Upload Latency Nasıl Düşürürüm ?

Bu cihazla hiçbir şey yapamazsın 35mpbs altı olsa rehberime bak root kullanıcı ile qos ayarla derdim de hız yüksek yetişemez araya openwrt kurulu router koy onunla internete çık
bana link atabilirseniz en azından onu alayım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu cihazla hiçbir şey yapamazsın 35mpbs altı olsa rehberime bak root kullanıcı ile qos ayarla derdim de hız yüksek yetişemez araya openwrt kurulu router koy onunla internete çık
cihaz linki atabilir misin ?

bana link atabilirseniz en azından onu alayım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

cihaz linki atabilir misin ?
Hocam güncel cihazlar hakkında bilgim yok mavi forumdaki arkadaşlar bilgili onlar boşta bilgisayarın varsa veya ucuz düşük özellikli bilgisayar alırım router yaparım diyorsan yardımcı olabilirim

önerebileceğin bir cihaz varsa link atabilme şansın var mı ?
Hocam yakın zamanda Asus RT-AX52 Pro aldım ve openwrt kurdum. Gayet memnunum. Ancak fiyat vs. değişmiş olabilir. Kendiniz araştırmalısınız. https://openwrt.org/toh/start bu linkten araştırdığınız routerları aratın, openwrt destekleyip desteklemediğini öğrenin. Ona göre ilerleyebilirsiniz.

Bu tarz ISS cihazları ve bunların içindeki yazılımlardan zaten bir şey beklemek mantıklı değil. Gerçekten gecikme düşürmek istiyorsan openwrt destekli bir router alıp içine openwrt kurman gerekiyor zaten. SQM bu işi tamamıyla çözen paket.
Direkt eski bir x86 laptop'ı router haline getirip modem ile dağıtabilir. Ben öyle yaptım ve çok güzel oldu. Hem harika bir hobi projesi oldu hem de tailscale'ı ağıma resmen seamless entegre ettim. Ayrıca x86 tabanlı eski bir işlemci bile günümüzün hemen hemen en iyi SoC'li modemlerinden daha avantajlı olacaktır hedeflenmiş performans ve iş yükü açısından.

Performans açısından da 1 Gbps fiber hatta 3 ms alıyordum, hala 3 ms alıyorum hiçbir sorun yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: kevx
Direkt eski bir x86 laptop'ı router haline getirip modem ile dağıtabilir. Ben öyle yaptım ve çok güzel oldu. Hem harika bir hobi projesi oldu hem de tailscale'ı ağıma resmen seamless entegre ettim. Ayrıca x86 tabanlı eski bir işlemci bile günümüzün hemen hemen en iyi SoC'li modemlerinden daha avantajlı olacaktır hedeflenmiş performans ve iş yükü açısından.

Performans açısından da 1 Gbps fiber hatta 3 ms alıyordum, hala 3 ms alıyorum hiçbir sorun yok.
Öyle bi şansı olan kişi yapabilir tabii ki. Pi 5'le bu sistemi kuran insanlarda var. Yüksek hızlarda sqm kullanmak için 15-20k bandında bi router gerekiyor aşağı yukarı. Pi5'le sistem kurmak daha avantajlı hale geliyor. Diğer türlü pahalı oluyor. Ancak laptop vs. yoksa 2-3k civarına da bu işi halledebilir 100mbps için. Hatta 1gbit içinde biraz hızdan feragat ederek yine kullanılabilir. Kimi insan hiç uğraşmak istemiyor. Tercih meselesi tabii.

Geri