sağlıyorum. Mülteciler ise herhangi bir katkı sağlamıyor.
Sen nasıl ki kaçak gitmeyip iş bulup çalışacaksan, buraya senin gibi gelen suriyeliler de var. Yani genelleme yapman yanlış olur. Katkı sağlayanlar var elbette.

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gitcem inşallah az kaldı

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,569
İsim
Ahmet Tulumcu

@Realhas the Great
hani ben şu çikar telefonunu git çalış suyun var diyen amcalar gerçek değil bilerek yapıyorlar zannediyorum meğerse gerçekmiş
bugün denk geldim adama diyom millet geçinemiyor diyom o zaman çalışcak diyor la adam çalıştığı halde geçinemiyor diyom o da diyoki şu filanca oğlu okuyo hem çalışıyo araba aldı diyo (o dediği adamda kredi çekmiş almış) ben nediyom sen nediyon sonra dedim bak adamla geçinemeyen adamla aynı durumda değil dedim çalışıyor ama yetmiyor dedim oda nasıl yetmiyor diyor çalışcakak diyor kafayı yedim kendiside geçinemiyom diyor ama malum şahsa oyunu veriyor ben anlamadım
arabası olmayan yok diyor bu nasıl cahilce bir sözdür telefonun var ama o telefonun var ama fiyatının niye bu kadar fazla olduğunu sorgulamıyorlar böyle kişiler, ben yine halime şükür böyle siyasete girmezdim ama bende bu durumdan bıktım artık geçim zor herşeyin fiyatı 2 katı arttı sonra gelip bana arabası olmayan yok, evinde buzdolabı varsa refah seviyesi var diyor acaba hiç söylediklerini bir kez düşündümü ?

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Refah seviyesi yüksek olan bir avrupa ülkesine temelli gitmek isterdim. Gitme nedenimi yazmam buradan yanlış olacaktır konu farklı yerlere gidebilir. Temeli özetle siyasi, ideolojik + sosyolojik durumlardan kaynaklı diyeyim kısaca. Eminim bir çok kişide bu nedenlere dayalı olarak yurt dışına özellikle genç yaşta olanların gitmek istediğide malumumuzdur. Tuzu kuru olup gemisini yürütenleri ayrı tutmak gerekli birde. :)

TamerKs

80+ Silver
hani ben şu çikar telefonunu git çalış suyun var diyen amcalar gerçek değil bilerek yapıyorlar zannediyorum meğerse gerçekmiş
bugün denk geldim adama diyom millet geçinemiyor diyom o zaman çalışcak diyor la adam çalıştığı halde geçinemiyor diyom o da diyoki şu filanca oğlu okuyo hem çalışıyo araba aldı diyo (o dediği adamda kredi çekmiş almış) ben nediyom sen nediyon sonra dedim bak adamla geçinemeyen adamla aynı durumda değil dedim çalışıyor ama yetmiyor dedim oda nasıl yetmiyor diyor çalışcakak diyor kafayı yedim kendiside geçinemiyom diyor ama malum şahsa oyunu veriyor ben anlamadım
arabası olmayan yok diyor bu nasıl cahilce bir sözdür telefonun var ama o telefonun var ama fiyatının niye bu kadar fazla olduğunu sorgulamıyorlar böyle kişiler, ben yine halime şükür böyle siyasete girmezdim ama bende bu durumdan bıktım artık geçim zor herşeyin fiyatı 2 katı arttı sonra gelip bana arabası olmayan yok, evinde buzdolabı varsa refah seviyesi var diyor acaba hiç söylediklerini bir kez düşündümü ?
Bana ne kızıyon ben bir şey demedim, sakin. Haklısın

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,569
İsim
Ahmet Tulumcu
Top Bottom