Bu gigafiber mevzusu konusunda benim de kafam çok karışık. Halihazırda superonline 100mbps kullanıyorum iki yıldır sıkıntısız olarak. Sitenin girişine 1000mbps hizmeti aktif edilmiştir diye bir broşür asıldı.
Numarayı aradım, evet 1000mpbs kullanıma geçti fakst sadece yeni abonelikler için yardımcı olabiliyorum, siz superonline merkezini arayın dediler. Superonline'ı aradım, dairenizde gigafiber görünmüyor dedi. Ben de ya bu broşürü asan kişi superonline adına yalan söylüyor ya da siz yanlış bilgi veriyorsunuz dedim. Sitenin girişine yer üstünden elektrik kablosu gibi kablo çekildi dedim. Modeme giden kablo evdeki, ethernet kablosu. Eski sitemdeki gibi cam fiber kablo yok. Sanırım bu yüzden 1000mpbs kullanamıyorum.
Daireme bu yeni kablo takılır mı 1000 mbps için başvursam diye sordum, ekipler gelip bakacaktır ama gigafiber gözükmediği için başvuru alamam diyor. Yan blokta oturuyor olsaydınız başvurabilirdiniz diyor. Yahu diyorum aynı sitede oturuyorum, yan apartmanda, 10 metre bile mesafe yok, hizmet var da ben de nasıl olmaz diyorum, aklınıza yatıyor mu bu? Cevap yok.
Delirmeme az kaldı yani. Turk telekomu arayıp meraktan sordum. Superonline aboneliğim bitiyor, sizin 1000mpbs hizmetiniz var mı adresimde diye... Evet var dediler. Fakat dairemdeki kablo ethernet kablosu, cam kablo yok, başvursam gelip o kabloyu takarlar mı yoksa 1000mpbs parasına 100mpbs kullanmaya mahkum mu kalırım diye. Eğer kablo çekilecekse çekilir sıkıntı olmaz dediler.
Uzun uzun yazdım ama kafam karışık arkadaşlar. Sizce bu kumarı oynamaya değer mi? 600 küsür liradan 100mbps superonline aboneliği yenileyeyim mi yoksa turk telekom 1000mpbs'e geçiş mi yapayım ilk 6 ay 500 küsür liralık paket ile. Arada 10 katı hız farkı var. Ama dertsiz başıma iş de almak istemiyorum. Turk.net altyapısı maalesef yokmuş, olsa direkt başvururdum.